אי שם לקראת סוף המילניום, בלילה של שמירה בצבא, קבע חברי לשמירה תומר כי בעוד כמה שנים כולם יבינו שאוכל כשר הוא טוב ואיכותי יותר, וזה רק עניין של זמן עד שיבינו שאין בו מגבלות, וגם לקינוחים ולסלטים ישנן חלופות איכותיות וחומרי גלם לא פחות טובים.
מאז חלפו שנים רבות, ולפני כחצי שנה בכנס מקצועי פגשתי להפתעתי את תומר שעובד כעורך דין בכיר בתחום דיני חברות. אמנם לקח רגע להיזכר מאיפה אנחנו מכירים (בכל זאת נראינו אחרת כאשר היינו צעירים), אבל מיד לאחר מכן נזכרנו באותה שיחה על האוכל הכשר ותומר הזכיר לי את טיעונו בנושא איכות האוכל הכשר. הצעתי לתומר שלזכר הימים ההם יבחר מסעדה כשרה טובה ובה ניפגש, נעלה זכרונות ונוכל להמשיך את שיחתנו על התקדמות האוכל הכשר למחוזות הגורמה.
תומר הוא תושב גבול הצפון, ובחר במסעדת הבשרים הנהריינית שייטל. שייטל היא מסעדת בשרים ותיקה בנהריה, ומושכת אליה חובבי בשרים רבים מהאזור, וכמו כן, מקום מאוד פופולרי לאירועים של עד 80 איש וימי כיף. כך הגענו לארוחת ערב בשייטל בערבו של אמצע השבוע.
תוך כדי שהתעדכנו בסטטוס המשפחתי והתעסוקתי, זרמו לשולחן כ-10 סוגי סלטים: חומוס ביתי טובל בשמן זית, חמוצים שמשתלבים נהדר עם החומוס, סלט טבולה טרי בלימון, סלק בלדי עונתי, כמה סוגים של כרוב ולצדם של הסלטים לחם פרנה מרוקאי לוהט מהתנור.
כל המנות הראשונות שידרו טריות ועונתיות. משם התקדמנו למנות העיקריות: בשייטל יש אפשרות לארוחת בשרים זוגית אשר נקראת 'מנת הדגל' וכוללת כ-750 גרם של מספר סוגי בשרים, סטייק אנטריקוט , סטייק פרגית, קבבוני טלה, נקניקיות מרגז ולצידם צ'יפס או אורז ושתייה קלה. כל זה ב-249 שקלים - דיל מאוד משתלם לחובבי הבשרים.
תומר החליט להחליט בשבילי על מנת לחזק את טיעונו, ובחר עבורי את מנת קבבוני הטלה הביתיים, קבבונים עם תערובת תבלינים אשר נעשית במקום ועליהם טחינה עדינה; מנה בהחלט מדוינת שמדגישה את איכות הבשר ואת התיבול המקומי של המקום. שאפו. תומר הזמין לעצמו את מנת האנטריקוט ולדבריו זו המנה הקבועה שלו במקום, מכיוון שיש בה תמהיל מצוין של בשר ושומן.
משיחה עם צוות המסעדה נראה כי המקום מאוד פעיל בתחום האירועים והארוחות הקבוצתיות, ומהווה פתרון מצוין לחובבי הבשרים והכשרות, כך שהמקום מתאים למכנה רחב של קבוצות ואנשים. גם הצמחוניים ימצאו מה לאכול בשייטל, שכן ישנו גם תפריט פסטות צמחונית במסעדה.
באמצע השבוע בשעות הצהריים מוצעת בשייטל ארוחה עסקית ב-59 שקלים הכוללת אפשרות בחירה בין מנות בשר שונות (גם הקבבוני טלה), ואפשרויות שדרוג הארוחה לדגים ובשרים מיוחדים יותר. כך שהעסקיות משתלמות מאוד גם אם אתם בטיול או עוברים באזור ורוצים לאכול צהריים בשרית וכשרה במסעדה אשר יודעת לטפל בבשרים.
חשבון בבקשה:
סלטים – מגיעים כחלק מהדיל בהזמנת עיקריות
קבבוני טלה ביתיים: 75 שקלים
אנטריקוט אנגוס: 300 גרם – 109 שקלים
מנת הדגל: 249 שקלים
שתיה קלה (סודה וקולה) – 18 שקלים
סה"כ: 451 שקלים לארוחת בשרים ענקית לשניים
שייטל, הגדוד 21, מתחם פז, נהריה. 053-9344963
* הכותב היה אורח המקום
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת