בדרך לצפון עוצרים לצוהריים. שולחן במסעדת מושבוצ ברמות (צילום: באדיבות המקום)
משהו טוב עובר על צפון הארץ מבחינה קולינרית והגיע הזמן שתכירו בזה. אם תמיד הצד הצפוני של ארצנו שלט בכל מה שקשור למים, טבע וחופשה מפנקת, אז כדאי מאוד שתדעו שגם בתחום הפודיז והאוכל הטוב לגווניו הוא מתפתח בקצב מגרה במיוחד.
לא חסרות סיבות לבוא ולטייל בצפון, בין אם זו גיחה קצרה עם המשפחה או חופשה זוגית מפנקת לסוף שבוע. מה שחשוב זה שתדעו על האופציות הקולינריות מסביבכם ושתחזרו הביתה עייפים, מרוצים ושבעים. מגיעים בקרוב לביקור או יוצאים לחופשה בגולן או בגליל? אלו המסעדות המומלצות ביותר שכדאי לכם לבקר בהן:
בדרך לים: 5 מסעדות מומלצות סביב הכנרת
טיול ומסעדה: המלצות טיולים משפחתיים
בהרכב מלא: מסעדות מומלצות לארוחה עם הילדים
על הדרך: איפה אוכלים לאורך כביש 6?
תמצאו פינה טובה מול הנוף ו-לחיים. פינה בראש. צילום: באדיבות המקום
פינה בראש, ראש פינה
תוודאו שיש לכם נהג תורן שלא שותה ובואו לבקר במסעדת פינה בראש. מסעדה ציורית שמשלבת ביסטרו בסטייל צרפתי-גלילי ובר יין שמציג את מיטב התוצרת המקומית עם תפריט יינות ייחודי של מעל 300 סוגים מ-50 יקבים שונים. בר היין משלב סדנאות טעימה מודרכת, טיולים לכרמים וביקורים ביקבים באזור.
במתחם המסעדה ניתן לבחור בין המרפסת שמשקיפה לעמק החולה לחדר סגור ואינטימי גם מארח אירועים פרטיים עד 30 איש. מבנה האבן העתיק מכיל גם חדרי אירוח מה שהופך את השהות כאן לבילוי פסטורלי ויום כיף לכל המשפחה של אוכל צרפתי טוב, יינות מובחרים והמון אוויר הרים.
אסור לפספס: סלסלות בוקר מפנקות בטבע. כל יום בין השעות 8:00 – 13:00.
פינה בראש- שירי ביסטרו - החלוצים 8, ראש פינה, 053-9440893
שיפודי רחמים שמחה ובניו. צילום: באדיבות המקום
שיפודי רחמים שמחה ובניו, ראש פינה
נקודת עצירה מושלמת בדרך – במתחם סנטר הגליל בראש פינה תמצאו מסעדה מפנקת לכל המשפחה. כבר מעל 30 שנה, רחמים שמחה ובניו מפנקים את כולם במגוון בשרים איכותיים לצד תבשילי הבית המוכנים במקום, יום יום. היכונו ובואו רעבים. משקיעים כאן במיוחד במגוון וכולם ימצאו כאן את מקומם החל ממנות פתיחה, מגוון נתחים ועד מנות ילדים. אל תפספסו את הספיישלים.
אסור לפספס: בהזמנת 2 שיפודים, מבחר סלטים ולאפות ללא הגבלה בתוספת של 5 שקלים.
שיפודי רחמים שמחה ובניו - דרך הגליל 515, ראש פינה, 053-9375216
להזמנת שולחן בשיפודי רחמים שמחה ובניו
המתוקים של ג'ויה. צילום: באדיבות המקום
ג'ויה, ראש פינה
הסניף הכשר של רשת ג'ויה מתמקם לו באחת הפינות או יש לומר הפסגות הכי פסטורליות שיש לנו בארץ, במושבה הציורית ראש פינה. בין סמטאות המושבה, מסעדת ג'ויה מציעה אתנחתא קולינרית בסטייל של ארץ המגף עם אוויר הרים צלול כיין איטלקי צונן ומבעבע. אם אתם נופשים באזור או חוזרים מטיול ארוך בצפון, יש איפה לעצור, להתפנק ולקבל ים אנרגיות מתובלות ברוטב אלפרדו משובח. יש גם חדר פרטי ומאובזר לאירועים וארוחות קבוצתיות.
אסור לפספס: הפסטות של גו'יה - טורטליני ערמונים בחמאת מרווה, שום, ציר ירקות, ערמונים ופרמז'ן. פפרדלה פונגי, ראגו פטריות שמפיניון ופורטבלו, שום, יין לבן, שמנת, כמהין, פרמז'ן. תרד ורביולי בטטה וריקוטה עם חמאה, שום, שמנת, אורגנו וסוכריות שרי.
המון בשר, המון נוף. ביף בהר. צילום: באדיבות המקום
ביף בהר, יערה
מסעדת ביף בהר שוכנת במושב יערה הפסטורלי שבגליל העליון ומציעה תפריט בשרים מסקרן עם חומרי גלם טריים מהאזור ונוף מרהיב שעושה חשק בין ביס לביס. המטרה של המקום היא לחבר את חומרי הגלם והנופים הגליליים, לצלחות של הסועדים ולהדגיש את השחיתות הקרניבורית על רקע הרי הגליל המוריקים.
המסעדה כשרה למהדרין וממוקמת מרחק קצר מנהריה וראש הנקרה ומתאימה לדייט רומנטי, עצירה משפחתית ביום טיול וכל מי שאהבת הבשר זורמת בעורקיו. לצד הקצבייה המנפיקה שלל נתחים, תפגשו כאן מנות דגים, סלטים, אופציות טבעוניות וארוחות ילדים.
אסור לפספס: אסאדו עסיסי, 300 גרן אסאדו בבישול ארוך, מוגש על לחם מדורה עם איולי פלפלים וסלט עלים פיקנטי לצד תוספות.
ביף בהר - beef - יערה, 053-2729369
מחכים לכם בברכתא. צילום: באדיבות המקום
ברכתא, שומרה
בלב מתחם נופש קסום ביישוב הגלילי שומרה, אי שם עמוק ליד הגבול, תפגשו את מסעדת ברכתא. הקונספט כרגע הוא בראנץ' קיצי וחגיגי שמוגש עד שעות הצהריים ובהמשך תוכלו להתרווח כאן גם בערב. צריך להזמין מקום מראש אז תציצו בתפריט, תדמיינו שלווה גלילית מלאת ציפורים וציוצים, פכפוך מים ברקע, ובואו. על השולחן תחכה לכם סלסלת לחמים מיוחדים ופלטת מטבלים לצד סלטים, פירות העונה וגבינות. מכאן רק ממריאים.
אסור לפספס: ויגן פרנדלי, סטייק פורטובלו, שימאג'י, פורצ'יני מוקפץ עם כמהין על קרם תירס לצד קרפצ'יו סלקים צבעוניים ועוד המון ירוקים ברוטב ויניגרט אננס.
יש המבורגר במטולה. הסמטה. צילום: באדיבות המקום
הסמטה, מטולה
להמבורגר אין חוקים וזמנים וחשוב לדעת בכל מצב ובכל פינה שאנחנו נקלעים איפה הקציצות שתמיד יהיו בעדנו. הכירו את הסמטה, המבורגרייה קטנה וקולית שמקפידה על כל הפרטים הקטנים שמרכיבים את הקציצה הגדולה. הכול כאן נעשה במקום מהלחמנייה ועד החמוצים והמיונז, במטרה לפנק אתכם בביס המושלם. תמצאו כאן קציצות בקר בגדלים שונים, שלל תוספות מפתות וגם אופציות צמחוניות מגרות.
אסור לפספס: פייקבורגר, קציצת ביונד, רוטב הסמטה טבעוני, חסה, עגבנייה, בצל סגול וחמוצים מתקתקים.
הַסִּמְטָה - הראשונים 17, מטולה, 053-6294585
אלמרסא – עכו
אלמרסא נפתחה בקיץ 2012 על ידי שני חברי ילדות מעכו, השף עלאא מוסא ושותפו מרואן סואעד. אם השם עלאא מוסא מוכר לכם מאיפשהו, זה כנראה בגלל שהשף היצירתי והמוכשר אחראי בנוסף למסעדת לוקס החיפאית, הכוכבת העולה של העיר התחתית. אלמרסא הוקמה במבנה עות'מאני עתיק מהמאה ה-13 ועיצוב הפנים המיוחד של המסעדה המשקיפה על הנמל, משלב בחכמה בין העתיק למודרני. הדגים ופירות הים מהווים את עיקר התפריט אבל חשוב לציין שבאלמרסא מגישים גם מדליוני בקר נפלאים ואפילו מספר מנות טבעוניות מצוינות.
אסור לפספס: קובה עכאויה (קובה עכאויה ממולאת בפירות ים ומוגשת על סלט עדשים שחורות, לבנת עיזים וקרם חומוס עדין) לראשונה, סינייה דג ים (טחינה לימונית, כרובית אפויה, בצל מקורמל ומג'דרה) לעיקרית, וכנאפת הבית (עם סירופ קרמל ותבלינים) לקינוח. כמו כן, נמליץ לכם לשקול בחיוב להזמין לקינוח את צלחת הטעימות שכוללת גרסאות מוקטנות של רוב הקינוחים בתפריט (כנאפה, קרם ברולה, מוס חלווה, עוגת גבינה, ריבת הבית וסלט פירות).
אלמרסא - נמל הדייגים 13, עכו העתיקה, 053-9438661
להזמנת שולחן באלמרסא
שילוב של עתיק ועכשווי. פותחים שולחן באלמרסא (צילום: באדיבות המקום)
הנמל 24 – חיפה
גם אם אתם לא חיפאים, קרוב לוודאי ששמעתם על ההתעוררות המשמחת של העיר התחתית בעשור האחרון. פאבים, מסעדות ומקומות בילוי נפתחים להם בזה אחר זה והאזור שהיה נטוש ומוזנח במשך עשרות שנים, הפך לו במהירות לאחד האזורים הנחשקים ביותר בעיר. במובן מסוים אפשר לקבוע שמסעדת הנמל 24, הייתה הראשונה לזהות את הפוטנציאל. היא נפתחה על ידי המסעדן גיא אביטל והשף רן ראש ב-2006, אחרי שסגרו את מסעדת רסיטל האהובה, בצומת דניה. הרבה ספקנים טענו בתקופה ההיא שאין למסעדת שף אמיתית מה לחפש בחיפה. היום, אחרי יותר מעשור של הצלחה, ניתן לומר שאולי למסעדת שף אין מה לחפש בחיפה, אבל חיפה בהחלט מוצאת מה לחפש במסעדת השף העמוסה, שמהווה דוגמה ומופת למסעדנות לכל מסעדות העיר.
אסור לפספס: במסעדת הנמל 24 תמצאו לצד תפריט גורמה כמה מנות טבעוניות יוצאות דופן שמומלצות לכולם - דום אבוקדו במילוי טרטר שרימפס, קוקי סאן ז׳אק צרוב, ויניגרט ליים וניל, קרפצ׳יו טונה אדומה וקרמבל זיתים.
הנמל 24, הנמל 24, חיפה. 053-9442262
להזמנת שולחן בנמל 24
טבעוני איכותי לכולם. מנה של הנמל 24 (צילום: באדיבות המקום)
בנג'ולינה – קריית שמונה
בן וענת קנור נפגשו בתל אביב ב-2011, בתקופה שבה עבדו שניהם בקופי-בר, בן כטבח וענת כמלצרית. החיבור בין השניים היה פחות או יותר מידי וכבר אז בימיהם הראשונים כזוג מאוהב, החלו לרקום תכנית להקמת מסעדה משל עצמם. כיוון שאחרי שנים בעיר הלבנה הבינו השניים שמשאת נפשם היא לחיות חיים רגועים ושלווים יותר, בחרו להגשים את החלום בגליל העליון. לאחר המעבר לצפון הם עבדו במסעדות המקומיות כדי למשש את הדופק של הקהל המקומי, עד שהרגישו בשלים מספיק לצאת לדרך עצמאית. ב-2015 הם הקימו את בנג'ולינה, כשבהתחלה הגישו במקום תפריט שהשתנה על בסיס שבועי. כיום התפריט משתנה מדי עונה (ובהתאם למצב הרוח של בן) אך דבר אחד נותר קבוע מהיום הראשון - מדובר באחת המסעדות המקסימות ביותר שתשבו בהן ככה זה כשבאמת ובתמים באים מאהבה.
אסור לפספס: שרימפס לאבנה (עגבניות שרי חרוכות, גרגירי חומוס, פטרוזיליה, שום ויין לבן על גבינת לאבנה ביתית עם פלפל חריף מוחמץ) לראשונה, המבורגר סלק פלדין (300 גרם המבורגר בעבודת יד מבשר שפונדרה ושייטל, קוביות סלק ויין אדום, גבינת פלדין כחולה ופירה תפוחי אדמה חמאתי) לעיקרית ומסקרפונה פרי העונה (מרנג ביתי, קרם מסקרפונה וניל, פרי מתחלף ורוטב פרי) לקינוח.
בנג'ולינה - מתחם נופית חרמון, כביש 99, קריית שמונה, 053-9379158
תפריט עונתי בקסם הגליל. מנה של בנג'ולינה (צילום: באדיבות המקום)
מיכאל – לימן
הוא היה ידי ימינו של רושפלד והוביל את סושיאל קלאב במשך שנים אך כל הזמן הזה חלם על המסעדה הגלילית שיפתח יום אחד. ב-2013 הגשים השף מיכאל גרטופסקי את החלום כשפתח את הביסטרו הגלילי שלו במושב לימן. בתפריט המשתנה של מיכאל, תמצאו מנות עונתיות המבוססות על חומרי גלם איכותיים המגיעים מיצרנים מקומיים בלבד, שירות שהלוואי שירבו כמוהו בצפון ואווירה ייחודית שתזרוק אתכם לאזורים הכפריים של איטליה. חשוב רק לציין שהמסעדה המקסימה שפועלת בחלל שהותירה אחריה מסעדת אסתושה, פתוחה ארבעה ימים בשבוע בלבד (רביעי עד שישי בין 00:00-18:00 ושבתות בין 00:00-12:00).
אסור לפספס: לב ארטישוק בפחמים (מוצרלה, עלי תרד, צנוברים ושמן זית) ושקדי טלה מושחמים (קרם ארטישוק ירושלמי, גזרים ובצלים בגחלים) הן שתי מנות שהיינו מאוד שמחים להמליץ לכם עליהן כי הן היו פשוט נפלאות. הבעיה היא שרוב הסיכויים שהן לא יופיעו בתפריט כשתגיעו למקום. זאת כיוון שהתפריט משתנה מדי יום בהתאם לחומרי הגלם הזמינים, עונות השנה ומצב הרוח.
מיכאל - ביסטרו מקומי - הגפן 43, לימן, 053-9443089
ביסטרו גלילי עם תפריט פתוח. מנה של מיכאל (צילום: באדיבות המקום)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת