השנה, לכבוד שנת הבר מצווה, פסטיבל טעמים בעמקים הפך לאירוע מרחבי. כמעט כל הרשויות במרחב העמקים הצטרפו. בעמק יזרעאל יתקיים סיור בקיבוץ הרדוף (31.1, 2.2), ברמת ישי יהיו שני אירועים - אירוע ספורטיבי בנושא אורח חיים בריא (3.2) ואירוע בסטריט מול. השנה, במסגרת הפסטיבל, תיפתח המרפסת היפה בקומה העליונה עם מופעי מחול ומוזיקה (9/10.2).
במועצה המקומית זרזיר מזמינים לאירוע ערבי יהודי: "שכנים ונהנים" - אירוע שמח במיוחד עם ריקודים ומוזיקה מכל האזור ותהלוכה מיוחדת עם תזמורות מצעדים של להקות ערביות ויהודיות מישובי האזור (4.2). ביקנעם ייערך אירוע בישול ממזרח למערב, תחרות בישול בקניון G יקנעם (9.2) עם שוק חקלאי ומופעים. בעפולה ייערך אירוע נעילה במתחם השוק החדש בעפולה, עם מופעי להקות צעירות מכל האזור, מנות מהמסעדות המובילות ב-25 שקלים למנה ומופע סיום של שמעון ולוי (שוטי הנבואה).
ארוחות במחירים מיוחדים במסעדות
המסעדות המשתתפות בפסטיבל: אוקטגון, בלה, דורון בר און, המטבח של איילת (כשר), הרדוף, חוות התבלינים בגלבוע, טנדוקה (כשר), לימוזין, קימל בגלבוע, קפה לואיז ושלו ביער. במסעדות ייערכו אירועים מגוונים לצד ארוחות הפסטיבל (79-109 שקלים למנה ראשונה, עיקרית וכוס יין מסדרת VATS של יקבי כרמל). הארוחות יוגשו במסעדות בימים א'-ה', שישי עד 16:00, שבת מ- 18:00.
דוגמאות מהתפריטים:
אוקטגון בנהלל מציעה בראשונות עראייס - פיתה ממולאת בבשר טחון מתובל, עגבניות מרוסקות ופטרוזיליה, אפויה בתנור ומוגשת עם טחינה ירוקה או עמבה; בעיקריות ב-79 שקלים מאפה חצילים טבעוני, דפי לזניה, חצילים קלויים, גבינה צהובה טבעונית, טופו ברוטב עגבניות. ב-109 שקלים פילה סלמון אפוי בתנור ברוטב קרם בזיליקום על פירה חרדל. להזמנות: 053-9444117
מסעדת טנדוקה הכשרה ביקנעם מציעה בתפריט הראשונות נתחוני עוף מצופים בטמפורה בתוספת רוטב קארי; בעיקריות ב-79 שקלים המבורגר 220 גרם בתוספת צ'יפס ורטבים; ב-89 שקלים - אסאדו במעשנת ברוטב ציר בקר מוגש על תבשיל חיטה ושורשים. ב-109 שקלים - נתח קצבים 250 גרם על הגריל, בתוספת תבשיל חיטה ברוטב ציר בקר ושורשים. הארוחה כוללת כוס יין של יקבי כרמל ולחם הבית עם מטבלים.
ביום ראשון, 29.1, תערך סדנת צילום אוכל בסמארטפון עם הצלמת יפית בשבקין, שאחראית על תמונות הפסטיבל שמתנוססות בשלטי החוצות, ובחוברת הפסטיבל. בנוסף לסדנא, אתם מוזמנים לסעוד לצלילי מוזיקת ג'אז צועני עם נגן הגיטרה שיר טפר. להזמנות: 053-9366145
מסעדת בלה במושב בית שערים תגיש בראשונות מרק ארטישוק ירושלמי, שמנת, קציפת כמהין ועירית טרייה; בעיקריות ב-109 שקלים פפרדלה ראגו מילאנזית של עגל ובקר עם ירקות שורש, בזיליקום, שמנת, יין לבן פטרוזיליה ופרמז'ן, ניוקי ערמונים סטייל ירון שלו עם כמהין, מרווה ופרמז'ן.
ביום שלישי, 31.1, יתקיים ערב יווני. על המוזיקה - אביקו, בתפריט - אוכל יווני אותנטי. מספר המקומות מוגבל. להזמנות: 053-9414924
השף דורון בר און ממושב היוגב מזמין לארוחת FARM TO TABLE, ארוחות בוקר וצהריים החל מ-80 שקלים לאדם בימי חמישי ושישי- 09:00-15:00 בהזמנה מראש בלבד. ביום ראשון, 5.2, תיערך סדנה לאוהבי הבשר. השף דורון בר און מארח את רמי גינת ואמיר טלמור ממסעדת לימוזין לסדנת "pop up" בשעה 19:00. יש להזמין מקומות מראש: 04-9893247
ברמת ישי משתתפת מסעדת לימוזין, שתגיש למנה ראשונה כרובית בקראסט הודי על מצע של יוגורט נענע; בעיקריות ב-89 ₪ פרגיות במרינדה ביתית, ב-109 שקלים אנטרקוט 300 גרם או מנת דג על הגריל. כל המנות העיקריות מוגשות עם תוספת לבחירה. ביום שלישי,24.1, השף דורון בר און מתארח בלימוזין בשעה 19:00. להזמנות: 053-9442366
בקבוקים, חנות יין, בר יין ומעדניה ברמת ישי מזמינים לשני אירועים במהלך ימי הפסטיבל. ביום חמישי, 2.2, השף איתי שלו מתארח בבקבוקים ומזמין לארוחה איטלקית בניחוח העמק. ביום חמישי, 9.2 , יתקיים יריד יקבים מקומיים. להזמנות: 052-8391007 ,04-6060402
בקפה לואיז בקריית טבעון מציעים בתפריט הפסטיבל מהראשונות מנת חציל עדשים שחורות וטחינה אורגנית, ולעיקריות ב- 89 שקלים לבחירה מבין 4 מנות, בהן פאייה טבעונית בחלב קוקוס ופרגית ברוטב אגסים. ב-99 שקלים פילה סלמון לימוני או מוסר בעגבניות ושום. בלואיז מזמינים לקבלת שבת לכל המשפחה עם זמירות ברכות ואוכל טעים. יום שישי, 3.2. להזמנות: 053-8095181
מסעדת שלו ביער בקריית טבעון תגיש למנה ראשונה קבב דג ים, צ'ילי וכוסברה על לאבנה קארי, ירקות טריים ושמן זית מעושן; חציל קלוי עם טחינת סלק, עגבניות צלויות, בצל מדורה וירקות. בעיקריות ב-109 שקלים שלישיית בקר, מיקס נתחים מיושנים מ"שבי בית של בשר", פטריות, תפוחי אדמה, שמנת וציר בקר. ב-7.2 ייערך ערב של בשר ויין. להזמנות: 053-9444052
יקב סימון, יקב בוטיק משפחתי בקריית טבעון, פותח שעריו לסוף שבוע של טעימות יין, גבינות ומוסיקה. שישי-שבת, 2-3.2.17. להזמנות: 054-4567847
במסעדה חוות התבלינים בגלבוע יגישו פולנטה איטלקית עם גבינת פטה, פטריות טריות ושמן כמהין. בעיקריות - פסטת גבינה נסתרת של ברקנית עם שמן זית, עגבניות שרי, צלפים, קישואים ועוד, ומעל הכל גבינה "כחולה נסתרת" של מחלבת ברקנית. קוביות פילה בקר, קוביות חזה אווז, פטריות, ניוקי צבעוני, בצל שאלוט ותרד ברוטב ציר בקר עשיר ושמנת על אורז עשבי תיבול. ביום רביעי, 8.2, בשעה 20:00 לצד ארוחת הפסטיבל, תוכלו ליהנות ממוסיקה צוענית בלקנית, The Gypsy Way, שיר טפר ואלישבע קורנברג. דרך נוף הגלבוע, כביש 667. להזמנות: 053-9441671
מסעדת קימל בגלבוע עם מנות ראשונות של סלט סלק טרי בגבינת ברקנית מכפר יחזקאל, ריזוטו פטריות בשמן כמהין ופטה כבד עוף בריבת גזר מתובלת. לעיקריות ב-109 שקלים מציעים קבב טלה ובקר, דג קוד חריף אש, נתח קצבים בגריל ועוד. השנה יתקיימו במסעדה שלוש הופעות. להזמנות: 053-9345555
מסעדת הרדוף הצמחונית והאורגנית שביישוב הרדוף מציעה במנות הראשונות מאפין פולנטה (מאפה אישי עם ירקות) בתוספת ממרח סלק טבעוני ללא גלוטן. בעיקריות ב-99 שקלים פשטידת גבינות, ב-109 שקלים עלי מנגולד ממולאים באורז וירקות, ברוטב קוקוס. ביום שבת, 11.2, יתקיים ערב חורפי רומנטי בליווי סיפורי יוטקה מהספר ועל הספר: בישול מלא חיים. להזמנות: 053-9441306
מסעדת המטבח של איילת הכשרה מציעה תפריט בראנץ' ב-98 שקלים בסגנון בופה חופשי, מאפים לדוגמא: חינקלי עם גבינות משק, לזניה ירוקה עם עלי תרד ממולאים; עלי כרוב בלאדי ממולאים ברוטב לימון, מטוגנים; פלאפל ירוק אמיתי. ביום חמישי, 2.2, ערב ארמני - מאכלים בניחוח ארמני, סרט והרצאה מפי אל"מ (מיל') משה גלילי,מפקד יחידת ההצלה הארצית. להזמנות: 052-8134105
את הפסטיבל מובילות אורית מסר הראל, מנכ"לית עמותת התיירות בעמקים ורקפת עברי מ"הפקה עברית", שיזמה ומפיקה את הפסטיבל מיומו הראשון. לפסטיבל שותפות המועצות: עמק יזרעאל, זרזיר, יקנעם, מגידו, עפולה ורמת ישי בשיתוף עם קק"ל, רכבת ישראל וקופ"ח כללית.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת