כתבו עליהם שירים, הציגו אותם בתערוכות, ואם תמצאו מקום פנוי בשבת בבוקר- שפר עליכם גורלכם. תרבות בתי הקפה של תל אביב היא ללא ספק אחד מסמלי הדגל של העיר, וכדי שהמבחר לא יבלבל אתכם, ריכזנו כאן רשימה נאה של בתי קפה מומלצים
לונדון
רסטו-קפה שנמצא ממש על הטיילת, בין חוף גורדון לחוף פרישמן. התפריט כולל מנות בשר, מנות דגים ופירות-ים, ארוחות בוקר, פסטות, פיצות ועוד. הישיבה מול הים, הבריזה ובליל השפות של התיירים העוברים ושבים הופך את הישיבה במקום לחוויה מרגיעה ומהנה.
הצצה לתפריט: ארוחת בוקר - חביתת פטריות ובצל, סלט ירקות, גבינות ומזטים, סלסלת מאפים, חמאה וריבה, מיץ הדרים טבעי ושתייה חמה (65 שקלים); ביצי בנדיקט סלמון - ביצים עלומות מוגשות על לחם אפוי עם סלמון מעושן ברוטב הבית (74 שקלים); מרק פטריות מרקו פולו - מוגש בקערת לחם מרקו (30 שקלים); מיני כנפיים- 8 יחידות כנפי עוף ברוטב אננס בצ'ילי מתוק (24 שקלים); עוף זומה - החלק העסיסי של העוף, ברוטב אסיאתי מתקתק (62 שקלים).
לונדון, הרברט סמואל 111, תל אביב, 053-9443256
ואטרושקה
מסעדת מטבח מוסקבאי מודרני הממוקמת ברחוב בן-יהודה. בעלת המסעדה היא עיתונאית ידועה ממוסקבה, שגדלה על מאכלים כמו כיסוני עגל או סלמון, תבשיל בשר וירקות שנאפה בכלי חרס, מרק סולנקה כפרי, מרק בורשט, בליני עם ריבה או קוויאר, ביצים "בנדיקט", לביבות גבינה עם ריבה ועוד, וזהו רק חלק קטן מהמגוון העשיר שבתפריט.
הצצה לתפריט: בליני פטריות -4 יחידות, מוגש עם רוטב שמנת-פטריות (41 שקלים); דג מלוח - דג מלוח ברוטב חרדל. מוגש עם תפוח אדמה צעיר ובצל (32 שקלים); חצ'אפורי- מאפה גרוזיני מסורתי עם גבינת סולוגוני (23 שקלים); ואטרושקה- סוג של עוגת גבינה המוכרת לכל רוסי מילדות. גבינה במתיקות מעודנת עם צימוקים אפויה בין שכבות בצק שמרים עדין. מוגשת עם ריבה ארומטית תוצרת בית (21 שקלים); פלמני מיקס - כיסוני בקר (3 יחידות) + כיסוני סלמון (3 יחידות). מוגש בתוספת שמנת חמוצה ובצל ירוק (43 שקלים); בוז'נינה - בשר לבן מושרה במרינדה ביתית עם שום ועשבי תיבול. אפוי בגריל (63 שקלים).
ואטרושקה, בן יהודה 146, תל אביב, 053-4247806
לולו
קפה ביסטרו שיקי ונעים במתחם בזל שמגיש אוכל איטלקי, ארוחות בוקר, מנות בשר, קפה, סנדויצ'ים ומנות חלביות. עיצוב מושקע ומנות גדולות ומשביעות.
הצצה לתפריט: לולו בנדיקט - ביצים עלומות על בריוש קלוי, תפו"א מדורה, תרד, בייקון או סלמון או שניהם ביחד, הולנדייז פרמז‘ן סלט ירוק, תפוזים סחוט או קפה (62 שקלים); שקשוקה טבעונית - קציצות עדשים וקינואה בקרם עגבניות, טחינה קרם פלפלים, חציל של אמנון, לחם, סלט קצוץ (58 שקלים); ברוסקטת פועלים - סלסת עגבניות ופלפלצ'ומה על לחם קלוי ביצה קשה, אנשובי, זיתי קלמטה, בצל ירוק נגיעות טחינה ושמן זית (38 שקלים).
לולו, אלקלעי 5, תל אביב, 053-9439642
פלורנטינה
הבית הקטן עם הגג האדום, שהיווה את אחד מעמודי התווך של שכונת פלורנטין, הפך לבית קפה-מסעדה ומוקף בגינת דק פסטורלית שכיף להתענג בה על ארוחה טובה או כוס בירה קרה. התפריט מגוון והעיצוב של המקום הוא ללא ספק משהו שאתם חייבים לראות. אל תפספסו את פינת הזולה עם ספות הרביצה, ארגזי התחמושת הישנים שהוסבו לשולחנות וסוכת הצמחים הירוקה.
הצצה לתפריט: פוקאצ'ה סביח - חצילים קלויים, ביצה קשה, פטרוזיליה, טחינה ביתית וגרגירי חומוס (32 שקלים); פטאטס בראבס - סירות תפוחי אדמה אפויות ומטוגנות מתובלות לצד רוטב בראבס ספרדי (28 שקלים); שקשוקינה - שקשוקה משתי ביצים, ים של עגבניות, פלפל אדום, בצל, שום ופטרוזיליה, מוגשת בלווי לחם הבית, סלט קצוץ, טחינה וזיתים סורים (52 שקלים); ראפ UP - טורטיה במילוי גבינת עיזים, פרמז'ן, חסה, פטריות, פלפל קלוי, עגבניות מיובשות ופסטו ביתי (44 שקלים); חריימה - תבשיל דג ברוטב עגבניות שום וגרגירי חומוס מוגש לצד לחם פרנה מרוקאי (74 שקלים).
פלורנטינה, אברבנאל 56, תל אביב, 053-9418810
קאימאק
המקום החדש, הצעיר והקסום שמתחבא לו בסמטאות פלורנטין. אמנם קטן, אבל התפריט יחסית גדול ומגוון, ויש מנות צמחוניות וטבעוניות מעולות. במקום מתקיימות הופעות אקוסטיות בימי שבת, החל מ-21:30.
הצצה לתפריט: סנדוויץ' בלקני - בולגרית, קשקבל, גבינת שמנת, ירקות, ממרח זיתים, ממרח פלפלים; טוסט אדום - גאודה, חמאה, ממרח פלפלים, עגבניות מיובשות, גמבה; אורז/ בורגול - בסגנונות משתנים; צלחת גבינות - 4 סוגים, תפוח ירוק (מוגש עם לחם וחמאה); קאימק עיזים - קאימק, דבש/ ריבת שושנים, תפוח ירוק מוגש עם לחם.
קאימאק, לוינסקי 49 , תל אביב, 053-4362865
ליביס
רשת בתי קפה ומאפיות בוטיק בצפון תל אביב, שמציעה אוכל טוב ומאפים בעבודת יד, מעשי ידיה של שפית הרשת רותם ליברזון. התפריט כולל ארוחות בוקר מפנקות, סלטים, מנות חמות ומנות ילדים כיפיות.
הצצה לתפריט: בוקר ליבי’ס - שתי ביצים כמו שאתם אוהבים מוגשות עם מבחר גבינות מקומיות (58/98 שקלים); על האש - קבב על לחם פוקאצ’ה מהטאבון עם ירקות צלויים בגריל (68 שקלים); ליבי’ס - חזה עוף צלוי עם ממרח איולי, עגבנייה, מלפפון וירוקים (32/46 שקלים); פסטה ארביאטה - רוטב עגבניות טריות חריף וגבינת פרמז'ן (44 שקלים).
ליביס, וייסבורג 19, תל אביב, 053-5495055
לילוש
ביסטרו שכונתי עם אוכל מוקפד של השפית והבעלים ליאת בלילטי, מנות רחבות לב, אווירה רומנטית וביתית ואווירה תל אביבית אותנטית. התפריט כולל מגוון רחב של מנות, כולל עשרה (!) סוגי מרקים שונים, פסטות מעולות ולזניה.
הצצה לתפריט: צ'ילאאוט ספגטי - סלט קר של ספגטי עם פסטו, כוסברה, פלפל חריף, בוטנים ועגבניות (32 שקלים); סלט שרימפס פיקנטי ביין לבן, שום ופפריקה, חסה, עגבניות, פלפל חריף, בצל סגול, שמן זית ומיץ לימון (34 שקלים); בלינץ' עיזים וסלק - קרפ מגולגל חתוך עם רצועות סלק במרינדה, גבינת עיזים, שמן זית, בלסמי מצומצם (26/42 שקלים); כאנפס ברזאולה - ברזאולה, גבינת שמנת, בלסמי מצומצם, מיץ לימון, ארוגולה (29/48 שקלים).
לילוש, פרישמן 73, תל אביב, 053-9439982
ביתא קפה
מסעדת שף בצהלה שמגישה אוכל צמחוני, ארוחות בוקר וקפה. התפריט עשיר וכולל מנות מגוונות המתאימות לשלל קהלים. מבוגרים וילדים, נשים וגברים, שמרנים והרפתקנים, שומרי משקל ונהנתנים, קרניבורים וטבעונים.
הצצה לתפריט: כריך עוף חם - פסטו פטרוזיליה, מיונז לימונים כבושים, נתחי פרגית בתבלינים ועגבנייה (52 שקלים); קינואה פטה - סלט קר של קינואה, עגבניות קצוצות, גבינת פטה, שקדים בלימון ונבטי חמנייה, ברוטב לימון כבוש וצ'ילי (54 שקלים); ארוחות בוקר מגוונות ועוד.
ביתא קפה, צה"ל 71, תל אביב, 1-700-700937
שוקו לולו
בית קפה-מסעדה בפלורנטין, שמתהדר בעיצוב אורבני וצעיר עם שיק של שכונה אופנתית. התפריט מגוון וכולל בשרים, דגים ופירות ים, ארוחות בוקר, ומחלקת פסטות ייחודית שמגישה את הפסטה על עגלה ובה גלגל פרמז'ן גדול. הפסטה נשפכת לתוך הגלגל ומצופה בגבינת פרמזן איכותית "גראנה פדאנה" ומעליה הרוטב המוזמן.
הצצה לתפריט: בוקר הקיבוצניק - חביתה עם מלא ירקות, עשבי תיבול, עגבניות, פלפלים, בצל ופטריות, סלט ירקות קצוץ, צלחת עם גבינות ומזטים שונים, קוביות הום פרייז, סלסלת לחמניות, חמאה וריבה, כוס מוזלי, מיץ הדרים ושתייה חמה (39 שקלים); פריטטה רימיני - חביתה תפוחה עם גבינת פטה, עגבניות ופלפלים, סלט ירקות קצוץ, צלחת עם גבינות ומזטים שונים, קוביות הום פרייז, סלסלת לחמניות, חמאה וריבה, כוס מוזלי, מיץ הדרים ושתייה חמה (45 שקלים); פטריות מוזהבות - מוגשות עם רוטב צרפתי וצ׳ילי מתוק (22 שקלים).
שוקו לולו, חיים ויטל 3, תל אביב, 053-9443738
פטלינה
ביסטרו שכונתי בשכונת צהלה שמציע מנות מגוונות עם טאץ' אישי, רענן ואסתטי, ומהווה פינת חמד שכונתית מתוקה. על האווירה, הטעמים, האוכל המוקפד והמנות רחבות הלב אחראים הזוג לימור ורועי ארדיטי, הבעלים של קייטרינג פטלינה מרמה"ש.
הצצה לתפריט: פיצה רומית טבעונית מקמח איטלקי, גבינת מוצרלה טהורה ורוטב מעגבניות תמר בשלות, עם ארטישוק, פטריות, בצל סגול, פטרוזיליה ורוקט (48/ 78 שקלים); פרחי כרובית צרובים בתנור עם טחינה גולמית, לימון, שום ופטרוזיליה (29 שקלים); בויאבז ריחני של פירות ים ונגיעת פסטיס (42 שקלים); סלט אגסים ורוקפור, חמוציות ושקדים קלויים, חסה, בזיליקום ורוקט (58 שקלים); קדירת צלי בקר ביין לבן, בצלים, שום, עגבניות ופטרוזיליה, מוגש עם פירה תפו"א (79 שקלים); ניוקי תוצרת בית- עם פטריות, יין לבן, שמנת ופרמזן (64 שקלים).
פטלינה, אבוקה 12, תל אביב, 053-9443919
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת