מתכון לנאמס ויאטנמי – השף משה בדישי / מסעדת מינה טומיי
>> אל המתכון המצולם
מצרכים
12 דפי אורז מרובעים בגודל בינוני
חצי ק"ג פרגית טחונה
1 בצל סגול קצוץ דק
חופן עלי כוסברה שלמים
חופן עלי נענע שלמים
חופן עלי בזיליקום שלמים
1 צ'ילי אדום קצוץ
2 גבעולים למון גראס קצוץ(החלק הלבן בלבד)
רבע כוס פיש סוס
מיץ מלימון אחד
רוטב תמרינדי
חצי כוס רוטב תמרינדי
חצי כוס מי סוכר
מיץ מחצי לימון
מצרכים להגשה
12 עלי חסה גדולים (עדיף חסה אמריקאית)
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיליקום
רוטב תמרינדי
אופן הכנה
בקערה מערבבים את כל חומרי הגלם עד לקבלת אחידות.
למלא קערה עם מים, לטבול בכל פעם דף אורז אחד למשך חצי דקה.
להוציא את הדף מהמים ולהניח על שולחן העבודה.
ליצור קציצה בגודל של אצבע מתערובת העוף ולהניח במרכז הדף.
לקפל את הדף משני צדדיו ולגלגל ולהדק (לחזור על הפעולה עם שאר הדפים).
לרוטב תמרינדי לערבב את כל החומרים יחד.
הגשה
בסיר, לחמם שמן עמוק בטמפרטורה גבוה (170 מעלות)
לטגן את הרולים בכל פעם ארבע,עד שמזהיבים (4 דקות) ולהוציא לנייר סופג
להגיש עם החסה, עשבי התיבול ורוטב תמרינדי
לכרוך את הרול בחסה, עם מעט עשבי תיבול ולטבול ברוטב
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת