הקיץ כבר כאן, וסצנת המסעדות נמצאת בפתחה של תקופה סואנת וטעימה במיוחד. על קו הזינוק נמצאים טובי השפים שמחממים מנועים לקראת הרצה של מסעדות נוספות מבית היוצר של עצמם: יובל בן נריה (טאיזו) משיק את יא-פאן, עומר מילר פתח עוד סניף של המבורגריית הגורמה susu&sons ועל מסעדת ענק חדשה בחוף פרישמן, אבי קונפורטי (צפרה, טופולופומפו) פותח סניף ראשון בתל אביב של מסעדת זוזוברה, ויש עוד כמה הפתעות קולינריות לא פחות טובות שכדאי לכם לבדוק.
הירו ראמן בר לבונטין - תל אביב
השף והצמה ישראל אהרוני הקדים את כולם ופתח את המסעדה החדשה שלו במתחם לבונטין, אחות גדולה לדוכן הראמן בשרונה מרקט. העיצוב האורבני והאווירה הרגועה/קולית מזמינים בילוי של ערב שלם על מנה ועוד מנה וקוקטייל וסאקה.
מה אוכלים: סלט ירקות ירוקים, מיסו ולימון שצפוי להיות המרענן הרשמי של הקיץ, באן במילויים שונים וכמובן מרקי ראמן באינטרפרטציה אישית. אל תוותרו על ראמן ברווז מעודן ואלגנטי.
בונוס: אהרוני מסתובב במקום בעצמו, מתמנגל עם האורחים, ממליץ על מנות ואפילו מסכים לסלפי.
הירו ראמן, לבונטין 19, תל אביב (אין טלפון)
קפטן קארי דיזנגוף - תל אביב
השף יונתן רושפלד הצטרף לאהרוני ופתח את הסניף השני של קפטן קארי, גם הוא גרסה משודרגת ומורחבת לדוכן משרונה מרקט. הקונספט הוא אותו הקונספט והתפריט דומה, למעט תוספות חדשות כמו פרויקט ה-נאן שרושפלד עובד עליו מזה זמן – לחם הודי בגרסה אישית. השולחנות נמצאים על המדרכה וסופגים את אווירת הרחוב המתחדש.
מה אוכלים: כנפיים ברוטב מנגו יוגורט לוהט, עוף טנדורי רך, בקר ראג'ה מון, ביריאני טלה ועוף ועוד.
בונוס: כדי לצנן את הלהט של המנות החריפות הגדיל רושפלד את תפריט המשקאות בנוסף לצ'אי הקר והלאסי המפורסמים.
קפטן קארי, דיזינגוף 149, תל אביב, 03-6095960
סמואל - תל אביב
השף שמואל בן-בסט התמחה במסעדות איטלקיות כמו רשת טרנטינו, אבל הלוקיישן הסמוך לפלורנטין החזיר אותו לשורשים הבולגרים. לכן עבור סמואל החדשה הוא תכנן תפריט ששואב השראה ממדינות הבלקן – טורקיה, בולגריה, יוון ואפילו סרביה. את ההשפעה האיטלקית מרגישים ברוטב עגבניות ביתי שרק מוסיף טעמים.
מה אוכלים: צלחת שוק שמורכבת ממזאטים ים תיכוניים כמו זיתי קלמטה, איקרה מתוצרת בית, מטיאס כבוש, סלט חצילים ופלפלים קלויים ועוד, סלט שופסקה בולגרי, מוסקה, צזיקי, שישקבב וקציצה סרבית – סוג של המבורגר עם ביצת עין מעל וצ'יפס עגולים, שחומים ומופלאים.
בונוס: בשישי בבוקר מוגש במקום בראנץ' באווירה שמחה ועשיר בקוקטיילים עם קריצה לים התיכון.
סמואל, ידידיה פרנקל 64 . 053-9384981
טרטוריה ונציאנה - חיפה
אזור העיר התחתית בחיפה הולך ותופס מקום כמוקד הקולינרי הכי חם בעיר הצפונית. לרשימת המסעדות ההולכת ומתארכת נוספה טרטוריה ונציאנה - מסעדה איטלקית שמסתמכת על הטעמים של ה'נונה' – הסבתא האיטלקייה. התפריט לא מגביל את עצמו לאזור ספציפי באיטליה ושואב השראה מהמנות האהובות והפופולריותביותר ומחומרי הגלם המשובחים והטריים של מדינת המגף.
מה אוכלים: לינגוויני פירות ים, פפרדלה כמהין, קנלוני במילוי ראגו, ריזוטו פטריות, אנטרקוט בעשבי תיבול, צלעות טלה ברוטב תאנים מיובשות, דניס אפוי בתנור עם זיתים וצלפים ועוד.
בונוס: הבעלים והשף הוא גם סומלייה ובוגר לימודי יין ומתאים לכל מנה את היין שיבליט את טעמיה בצורה הטובה ביותר.
טרטוריה ונציאנה, שער פלמר 2, חיפה, 053-7101801
ג'רדינו בלו - תל אביב
בשכונת הדר יוסף הירוקה התמקמה ג'רדינו בלו, "גינה יפה" באיטלקית – תרגום לישראלית של החלום של השף אנני בן קד על פונדק דרכים בסגנון אירופאי. בן קד שזכור מ'שה רומי' ו'מחבת הזהב' – מסעדות שפעלו בארץ לפני כמה עשורים, עבד באיטליה ועיצב את המסעדה כטרטוריה איטלקית קטנה ואינטימית עם מפות משובצות וצילומי דמויות מהקולנוע האיטלקי שנתלו על הקירות.
מה אוכלים: מנות פתיחה כמו פרחי ארטישוק במרינדה ושמן זית או שרימפס מוקפצים במחבת ביין לבן; מנות פסטה בעבודת יד כגון טורטליני מילנזה במילוי בשר ורביולי במילוי ריקוטה ברוטב יין לבן, שמנת ומרווה; פיצות וקינוחים.
בונוס: בשעות הבוקר המסעדה פועלת כבית קפה שמגיש ארוחות בוקר, כריכים מפוקאצ'ה טרייה שנאפית במקום וסלטים מירקות טריים.
ג'רדינו בלו, קהילת ורשה 54, תל אביב. 053-9375145
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת