אם מישהו חשב שלמצוא דירה בתל אביב זו משימה קשה – חכו עד שתגיעו למעבר הדירה עצמו. שאיבת אבק, ספונג'ה, תליית מנורות, הרכבת רהיטים מאיקאה ופריקת ארגזים על ארגזים של השלל שצברתם במהלך חייכם – לרבות הסוודר שלעולם לא תלבשו יותר (אבל גם בחיים לא תוותרו עליו) – הם רק חלק מהחוויה המופלאה הזו. אחרי כל אלה, לא מפתיע שחן ואני החלטנו שאין לנו כח להוסיף גם בישול (ושטיפת כלים) למשימות, והחלטנו שסושי תהיה הדרך הטובה ביותר להביא מרגוע לעמל.
במרחק נגיעה מכאן
בניסיון להכיר את השכונה שלנו, יצאנו אל רחוב בוגרשוב השוקק חיים, ומיד צדה את עינינו מסעדת צ'וקה שהייתה עמוסת סועדים באותה עת. ככל שהתקרבנו יכולנו לשמוע קולות תיירים הבוקעים מהמסעדה ומיד תהינו – "אולי הם יודעים משהו שאנחנו לא?". השולחנות התפוסים בחוץ הובילו אותנו למקום האהוב עליי ביותר – הבר, שם יכולנו להבחין בעיצוב העץ שנתן תחושה אסיאתית, והיווה רקע מתאים לאווירה השיקית ולפס הקול הנהדר שרץ ברקע.
עוד בטרם התחלנו בהזמנה ניגשה אלינו לינוי, בחורה צעירה ומלאת פאסון, שעובדת בצ'וקה כבר שנה. לינוי סיפרה לנו שבשעות הצהריים (עד 5 אחה"צ) מציעה המסעדה תפריט עסקי אטרקטיבי במיוחד, כאשר שעות הערב מביאות למסעדה משפחות, תיירים רבים, וגם תל אביבים שעוברים לקחת טייק-אווי בדרכם חזרה מהעבודה.
משחק מקדים
התפריט בצ'וקה מגוון ועשיר, ולגמרי ערוך להשביע בני זוג מורעבים שזה עתה סיימו להרכיב ארון, שולחן ושתי שידות. התחלנו עם מנת דים סאם (32 שקלים) וסלט פפאיה ירוקה (36 שקלים). בתוך כלי אידוי (שהזכיר טאג'ין) נחו להם ארבעה כיסונים מהבילים ממולאים בתרד, פטריות שיטאקי ומחית בטטה, שהיו מוצלחים מאוד והעבירו מנעד טעמים שונה בכל אחד מהם. סלט הפפאיה היה מרענן, חריף ועשוי כהלכה. היו בו גם עגבניות שרי, צ'ילי, ליים בוטנים ורמז לכוסברה.
אחרי הדים סאם והסלט המצוינים, החלטנו שאנו ערוכים להיכנס לעולם הדגה. טרטר סלמון ואבוקדו (44 שקלים) וטטאקי טונה (44 שקלים) היו דוגמאות טובות מאוד לסיבה שכנראה בגללן צ'וקה עמוסה כל כך בסועדים. חומרי גלם מוצלחים ויד טובה במטבח. טרטר הסלמון היה תצוגה משובבת נפש של קערת אורז עליה הונחו קוביות סלמון, אבוקדו, מלפפון ועירית, בתיבול מיונז לימוני. רעננות המרכיבים כולם והשילוב שבין אורז-דג-ירקות שלא במסגרת הסושי הקונבנציונלי, פגעו בול בפוני. מנת הטאטאקי טונה הציגה טונה צרובה לשלמות מבחוץ ונאה מבפנים, שספגה אליה טוויסט חמוץ-מלוח של תחמיץ סויה ואטריות שעועית שקופות. יופי של מנת ביניים.
אצא לי הצ'וקה
הדגים המצוינים והטאצ' האסייאתי המובהק שהתגלו במנות הפתיחה, הביאו אותנו סקרנים במיוחד למנות העיקריות – כשהמטרה המרכזית הייתה, איך לא – סושי! רול דאבל טונה (52 שקלים) שהורכב מנתחים עבים של טונה אדומה, אבוקדו ומלפפון, עטוף בסלייס טונה ומעוטר בעירית היה קלאסיקה לאוהבי הטונה. המשכנו באגף הסושי עם סאן רול (48 שקלים) שהציג שילוב מרקמים ודרכי ביצוע – רול אינסייד אאוט מלא בסלמון, מלפפון ואבוקדו וטמאגו, עטוף בסלמון שנצרב באש גלויה, כשמעליו תועפות של בטטה קריספית. מנה שמכוונת גבוה ולא מפספסת במילימטר.
אפילו שכבר היינו בדרך להיות שבעים, החלטנו שלא נוכל לצאת מצ'וקה בלי לנסות גם מנת אורז או נודלס. בכל זאת - באסיה התנהג כאסיאתי. הלכנו על מנת פפר צ'ילי (54 שקלים) שהייתה חגיגה של ירקות מוקפצים – גזר פלפלים בצל ירוק, אננס וקשיו בשילוב פרגית בטמפורה וברוטב צ'ילי חריף מתוק. כל אלה הוגשו לצד מנה נדיבה של אורז שספג לתוכו את כל הטעמים והמרקמים, והוכיח שלא על הסושי והדגים לבדם עומדת צ'וקה.
הום סוויט הום
מזל שצ'וקה נמצאת בדיוק 6 דקות הליכה מהבית שלנו, כי קשה להסביר איך הצלחנו לדדות חזרה אחרי המנות הטעימות והעצומות האלה. מה שבטוח – מצאנו את הסושיה השכונתית שלנו, ולמדנו ששווה להתעצל לעשות כלים.
חשבון בבקשה:
דים סאם – 32 שקלים
סלט פפאיה ירוקה – 36 שקלים
טרטר סלמון ואבוקדו – 44 שקלים
טטאקי טונה – 44 שקלים
רול דאבל טונה – 52 שקלים
סאן רול – 48 שקלים
פפר צ'ילי – 54 שקלים
סודה – 11 שקלים (X 2)
סה"כ – 332 ליופי של ארוחה אסייתית לזוג
צ'וקה, בוגרשוב 33, תל אביב. 053-7933814
* הכותב היה אורח המקום
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת