"יו דונט האב טו בי ריץ' טו בי מי גירל", הוא המשפט שהכי מתאים כאן. אמנם המקום נוצץ ומשדר יוקרה בכל מדד אפשרי, אך המחירים הם לא כאלה בכלל. לכאן אפשר להגיע, ליהנות, לאכול כיד המלך ולא למשכן כליה.
פגשתי את חברתי במסעדת ריץ' בקריית ביאליק, התיישבנו לשיחת בנות, ומה שהכי מתאים במצב כזה הגיע במהירות הבזק כאילו קראו את מחשבותינו: קערית פופקורן וכוס סנגרייה איכותית. רעיון מגניב במיוחד.
קשה להחליט מה להזמין, קשה להפסיק את קצב הקשקושים שלנו, כי לא נפגשנו הרבה זמן, ומצד שני התפריט פה מפתה ומדהים ועושה חשק להזמין את כל המנות. החלטנו שננסה למנות ראשונות את החציל הקלוי (37 שקלים) ואת הקרפצ'יו סלק (32 שקלים). הבנו שרוב הלקוחות הקבועים כאן מזמינים את המנות האלה.
בדרך כלל אני לא אוהבת להזמין חציל במסעדות, בסך הכל חציל עם טחינה, מה יכול להיות? אבל החציל הזה היה כל כך מיוחד וטעים ששקלנו (שתינו) להזמין עוד אחד. הוא הגיע על בייגל קלוי עם שמן זית וזעתר, מסביבו הייתה סלסת עגבניות עם בצל סגול, טחינה וסילאן. פשוט מנה מרעננת קלילה שעושה חשק לעוד.
סיפור הקישמיש
לגבי הסלק אפרט גם, ובהחלט מגיע לו המון כבוד. הוא היה חתוך דק-דק, והוגש ביחד עם חומץ בלסמי וגבינה בלקנית. יחסית למנה ראשונה – המנה הזו הייתה גדולה. מאוחר יותר נגלה שכל המנות שהזמנו גדולות יותר ממה שציפינו לקבל, הפתעה טובה בייחוד כשהאיכות נשמרת.
לאחר פתיחה מדהימה כזו, ציפינו הרבה מהמנות הבאות, והן בהחלט לא אכזבו – לפני שאספר על הסלט, צריכה לספר סיפור מצחיק: התלבטנו בין "שתיקת הכבשים" לבין "קישמיש". אם תעיפו מבט בתפריט תגלו הרבה הומור פנימי בבחירת שמות המנות, אחת מהן – קישמיש, פירושה צימוק בשפה העיראקית, וכמו שמאור, הבעלים של המקום, סיפר לנו, לכל שף יש את הקללה שלו. אצל השף של ריץ' הקללה היא קישמיש, ובעצם בא לומר – המח שלך כמו צימוק.
בסוף הלכנו על שתיקת הכבשים (59 שקלים) כי היה לי חשק עז לצ'יפס בטטה. מתי עוד יצא לי לאכול צ'יפס בטטה? זה לא משהו שאכין לעצמי בבית.
הסלט הגיע במלוא הדרו, גם הוא מתוקתק עד לפרט הקטן ביותר. הירקות מדהימים : פטריות, שרי תמר, גזר ג'וליאן, פלפלים צבעוניים, נבטים, חסות ועלים, רוטב ויניגרט הדרים עם גבינה בולגרית ומעל כל זה כמו שאמרתי – צ'יפס בטטה קריספי מדהים. הסלט היה צבעוני יפה ומרשים! והגיע עם לחם דגנים וחמאה.
אגדה של טורטליני
למנה עיקרית הזמנו טורטליני ערמונים ואספרגוס (56 שקלים) שבהחלט התעלה כל המנות האחרות. הוא היה ברמה גבוהה מאוד. את כל המנות מכינים מ-א' עד ת' במקום, אבל גם את הפסטה עצמה, שזה מאוד לא ברור מאליו. הכל הרגיש טרי ובמידת העשייה הנכונה. כל טורטליני היה ממולא ומלא בטעמים, בדיוק בגדול המתאים לביס עסיסי מלא בכל טוב. הטורטליני אסף אליו את הרוטב, והוא היה שם כדי ללוות את הטורטליני ולא כדי להשתלט עליו. פשוט מנה מעולה וגדולה שלצערי לא הצלחתי לסיים.
אין ספק שרציתי להמשיך ולטעום עוד מנות. יש דגים וסנדויצ'ים מעניינים, וגם ארוחות בוקר לא שגרתיות כמו ארוחת בנדיקט הולנדז וארוחת בוקר צרפתי, אבל אין - פשוט לא היה מקום יותר.
סיימנו בקינוח. גם פה האופציות היו מפתות ורבות, והחלטנו ללכת על קראנצ'י לוטוס (39 שקלים) - מוס לוטוס על מצע קרמבל לוטוס, בציפוי גאנש לוטוס, אגוזי מלך והפתעת שוקולד בפנים. מדהים.
לא לחינם המקום הזה היה מלא גם ב-23:00 בלילה באמצע קריית ביאליק, יש פה ירידה לפרטים הקטנים ביותר ושירות מעולה, אוירה טובה ושמחה, והמחירים אטרקטיביים ללא ספק.
הצלחנו בקושי לצאת משם. כבר מתכננת על הפעם הבאה שלי שם (יש כמה מנות שאני בונה עליהן). בשורה התחתונה: יו דונט האב טו בי ריץ' טו בי מי גירל!
חשבון בבקשה:
קרפצ'יו סלק: 32 שקלים
חציל קלוי: 37 שקלים
שתיקת הכבשים: 59 שקלים
טורטליני ערמונים: 56 שקלים
קראנצ'י לוטוס: 39 שקלים
סה"כ: 223 שקלים לזוג
ריץ', קרן היסוד 19, קריית ביאליק. 053-9387487
* הכותבת היתה אורחת המקום
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת