הקיץ הישראלי כאן כדי להישאר, סיבה מספיק טובה לצאת מהבית וליהנות מהבריזה הכייפית, ועל הדרך, גם לתת לבטן להתפנק ממסעדות על הים שיגרמו לנו לחשב מסלול מחדש על מה שחשבנו שאנחנו יודעים עליהן. הוצאנו את פז רובינזון מהמזגן אל קו המים של 3 מסעדות חוף שוות. הוא לא התחרט.
מסעדת קסיס חוגגת אוטוטו 20 שנים של קולינריה משובחת. המסעדה שנושקת לחוף גבעת עלייה ביפו מציעה מלבד נוף עוצר נשימה של שקיעה, גם תפריט מדויק של השפית איילת פרי, המשלב את הדגים ופירות הים האותנטיים (בכל זאת זו יפו ואיך לא, יש כאן דייגים שכל כך קרובים למקום...) עם טוויסט צמחוני שמפנק גם את חובבי המסבחה, הטחינה האותנטית והלבנה היפואית המסורתית.
צילום: קסיס
קסיס, קדרון 44, ת"א. טלפון - 0539419228
קוקו תאי התאילנדית של נדב ודניאל ממטבח MKR באה לעשות סדר ולגלות לנו משהו: יש בארץ מסעדת תאילנדית עם חוף צמוד. מה שנקרא, להיות באווירה התל אביבית ולהרגיש הכי במזרח שיש. מנות מושלמות של דג מטוגן מפולט, סלטים מסורתיים ומדויקים, קארי תאילנדי ברוטב מקומי, ואיך לא, דגים טריים שממש שחו בחוף הסמוך כמה שעות לפני כן.
צילום: שאטרסטוק
קוקו תאי, שלמה להט 17, תל אביב. טלפון - 077-9386220
המוסד הקולינרי האהוב חוגג כ-20 שנים של נוף ים תיכוני שנושק לקו המים, אווירה ואוכל מושלם. המסעדה מקפידה על חומרי גלם טריים בלבד ולכן הדגים הם בגדר הפתעה - מה שיעלה ברשת עולה על הצלחת! הדגים עולים על הגריל של השף פאדי ואליהם מצטרפים סלטים קלילים ותוספות שאפשר לסגור איתן צוהריים או שקיעה בצורה הכי טובה שיש.
צילום: חצר גולדמן
חצר גולדמן. גולדמן 6, ת"א. טלפון - 053-9381258
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת