בתל אביב יש אינספור מסעדות אסיאתיות, והבחירה קשה. ריכזנו את המומלצות ביותר, והרי הן לפניכן.
ניטן תאי
מסעדה תאילנדית יוקרתית ואותנטית במיוחד, הן מבחינת העיצוב והן מבחינת האוכל. המנות בתפריט מחולקות ל-5 קטגוריות, כשכל קטגוריה היא טכניקת בישול תאילנדית אחרת שמסמלת ערך תרבותי: מים- טכניקת אידוי ומי ים, אינר פיס- תנורי אבן, זריחה- בריאות, גולדן סאן- קריספי וזהוב וסאונד- צליל רחש הלהבה.
טעימה מהתפריט: אושן אוקטופוס- אבוקדו, צנון, בזיליקום ודן-דן ברוטב קאנאל סטריט; סי-סי קארי- בר-ים מאודה, עגבניות תאילנדיות, כפיר ליים, צ'ילי, שיטאקי וקוקוס צעיר; תמרינד פאד יאנג- חזה ברווז חרוך על להבה גלויה, אטריות אורז, שעועית תאילנדית ודבש תמרינדי סצ'ואני; שורט ריב פאנג באן- 13 תבלינים, שומשום בשני צבעים, צנונית ומי קוקוס.
ניטן תאי, הארבעה 21, תל אביב. 053-4245672
אוקינאווה (Okinawa)
מסעדת סושי בר הותיקה בנווה צדק היא אחת מפניני הקולינריה באזור. התפריט שלה מושתת על המטבח היפני האותנטי על מגוון טעמיו הרחב, העיצוב חם ואינטימי והחלונות השקופים הופכים את הישיבה בה לחוויה.
טעימה מהתפריט: אצבעות בטטה ושרימפס מטוגנים בטמפורה, מוגשים על מצע עלי חסה בלווי רוטב טינצ’ו וספייסי מיונז (34 שקלים); סלט אטריות ובייבי תרד פיקנטי- אטריות צלופן, פטריות שיטאקה ובייבי תרד ברוטב ויניגרט, צ’ילי מתוק ובוטנים (32 שקלים); FRESH SPRING ROLL- נתחי עוף מאודים/ שרימפס חלוט/ צמחוני, איטריות ורמיצ’לי, גזר, מלפפון, כוסברה, נענע ובצל ירוק עטופים בדף אורז ורוטב סויה ליים וצנון (34 שקלים).
אוקינאווה, שבזי 46, נווה צדק, תל אביב. 053-9439442
טורי
מטבח אסיאתי מודרני בהשראת טעמים וריחות מסורתיים, הממזג בין מזרח ומערב, מסורתי ועדכני, יינות איכותיים ותפריט מובחר מרחבי אסיה.
טעימה מהתפריט: יאקי TORII - שני שיפודי פרגית ופטריות שיטקה צרובים על הגריל, ירקות מטוגנים ברוטב חמאת בוטנים (32 שקלים); אנטריקוט במרינדת טריאקי, שום וג’ינג’ר (36 שקלים); דאבל באן – לחמנייה ויטנאמית מאודה, חצויה במילוי ירקות / עוף וירקות / בקר וירקות (36 שקלים); קוקברה קמבודית חמוץ מתוק- נתחי עוף בטמפורה, פלפל אדום וצהוב, בצל ושברי אננס עם אורז מאודה ברוטב חמוץ מתוק (44 שקלים).
טורי, אופנהיימר 13 רמת אביב, תל אביב. 053-9426945
טאיזו
מסעדה אקזוטית, פרי מטבחו ויצירתו של השף יובל בן נריה. המנות הן אינטרפרטציה אישית ומקומית למאכלי רחוב מחמש מדינות בדרום מזרח אסיה: הודו, סין, תאילנד, וייטנאם וקמבודיה. התפריט בנוי כמסע קולינרי, המתחיל בטעמים רכים ועדינים ועד עמוקים ונועזים, והעיצוב אלגנטי ומוקפד, מה שמעצים את החוויה.
טעימה מהתפריט: סשימי טונה אדומה- ציר טונה, למון גראס, שאלוטס מקורמלים, אורז יסמין קלוי וסביצ'ה דג ים (74 שקלים); פוט סטיקרס מנגולד- חיטה ירוקה, מקדמיה, צ'יפס שום ופטריות שימג'י (68 שקלים); קלמארי טנדורי- איולי שמנת חמוצה, שקדים קלויים, כוסברה וטילקוט מסאלה (84 שקלים); קציצות חומוס- קוקוס טרי, במיה תאילנדית, שעועית תאילנדית, מנגו בוסר וצ׳ילי קשמירי (76 שקלים).
טאיזו, מנחם בגין 23, תל אביב. 053-7933705
סושי פו (fu)
מסעדת בר סושי יפני שהפכה לשם דבר בקרב תל אביבים חובבי סושי. המקום מציע מנות סושי מגוונות, מבחר סלטים ומנות ראשונות וקומבינציות סושי מיוחדות ובזכות השילוב עם האווירה והקוקטיילים, הפכה למקום בילוי תוסס בכל ימות השבוע.
טעימה מהתפריט: מרק טום יאם חריף- שרימפס, קלמארי ומולים בחלב קוקוס ולמון גראס מוגש עם עגבניות שרי, פטריות, בצל ירוק וכוסברה (48-52 שקלים); פופקורן שרימפס- קוביות שרימפס בטמפורה,עטופות בקרם צ'ילי יפני על מצע של עלים ירוקים (44 שקלים); קומבינציית פו ספיישל- 2 יח' סשימי טונה, 2 יח' סשימי בס, 2 יח' סשימי סלמון, 4 יח' גולדן רול, 4 יח' אינסיידאאוט סלמון אבוקדו, 4 יח' פו צ'יז, 1 יח' ניגירי טונה, 1 יח' ניגירי סלמון, 1 יח' וניגירי בס (189 שקלים); טוויסטר מאקי- צלופח ואבוקדו בציפוי סשימי סלמון, איקורה ובצל ירוק (52 שקלים).
Fu סושי, ירמיהו 32, תל אביב. 053-9443445
מיאזאקי (MIAZAKI)
מסעדת אוכל רחוב יפני, בתוספת נגיעות מהמטבח הישראלי. עיצוב המסעדה משלב אלמנטים יפניים עם צבעוניות מקומית ושיק מערבי וגולת הכותרת של המטבח הוא גריל הרובטה, שנבנה במיוחד בלונדון, על פי הדרישות הקפדניות של היפנים ומעניק לאוכל טעם ייחודי ומקורי.
טעימה מהתפריט: שיפודי פרגיות/דג/עוף/טופו ופטריות, שניצלים בגריל רובטה על פני גחלי אלון יפניים שהובאו במיוחד (48-58 שקלים); אבוראמן- איטריות חיטה דקות ללא מרק, חמאת פורצ'יני, ציר כנפיים, ביצה כבושה באפר, תירס מתוק מהגריל, פטריות שחורות, שמן טוגרטשי, אצות נורי ושיפוד כבדי עוף (60 שקלים); סלק צלוי- דבש מיסו, שקדים ואצות נורי (22 שקלים).
מיאזאקי, ראול וולנברג 20,תל אביב. 053-9385019
אושי אושי נמל תל אביב
סניף הנמל של הרשת מציעה קונספט המבוסס רובו ככולו על קומבינציות סושי אותנטיות ומגוונות, שהנעשות במקום, תוך שימוש בחומרי גלם טריים.
טעימה מהתפריט: מיסו נודל טופ- אטריות זכוכית, טמגו (חביתה יפנית), תירס, אספרגוס, צ’ילי ובצל ירוק (19 שקלים); דים סאם צמחוני- 2 יח' גיוזה פטריות שיטאקי,1 יח' גיוזה בטטה ו-1 יח' גיוזה תרד (29 שקלים); קארי ווק- איטריות ביצים, ברוקולי, בצל, כרוב ונתחי עוף, ברוטב חלב קוקוס וקארי (49 שקלים).
אושי אושי, האנגר 21, נמל תל אביב. 053-9443816
אובן קובן (oban koban)
המסעדה מציעה אוכל רחוב יפני מודרני, מחומרי גלם איכותיים, לפי מתכונים ייחודיים. הפנסים היפניים שמעטרים את המקום, יחד עם האוכל והמוזיקה מזכירים שיטוט מהנה ברחובות שינג'וקו ושיבויה שבטוקיו.
טעימה מהתפריט: סלט אטריות זכוכית- אטריות שעועית, עוף קצוץ, פפאיה ירוקה, כרוב סגול, קשיו מסוכר, צ'ילי, כוסברה, בצל ירוק ונענע ברוטב קפאבאשי (20/39 שקלים); "פיצה" אובן קובן- טורטיה קלויה בגריל, סשימי סלמון, בצל סגול כבוש, אורוגולה, שומשום שחור, מיונז יפני וצ'ילי טרי (48 שקלים); ג'אפאדתאי- אטריות אורז מוקפצות עם ביצה, טופו, גזר, בצל ירוק ונבטים ברוטב סויה תמרינד. מוגש עם וואקאמה וג'ינג'ר כבוש (52 שקלים).
אובן קובן, הברזל 4 תל אביב, 053-9379312 והארבעה 16, תל אביב. 053-9365722
טייגר לילי שרונה
מסעדת תאילנדית מסורתית, שהמנות בה מתבססות על חומרי גלם איכותיים וטריים מארץ המקור. על התפריט אמון השף יניר גרין, והעיצוב המיוחד והאסתטי הוא פרי מוחו ועיצובו של ירון טל, שיצר מסעדה חמה, נוחה, מרהיבה ומזמינה.
טעימה מהתפריט: יאם וון סן- סלט אטריות שעועית, שרימפס/עוף/טופו, בצל סגול, בצל ירוק, סלרי, עגבניות שרי, כרוב סיני, כוסברה, בוטנים ומיץ לימון (42 שקלים); קונג פאד מט ממואנג- שרימפס בטמפורה עם קשיו קלוי, פלפל אדום מתוק יבש, פלפל אדום, בצל לבן, בצל ירוק ושום, בתוספת אורז מאודה (76 שקלים); יאם מקאאה- חצילים קלויים על הגריל מוקפצים עם קאנה, טופו, קשיו, אפונת גינה, בזיליקום ושאלוט (46 שקלים); פאננג פלא- נתחי דג בחלב קוקוס קארי אדום עם שעועית ירוקה, שאלוט, בצל ירוק, קריספי בזיליקום, בתוספת אורז מאודה (78 שקלים).
טייגר לילי, שוק האוכל, מתחם שרונה והברזל 32, רמת החייל, תל אביב. 053-9380556
נאם (Nam)
מסעדה תאילנדית אותנטית הממוקמת במרחק הליכה מחוף הים. פירוש המילה ״נאם״ הוא מים נשפכים, ובהקשר הקולינרי זהו הרוטב הנשפך מעל המנה המחבר את כל הטעמים. מגוון רחב מחומרי הגלם במסעדה מגיעים מתאילנד והירקות התאילנדים מגודלים במיוחד בשטח החקלאי של המסעדה.
טעימה מהתפריט: מרק קוטייאו- בקר/עוף/טופו, אטריות אורז, כרוב סיני, נבטים, סלרי, בצל ירוק, קריספי שום, כוסברה ובוטנים (56 שקלים); יאם קונג- שרימפס, בצל סגול, למון גראס, צ'ילי, כוסברה ובטונים (49 שקלים); קאו פט פטאיה- אורז מוקפץ עם עוף, אווז מעושן, בשר לבן, שרימפס, טופו, גזר, בצל לבן וירוק, שום, צ'ילי, ביצה, בוטנים, קוקוס קלוי וקריספי שום (67 שקלים).
נאם, דיזנגוף 275, תל אביב. 053-9367347
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת