יום נישואין הוא מאורע ראוי לציון לפחות כמו יום הולדת. על האמרה הזאת אפשר להתווכח, ומשני צדי המתרס יעמדו ככל הנראה גברים ונשים. הגברים שאני מכירה (בלי להזכיר שמות), לא בהכרח יזכרו את תאריך יום הנישואין, ואם יזכירו להם, לא כל כך יבינו מה לעשות עם המידע הזה.
בנסיבות אלו, ביום הנישואין החמישי שלנו החלטתי להרים את הכפפה בעצמי ולהזמין מקומות לאן שבא לי. הפעם בא לי אסיאתית, כזו שלא הייתי בה אף פעם, ושאפשר לשבת בה בחוץ באווירה לא מחייבת ולא מעונבת.
מסעדת טורי שבצפון תל אביב ענתה על ההגדרה הזאת, כך לטענת יודעי דבר, ולכן נבחרה לארח את המאורע הבלתי-חשוב הזה, לדעת חלק מיושבי השולחן.
אגדאשי שכזה
הגיוזה שקיבלה את פנינו היתה עשויה כהלכה. 3 כיסוני בצק מאודים: אחד ממולא בעוף, אחד בבקר (שהצטיין בטעמו) ואחד בפטריות. גם סלט הטונה הצרובה שהומלץ בחום על ידי המלצרית מבינת העניין עשה את העבודה היטב. עלים ירוקים, גמבה, גזר ובעיקר המנגו הרענן והמפתיע, כשמעל כל אלו מנצחת הטונה הצרובה בשמן שומשום. בהחלט פתיח רענן ליום נישואין.
בשלב הזה, רגע לפני האגדאשי טופו שהזמנו, התחלנו להעלות קצת זיכרונות מהיום ההוא בקיסריה לפני 5 שנים. אני מוכנה להישבע שמישהו התחיל להראות סימני נוסטלגיה והתרגשות. אולי בעצם היתה זו התרגשות מעצם בואו של האגדאשי טופו? יצוין כי בניגוד לאגדאשי המוכר במקומות אחרים, כאן הוא דליל יותר ומדובר בעצם במרק מתקתק על בסיס סויה עם פטריות שיטאקה, נבטים, צנון כתוש וטופו בטמפורה. אני חייבת להודות שחיבבתי מאוד את הגרסה המרקית של המנה הזאת.
הפתעה!
שנייה לפני העיקריות, הזכרתי לו את רגע שבירת הכוס. לא אוכל לומר שהיתה לחלוחית שם אצלו בעין ימין, אבל משהו זע ונע, ורגע לפני שהתחלתי להתמרמר על כך שזה לא הוגן שליום נישואין אין משמעות ולמה רק-אני-זוכרת-הכל-בבית-הזה, למסעדה הגיע שליח עם זר פרחים ענק בידו. שוב הוא הצליח לעבוד עליי עם מסכת האדישות. בשלב הזה הפכתי לשלולית, אבל זה לא מנע ממני להתנפל על רול הסושי VEGI שהזמנו: אספרגוס בטמפורה, אבוקדו, קנפיו, עירית ושקדים קלויים במעטפת אבוקדו ובטטה עם נגיעות איולי וואסאבי. אפילו לא הרגשתי שמדובר ברול צמחוני בזכות המרכיבים העשירים.
את מנת המוקפץ אכלנו בשארית כוחותינו. לא יכולנו לוותר על TORII הנזו - אטריות ביצים, חזה עוף, מלפפונים, כרוב, נבטים ולמון גראס בקרם קוקוס, קארי צהוב, צ'ילי ובוטנים. כל התבלינים שאני אוהבת במנה אחת.
גם קינוח הטפיוקה התאים למאורע - קליל, פירותי ואפילו פרווה. קינוחי פרווה כמעט אף פעם לא עוברים אצלי את מבחן הסף, אבל זה האחרון חוסל במהירות כלעומת שבא. אולי היו אלו הפרחים הרומנטיים שהשקיפו עליי כל הארוחה, אולי הבריזה הצוננת של אוקטובר, אולי הזיכרונות מקיסריה בשקיעה לפני חצי עשור, או אולי השילוב של כל אלו ביחד. האם מעתה והלאה נהפוך את TORII למסעדת יום הנישואין שלנו? בתנאי שאקבל שם זר פרחים בכל שנה.
חשבון בבקשה:
גיוזה - 28 ₪
סלט טונה צרובה - 46 ₪
אגדאשי טופו - 27 ₪
טורי הנזו - 46 ₪
סושי ווג'י - 39 ₪
טפיוקה - 34 ₪
שורה תחתונה: 220 שקלים לארוחה זוגית מעולה
TORII, אופנהיימר 13, תל אביב. 053-9426945
* הכותבת ביקרה כאורחת המקום
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת