אונמי
מסעדה יפנית מסורתית במתחם רחוב הארבעה, שמציעה תמהיל מרתק של מטבח יפני מסורתי שנבנה על ידי שפית יפנית, הכולל סושי בר במבחר קומבינציות ושילובים מעניינים.
הצצה לתפריט: קורומה אבי - ג'מבו שרימפ, בצל ירוק, צנון וגזר במרק מיסו (99 שקלים); סלט הרוסאמה - אטריות תפוחי אדמה שקופות וסלמון ברוטב וואפו (26 שקלים); סקאנה באטר שואיו - בורי מוקפץ בסאקה, מירין, חמאה, שום וסויה (36 שקלים); גיו טאטאקי - פרוסות פילה בקר נא צרובות בליווי רוטב ספייסי פונזו (64 שקלים); טורי ראמן - מרק אטריות עם פרגית צלויה, ביצה חצי קשה, נרוטו מאקי, נבטים סינים, בצל ירוק ואצת נורי (68 שקלים); קאיסן אודון - מרק אטריות אודון, פירות ים וירקות (72 שקלים) ועוד.
אונמי, הארבעה 18, תל אביב, 053-9372950
טפאו
מסעדה ספרדית סקסית ותוססת הממוקמת ברחוב הארבעה ומעוצבת בשילוב מוטיבים של אנטוניו גאודי - אחד האמנים הגדולים של המאה ה-20, משמיעה מוזיקה לטינית סקסית, קלאסית ומודרנית, ומגישה תפריט שכולל כמובן טאפאסים ספרדים קלאסיים לצד כאלו עם פרשנות מודרנית.
הצצה לתפריט: פינצ'ו ברזאולה - לחם שום קלוי, אורוגולה ובקר בכבישה ביתית (28 שקלים); קסו דה קברה - גבינת צאן, קונפי תאנים מיובשות וטוסט מלחם שיפון (20 שקלים); ברמונדי - מושרה בטקילה וליים, עם סלט עשבי תיבול ורוטב פלפלים מעושנים (44 שקלים); קוליפלור קון סלסה דה אנשואה - כרובית מטוגנת ברוטב אנשובי (32 שקלים); קלאמרס - קלאמרי מטוגן ואיולי טרי מלימון כבוש (34 שקלים); פולפו אלה בראסה - תמנון צרוב בגריל עם תפוחי אדמה פריכים, פפריקה מעושנת וסלסת פלפלים פיקנטית (42 שקלים).
טפאו, הארבעה 16, תל אביב, 053-9345541
גרקו
מסעדה יוונית של המסעדן צביקי עשת והשף אליאב גולדנברג, הממוקמת במתחם הקולינרי באזורי חן (צמוד למסעדת גרינברג) ומגישה אוכל ביתי יווני אותנטי, שכולל מתכונים שנאכלו ונלמדו ביוון, והותאמו לתנאי המטבח הביתי הישראלי. האוזו נשפך כמו מים והאווירה שמחה ומהנה.
הצצה לתפריט: כיכר לחם יווני עם שמן זית וזיתים (22 שקלים); פלורינה סלטה - פלפלי שושקה קלויים בשמן זית, חומץ יין לבן, פטה ושום (34 שקלים); שרימפס כבוש - עם בצל סגול, עגבניות מגורדות, פטרוזיליה, אורגנו, לימון ושמן זית (46 שקלים); סלט חוריאטיקי - מלפפון, עגבניה, בצל סגול, פטה, צלפים, זיתים, אורגנו ושמן זית (48 שקלים); סובלקי קבב עגל - מוגש עם פיתה יוונית, עגבניות בגריל, בצל סגול, אורגנו ופטרוזיליה, רוטב עגבניות, ציזיקי וטחינה (66 שקלים); פאבה עם אוקטופוס בגריל - בצל מדורה ופלפל חריף (78 שקלים).
גרקו, אורי צבי גרינברג 25, אזורי חן, תל אביב, 053-9367941
לחם בשר
מסעדה כשרה למהדרין בנמל תל אביב שמציעה שילוב מנצח בין לחמים טריים לבשרים משובחים. החיבור בין עולם הבשר לעולם האפייה, כמו החיבור בין נוף אורבני לסביבת הנמל והים, יוצרים עולם קסום עם אווירה משוחררת ואינטימית.
הצצה לתפריט: לחמעג'ון כבש - מאפה חצי ירח במילוי בשר כבש טחון, ירקות שורש, פלפל קלוי וזיתי קלמאטה; פרגית בגריל - נתחי פרגית, שמן שומשום, סויה ושום קונפי; סינטה - נתח 300 גר' סינטה מיושן 30 ימים, דמיגלאס; פילה דג ים - ירקות שוק, ציר דגים, יין לבן; קישוא טלה - בייבי קישואים ממולאים, ראגו טלה, צנוברים, אורז ודמיגלאס.
לחם בשר, האנגר 14, נמל תל-אביב, 053-9427409
מינה טומיי
מסעדת שוק אסיאתית של השף משה בדישי ברחוב הארבעה, ששואבת השראה מחמישה שווקים בולטים במזרח: הודו, וייטנאם, קוריאה יפן ותאילנד. השווקים השונים מרכזים לתוכם את תמצית התרבות המקומית, ומשלבים בהרמוניה טעמים, ריחות, צבעים, שפות, מנהגים, צלילים, צפיפות וסקרנות המתגבשים לכדי חוויה קולינארית אסייתית ייחודית ומפתיעה.
הצצה לתפריט: מלאי כופתא - כופתאות תפו“א מטוגנות במילוי גבינת פניר, צ‘ילי ומומביי ספייס ברוטב עגבניות חמצמץ ושקדים קלויים (42 שקלים); גה גה קארי- ברווז צלוי, רוטב קארי צהוב ולמון גראס, מנגו כבוש וסייגון קרפ (82 שקלים); ביבימבאפ - בקר טחון בתיבול פיקנטי על אורז, ירקות העונה, ביצת עין וקימצ’י בקדרת חרס לוהטת (68 שקלים); גיוזה שיטאקי - כופתאות מאודות במילוי פטריות שיטאקי, קרם דאשי, שימאג‘י צנונית וכמהין (37 שקלים).
מינה טומיי, הארבעה 17, מתחם שרונה, תל אביב, 053-6130332
רק בשר
רשת מסעדות על טהרת הבשר, שמציעה מגוון בשרים עצום. כבר בכניסה תוגש לכם כוס יין אדום על חשבון הבית, ומשם תלוו לקצב בויטרינת הבשרים, שיסייע לכם בבחירת סוג הבשר, משקל הנתח (100 גר' או 300 גר') ורמת העשייה שלו, וכמובן גם יחתוך וישקול את הבשרים שתבחרו לנגד עיניכם, אם תרצו. למסעדה סניפים נוספים ברמת החייל, בחיפה ובראשון לציון.
הצצה לתפריט: אנטריקוט ישראלי (49/147 שקלים); אנטריקוט על עצם (40/108 שקלים); פילה שאטו טרי (62/174 שקלים); המבורגר 250 גרם בלחמנייה, בתוספת ירקות (63 שקלים); סינטה (62/186 שקלים); שייטל (36/108 שקלים).
רק בשר, דרך שלמה 19, דרום תל אביב, 053-9424610
טייבל טוק
מסעדה שהיא גם מקום מפגש עם אמנות, תרבות, תערוכות, אוכל, אלכוהול וקפה. המסעדה ממוקמת בפינת הרחובות דיזנגוף ובר גיורא ומתפרשת על פני חצר ומבנה בן 3 קומות.
הצצה לתפריט: בליני, קרם פרש, סלמון כבוש, ביצי סלמון (54 שקלים); כנפיים חריפות עם חמאת סויה, בזיליקום, צ'ילי (32 שקלים); ברווז קונפי - שוק ברווז בבישול ארוך, כרוב אדום (84 שקלים); פלאפל עדשים שחורות טבעוני - לאפה, כוסברה, עגבניות, בצל, מלפפון, טחינה/ צזיקי (45 שקלים); קדירת פירות ים - מולים, קלמארי, שרימפס, יין לבן, חמאה, שום, שומר, כוסברה (79 שקלים); פלטת בשרי הבית - ברזאולה, רוסטביף מעושן, סינטה כבושה, צנימים, חרדל (69 שקלים).
טייבל טוק, דיזנגוף 64, תל אביב, 053-5495172
צ'יקטי
צ'יקטי ("צלחות קטנות" באיטלקית), הוא בר אוכל איטלקי שכולו מחווה לברים השכונתיים של ונציה, וממוקם בפינת הרחובות יהודה הלוי ומזא"ה. תפריט האוכל של השף מיכאל גרטופסקי מורכב מצלחות קטנות, מהן אפשר לנשנש מנה או שתיים לצד קוקטייל קליל, או להרכיב ארוחת ערב מלאה עם קראף של יין בצד. המנות, פשוטות ומדויקות, משתנות עם העונות ומבוססות על טכניקות בישול מסורתיות.
הצצה לתפריט: צלחת טעימות מאיטליה - כל יום קצת אחרת (82 שקלים לצלחת זוגית); קלמארי על הפלנצ'ה - עם ארטישוקים, סלסיצ'ה וסלסה ורדה (43 שקלים); ארנצ'יני - כדורי אורז פריכים במילוי פטריות וגבינות קשות, על סלסה ורדה (32 שקלים); לינגוויני שחור עם שרימפס, קלמארי ומולים, שום ויין לבן (72 שקלים); פיצטה סלומי - עגבניות, מוצרלה, סלסיצ'ה, זיתים וצ'ילי (46 שקלים); ברזאולה בייצור עצמי - עלי רוקט, פרמז'ן ושמן זית (42 שקלים).
צ'יקטי, יהודה הלוי 58,תל אביב, 053-9344951
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת