הסתיו, כמו כל תחילת עונה, מביא איתו שינויים וחידושים גם בעולם הקולינרי. תפריטים מתחדשים, מסעדות נפתחות, מיני-פסטיבלים ועוד אירועים שאספנו עבורכם. רשמו לפניכם.
אישפיש – מסעדה חדשה בחיפה
במרכז הכרמל בחיפה נפתחה מסעדת דגים ופירות ים חדשה ומבטיחה - אישפיש. המסעדה יושבת במיקום שבו היתה מסעדת וואלה (voila) הוותיקה. מאחורי המקום עומד השף אבירם שטיינמץ. בתפריט הגדול והמגוון מנות כמו: פילטים של ברבוניות מטוגנות בבצק בירה, ברוטב טרטר קר; חריימה של פילה בורי עם הרבה כוסברה; בורקס סרטנים ותרד ברוטב עגבניות; ריזוטו פירות ים ועוד.
אישפיש, שדרות הנשיא 119, חיפה. 053-4293656
למברוסקו מתנה בצ'וקה
מבצע ברשת צ'וקה עד סוף אוקטובר - בישיבה במקום, בהזמנת קומבינציה זוגית, מקבלים בקבוק למברוסקו במתנה.
>> לסניפי רשת צ'וקה
דוניה רוסה כובשת את ברצלונה
לפני חודשיים בערך, מסעדת דוניה רוסה הארגנטינאית הוותיקה פתחה מסעדה בשדרות הרמבלאס בברצלונה, הנושאת את שמה. דוניה רוסה כבר זוכה לתשבחות באתרי הביקורות למטיילים. ולמי שלא מתעתד לבקר בקרוב בספרד – יכול לקפוץ למסעדה בישראל שנמצאת בעין הוד הציורית.
דוניה רוסה, 053-9345520
אוקטוברפסט בארץ
אירועי אוקטוברפסט של מותג הבירה פאולנר ממשיכים להתקיים במוקדים שונים בארץ. ב-Y סנטר נתניה יתקיים הפסטיבל בתאריכים 28-29.9 בין השעות 19:00-24:00. במסגרת החגיגות יהיו שתי הופעות חיות בכל ערב של להקות קאברים, יופעלו דוכני יריד ואוכל כמו פרעצלים, נקניקיות ותפוחי אדמה כמיטב המסורת בפסטיבלי בירה אירופאים. כל זאת לצד בירת "פאולנר אוקטוברפסט" שתימזג מחביות שהובאו במיוחד לאירוע מחו"ל. במתחם הביזנס פארק אאוטלט בהרצליה יתקיים הפסטיבל בתאריכים 5-6.10 בין השעות 18:00-24:00. בפסטיבל יהיו הופעות חיות מתחלפות, בירות ודוכני יריד.
עסקיות במסעדת הדגים בעין גב
במסעדת הדגים עין גב יש תפריט עסקיות חדש בניצוחו של שף הילאל סבאח ובהנחיית היועץ הקולינרי יענקל'ה שיין. מחיר ארוחה עסקית קלילה, כולל מנה ראשונה, עיקרית וכוס שתייה - 63 שקלים לאדם; מחיר ארוחה עסקית רגילה, כולל מנה ראשונה, עיקרית וכוס שתייה - 89 שקלים לאדם. תפריט עסקיות מוגש בימים א'-ד' מהשעה 12:30 עד אחרון הסועדים, ביום ה' בין השעות 12:30-17:00. לא כולל ימי שישי, ערבי חג וחגים.
הדגים עין גב, 053-9444101.
כינור בכיכר – חדשה בירושלים
בקומפלקס 'כיכר המוזיקה' בירושלים נפתחה כינור בכיכר - מסעדת גריל בשרים חדשה. המסעדה מציעה נתחי בשרים מובחרים הצלויים בתנור ג'וספר, דגים טריים, לחמים הנאפים במקום, סלטים רעננים, קוקטיילים ועוד. את המטבח מנהל השף קובי קטני. בין המנות בתפריט: פיצה רוסטביף עם אנטריקוט עגל, בצלים וחרדל (45 שקלים); סלמון קומפלט, ביצת עין מטבוחה וצ'יפס (98 שקלים); אסאדו שש שעות, צ'ימיצ'ורי, בצל ופלפלים על הגריל (98 שקלים) ועוד.
כינור בכיכר, מעבר בית הכנסת 12, ירושלים. 053-4276671
ערבי טאפאס בפאסטל
מסעדת פאסטל משיקה ערבי טאפאס, קוקטייל & די.ג'יי. היום (27.9) יתקיים ערב השקה מיוחד החל מהשעה 20:00 בערב עם הדי.ג'יי איציק דדיה. בערב ההשקה ובשבוע שלאחריו (27/9 - 4/10) יינתנו 10% הנחה על כל הקוקטיילים החדשים. בין הטאפאסים שיוגשו: קלמארי על הפלנצ'ה, ברוסקטה טרטר דג ים, סשימי טונה, שיפוד פילה בקר, ניוקי פטריות יער ועוד.
פאסטל, שדרות שאול המלך 27, תל אביב. 053-7103046
פסטיבל אוכל רחוב במזללה
השף מאיר אדוני יוצר בהשראת אוכל רחוב מרחבי העולם תפריט מנות רחוב, שיוגש במזללה החל מיום רביעי הקרוב, ובו מעל 20 מנות רחוב ישראליות, ערביות, מקסיקניות, צרפתיות, איטלקיות, אמריקאיות, תאילנדיות, ספרדיות ועוד כמו למשל: יוניון סקוור - המבורגר נתחי עגלה על לחמניית בריוש, פטריות ובצל מוקפצים בחמאה, חביתת עין, חסה, חרדל דיז'ון, איולי קוניאק, צ'יפס בטטה בליים ומלח צ'ילי; מונמרט - קרפ בשר זנב שור בבישול איטי, שזיפים מעושנים, בצלים, פטריות יער, אגוזים,ציר עגל יין אדום ואבק פורצ'יני ומנות נוספות. לצד מנות הרחוב יוגש יין בקראף, בירה גולדסטאר אן פילטרד, עארק ועוד. האומן איתן ויתקון יציג תמונת ענק של אינטרפרטציה שלו תנועת רחוב.
מזללה, נחלת בנימין 57, תל אביב. 053-9344982
סניף חדש לרשת לה פרינה
רשת מאפיות הבוטיק לה פרינה (הקמח, באיטלקית) פתחה סניף חדש ברמת החייל במקום בית הקפה המיתולוגי סי קפה ברחוב הברזל. זהו הסניף החמישי של הרשת מחוץ לסניפי טיב טעם. לה פרינה מציעה מגוון מאפים העשויים עבודת יד: עוגות, עוגיות, לחמי מחמצת טריים הנאפים במקום, סלטים, כריכים ועוד.
תפריט חדש למסעדת ים 7
מסעדת ים 7 בהרצליה משיק תפריט חדש עם מנות כמו מטבוחה שרימפס עם שעועית לבנה ופרנו (38 שקלים); סשימי דג ים בקרם פלפלים ואנשובי (36 שקלים); פילה בקר על הפלנצ'ה וסלט עלים (48 שקלים); איקרא עם עירית ושמן זית (31 שקלים) ועוד. בגזרת האלכוהול מציעים כ-10 יינות בכוסות, החל מ 36 שקלים לכוס, ממיטב יקבי הבוטיק של ישראל. וכמו כן קוקטיילים מיוחדים. התפריט יוגש החל מהשעה 18:00 ועד אחרון הלקוחות.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת