אחרי סוף השבוע, כשמתחילים לחשב כמה כסף הוצאנו וכמה קלוריות הכנסנו, כולנו מחפשים באופן טבעי מנה שתמלא את הבטן מבלי לרוקן את הארנק ומבלי להעלות במשקל, והכוונה היא כמובן לסמל הרעננות והטריות - הלא הוא הסלט.
לאכול בקיץ הישראלי
כל עוד לא מגזימים עם הרוטב וההפתעות, הסלט יכול להיות המענה האולטימטיבי לצורך במנה משביעה וקלילה, המתאימה כמו כפפה ליד לקיץ הישראלי. לצערנו, את הירקות לסלט שיפתח לכם את השבוע לא נוכל ללקט, אז במקום זה החלטנו ללקט עבורכם את הסלטים המדליקים ביותר בארץ, שיהפכו כל תחילת שבוע למצוינת, ואפילו תשדרג לכם את יום ראשון.
את מסעדת 206 דגים בתל אביב אתם קרוב לוודאי מכירים בזכות מנות הים המפורסמות שלה, אבל אם תעיינו בתפריט בצורה יסודית, תגלו שהיא מגישה גם כמה סלטים לא רעים בכלל. במיוחד מומלץ להתעניין בסלט השורשים והגרנולה המלוחה (42 שקלים), ובסלט הפורל המעושן (54 שקלים), הכולל בנוסף לפרוסות הפורל המעושן גם עלים ירוקים וויניגרט חרדל דיז'ון.
אל תשכחו לנסות רוטב קיסר
ברשת קפה קפה מגישים לא פחות מעשרה סוגי סלטים, כמו לדוגמה סלט הבלקן, הכולל קוביות טוסט גבינה צהובה ופסטו המוקפצות בחמאת שום ומונחות על תערובת עלים, עגבניות שרי, מלפפון, רצועות גזר, בצל סגול, זיתי קלמטה וגבינה בולגרית מעל. לצד הסלטים המורכבים והעשירים, ישנם בתפריט גם סלטים פשוטים, אך איכותיים ומדויקים כמו לדוגמה סלט ישראלי, המורכב מירקות קצוצים בשילוב בורגול ומתובל בשמן זית כתית, מיץ לימון ומלח, עם טחינה בצד.
השף שגב משה יצר בשגב קונספט שבשרונה מרקט תפריט עשיר בכל טוב, הכולל בין היתר סלטים מוקפדים כמו לדוגמה סלט יווני עם חסה, מלפפון, עגבניות שרי, בצל סגול, גבינת פטה, זעתר וקרוטונים (39 שקלים), וסלט קיסר הכולל חסה, רוטב קיסר, פרמז'ן וקרוטונים (39 שקלים). ואם כבר בסלטי שף עסקינן, הרשו לנו להמליץ לכם להגיע בהקדם למסעדת הרברט סמואל, שם השף קובי אוחיון ישמח להכין לכם סלט קיץ פלשתיני פאקוס המורכב ממלפפון ארמני, פילה אנשובי, זיתי מרמרה, עלי ריג'לה וציזיקי לאבנה (52 שקלים).
רוב הסיכויים שהשם מקס ברנר מעלה בכם אסוציאציות של מפלי שוקולד וקינוחים יצירתיים במיוחד, אבל זה המקום לגלות שבסניפי הרשת המתוקה מגישים גם סלטים איכותיים ביותר כמו למשל סלט פטוש (עגבנייה, מלפפון, חציל בלאדי, בצל סגול, נענע, פטרוזיליה, קרוטונים וטחינה ביתית – 46 שקלים) וסלט עגבניות בצבעים (עגבניות שרי ב-3 צבעים, גבינת פטה, בצל ירוק, צנונית, נבטי כוסברה ושמן אבוקדו – 52 שקלים).
באופן כללי נראה כי לאחרונה כל הרשתות הגדולות נותנות דגש מיוחד למחלקת הסלטים, ועדות לכך ניתן למצוא בעובדה שגם ברשת לחם ארז מגישים סלטים מושקעים שהם ארוחה שלמה, כמו סלט עדשים וארטישוק המורכב מקוביות פלפל אדום טרי, עדשים שחורות, רצועות ארטישוק אה לה רומנה, בצל סגול, עלי בייבי, פטרוזיליה, עלי תרד ואגוזי מלך, בתיבול ויניגרט סלק על מצע טחינה ויוגורט (56 שקלים).
מלצר, יש שווארמה בסלט שלי
מסעדת בית שלום ממוקמת בנקודה הצפונית ביותר על המפה, במושבה הציורית מטולה. השף מוסטפא סלילי מגיש בבית שלום את סלט השף, הכולל עלי חסות מסוגים שונים, פלחי תפוח עץ, חמוציות, אגוזי מלך וגבינת ברי בתיבול ויניגרט הדרים (48 שקלים). מערבה משם, אך עדיין בגזרת הצפון, מגישים במסעדת מוברשם היפה והממוקמת בחוף ארגמן בעכו, סלט מוברשם, הכולל עלי חסה, לבבות דקל, ראשי אספרגוס, פירות העונה, פלפל צ'ילי, נבטים ופירות ים ברוטב לימון ושמן זית (49 שקלים).
נמשיך בסיור עם שתי מסעדות צפוניות וחדשות יחסית: מסעדת כיתאבון המגישה אוכל נצרתי אותנטי עם טוויסט עדכני, שנפתחה לקראת סוף 2014 ומסעדת אוליבו, שנפתחה בחודש מאי השנה (2016) בכפר ירכא.
השף שאדי בשארה מגיש במסעדת אוליבו סלט מיקס עגבניות, קרעי מוצרלה, זיתים שחורים, עלי נענע, קרם בלסמי ושמן זית בעיטור אגוזי קשיו (35 שקלים), ואילו השף אמיר רסאן מוקלשי מגיש במסעדת כיתאבון בנצרת סלט העונה לשם "טאבולת כיתאבון": טאבולה נצרתית קלאסית על מצע לבנה חמצמצה ושמן זית (28 שקלים למנה קטנה, 35 שקלים למנה גדולה).
גם רשתות קרניבוריות לא מזניחות את תחום הסלטים, ולכן תוכלו להתענג על אנגוסלט שווארמה (עשבי תיבול ופיצוחי שווארמה ברוטב כורכום – 29 שקלים) של רשת אנגוס. קונספט חדשני של אוכל רחוב עכשווי המוגש באסתטיות ובמחיר משתלם. סלט מעניין נוסף המוגש במסעדות הרשת הוא סלט אנגוס עוף (חסה, קרוטונים, עגבניות צלויות ורוטב BBQ מעודן - 29 שקלים) כשאת העוף אפשר להמיר בטופו.
במסעדת באלנג'רה, המצהירה על עצמה כמסעדת השף האתיופית הראשונה בישראל, מגישים סלט המסמל יותר מכל מנה אחרת את הסגנון הייחודי של המקום, המשלב בין מנות אתיופיות מסורתיות למנות בעלות גוון יותר קוסמופוליטי - הכוונה היא לסלט הקטניות, המורכב מעדשים, קינואה, חומוס, בורגול וירקות (22 שקלים) – סלט שהוא ארוחה שלמה.
חשיבות הסלטים לא חמקה מעיניהם של המסעדנים הפועלים בגזרת הצפון: השף יפתח צפריר מגיש במסעדת הבוקרים במרום גולן סלט טבולה שחור הכולל מיני חסות, טריו שרי, בצל סגול, גרעיני חמנייה קלויים, עדשים שחורות, שמן זית ולימון כבוש (39 שקלים), ולא רחוק משם השף הילאל סבאח ממסעדת הדגים בנמל עין גב, מגיש סלט ירוקים המורכב מעלי חסה, תמרים, עגבניות שרי, גבינת ריקוטה פרסקה ורוטב סילאן (42 שקלים).
את הטיול הקליל שלנו נסיים במסעדת הבשרים טיבי'ס, הפועלת בחוות ורד הגליל, שם עושים כבוד למנות הצבעוניות והמרעננות ומגישים סלט עגבניות צבעוניות וגבינת צאן מטוגנת עם עלי תרד צעירים, מלפפוני אדמה, אנדיב ושעועית ירוקה בוויניגרט עגבניות מתקתקות (54 שקלים). את חיים טיבי, השף המקורי של מסעדת טיבי'ס, החליף השף רועי דקל, לאחר שעזב את מסעדת מוסקט במלון מצפה הימים. דקל בחר להוביל את המסעדה לכיוון פחות בשרי, יותר קליל ויותר מחובר לסביבה הפסטורלית שבה היא נמצאת. אחד הסלטים הרעננים שהוא מגיש כיום במוסקט הוא סלט חסות וירקות הגינה, המוכן אך ורק מחסות טריות וירקות מהגינה האורגנית של המסעדה, בתיבול וויניגרט רימונים ושמן זית (45 שקלים).
בזה תם הטיול שלו בעקבות הסלטים השווים ביותר בארץ. המזל שלנו הוא שלא אכלנו במהלכו דבר מעבר לסלט.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת