אשקלון היא עיר חוף בכל מובן המילה. יש בה טיילת יפהפייה שנושקת לים, ולא מעט מסעדות טובות, שחלק מהן מתבססות על דגים. גם בשרים טובים תמצאו כאן, ומספר מסעדות כשרות ואיכותיות. אספנו 10 הצעות למסעדות מומלצות באשקלון
לינדה
מסעדת ביסטרו שף שממוקמת כ-300 מטרים בלבד מקו הים, מעוצבת בסגנון ייחודי, קלאסי ומודרני ומגישה מנות ביסטרו עם הטאץ' הייחודי של השף הצעיר והמבטיח - איתן שרייבר. העיצוב חמים ומזמין, האוכל טרי והתפריט כולל מנות בשריות, צמחוניות ומנות דגים, הישר מהדייגים שנמצאים לא הרחק.
הצצה לתפריט: שווארמה דג ים על לאפה, טחינה חציל, בצל וסלסת עגבניות (62 שקלים); חציל קריספי בפנקו עם טחינת לבנה, סלסת עגבניות ובצל (42 שקלים); פילה סלמון ברוטב שמנת, תפוז ויין לבן על ריזוטו אספרגוס (102 שקלים); ראגו בלונז - תבשיל של בשר וירקות שורש ברוטב עגבניות על פסטה לינגוויני (68 שקלים); ההמבורגר של הלינדה עם ירקות וצ'יפס פיקנטי (67 שקלים).
לינדה, אבא אחימאיר 5 ,אשקלון, 053-9442747
ניסו הדייג
מסעדת דגים כשרה במתחם המרינה, המגישה אוכל צמחוני, בשרים ובעיקר דגים - אהבתו ומומחיותו הגדולה של ניסו מאז היה בן 16. כראוי למסעדת דגים איכותית, תפריט המנות הראשונות כולל מבחר של דגים, ויש גם סלטים ומנות בשר.
הצצה לתפריט: שיפודי סלמון 150 גרם ברוטב טריאקי על מצע ירקות מוקפצים (45 שקלים); לבבות עוף- עשויים על האש בליווי ירקת צרובים (70 שקלים); קבב הבית- עשוי על האש, מוגש עם טחינה ביתית וירקות צרובים (65 שקלים); חריימה- דג-ים ברוטב פיקנטי מוגש בתוספת לחם (65 שקלים); ברבוניה סולטן - דגי ברבוניה מטוגנים בשמן עמוק בצפוי קריספי, מוגש עם רוטב אריסה ביתית (89 שקלים); פילה סלמון (95 שקלים).
ניסו הדייג, בת גלים 3, אשקלון, 053-9366191
בראסרי
המסעדה ממוקמת בקצה המרינה בין המזח והגלים ומגישה אוכל איטלקי, ארוחות בוקר, בשרים, דגים ופיצה. האווירה רומנטית, הבריזה נעימה והים הכחול נשקף לעבר הסועדים במלוא הדרו.
הצצה לתפריט: פלטת מטוגנים - כדורי פירה, טבעות בצל, סיגרים ופסטלים ממולאים בתפוח אדמה (43 שקלים); סלסה רוזה - עגבניות תמר, שמנת מתוקה, פרמז'אנו, שום ובזיליקום (52 שקלים); פיצה בראסרי - רוטב עגבניות תמר, גבינה צהובה, מוצרלה, אורגנו, זיתי קלמטה, בצל סגול ושרי (49 שקלים); פוקאצ'ה לאמיצים - אנשובי, עגבניות, שום, שמן זית, בצל סגול וחריף (58 שקלים); כנפיים לוהטות - מוקפצות בצ'ילי מתוק ובצל ירוק (46 שקלים); עראייס - פיתה ממולאת בתערובת בשר טלה, צלויה על הגריל ובתנור, הפיתה משחימה ונהפכת לקריספית מוגשת על מצע סלט עגבניות, טחינה וחריף (59 שקלים).
בראסרי, בת גלים 5, אשקלון, 053-7102459
פושטק
מסעדה חלבית שמגישה מנות מוכרות כמו שקשוקה ופסטה, בשדרוג וטוויסט מעניין. חומרי הגלם טריים והכול מיוצר במקום: הרטבים, הממרחים, הלחמים ועוד.
הצצה לתפריט: ביצה בקן - 2 ביצים קלועות בלחם בריוש, בליווי סלט (54 שקלים); שקשוקה טבעונית - חלמוני פולנטה וטופו ברוטב עגבניות, לימון כבוש, מנגולד, זיתים, טחינה וסלסלת לחמים (54 שקלים); גרבלקס סלק - פרוסות דקות של סלמון כבוש בסלק וזרעי תבלין עם בצל סגול, צלפים, שמנת חמוצה ועירית (45 שקלים); ערוק - קציצות ירק עיראקיות, מוגשות עם סלט הבית, טחינה ושקדים קלויים (52 שקלים); מוסר ים במעטפה - עגבניות, קישואים, כוסברה, פלפלים קלויים, זיתי קלמטה ושקדים צלויים בתנור (78 שקלים).
פושטק, הרצל 5, אשקלון, 053-9374781
הנשיא 1
בר-מסעדה הממוקם בלב שכונת אפרידר ומעוצב כפאב אירי שכונתי. מלבד הבר העשיר ב-10 סוגי בירות מהחבית, מיטב הבירות האירופאיות ומגוון רחב של וויסקי משובח. תמצאו כאן גם מבחר גדול של מנות מגוונות שמוגשות עד השעות הקטנות של הלילה. במקום מתנגנת מוסיקה טובה המאפיינת את הייחודיות של המקום, ובכל שישי ושבת בצהריים מתקיימות במקום הופעות חיות של אמנים צעירים.
הצצה לתפריט: בוקר טקסס סטייל- 200 גר' אנטריקוט על הגריל, 2 ביצים לבחירה, מוגש עם מטבלים ותוספת לבחירה (91 שקלים); חומוס פטריות- בצל ופטריות טריות מוקפצים בשמן זית, עשבי תיבול ולימון (39 שקלים); נאצ'וס - גוואקמולי, סלסה וגבינת שמנת (31 שקלים); פאפא בורגר - 330 גר' (58 שקלים); פלטת בשרים - 600 גר' של מיקס בשרים: צ'וריסוס, קבבונים, אנטריקוט וחזה אווז, מוגש בליווי ירקות גריל ומטבלים (119 שקלים).
הנשיא 1, הנשיא 1, אשקלון, 053-9443746
לבונה
מסעדת גריל ישראלי כשרה המתמחה בבשרים. הבשר כאן טרי, ובכל יום מכינים סלטים חדשים ורעננים. הטאבון מוציא פיתות ללא הפסקה, והבשרים על הגריל מפיצים ריח מעורר תיאבון.
הצצה לתפריט: חומוס בולונז עם בצל ושמן זית (34 שקלים); ספיישל לבונה - חסה, עגבניות שרי, מלפפון, פטריות טריות, בצל סגול ושבבי אגוזים בליווי רוטב וינגרט (34 שקלים); מדליוני חזה אווז - 300 גרם חזה אווז פרוס בתוספת ריבת בצל (65 שקלים); צלעות כבש 400 גרם (115 שקלים); שקדי עגל מוקפצים מוקפצים עם ירקות צרובים על האש, בתיבול שום, שמן זית ופטרוזיליה (68 שקלים); אנטריקוט לבונה - מדליוני כבד אווז מונחים על 350 גרם סטייק אנטריקוט בתוספת צ'ימיצ'ורי וריבת בצל (150 שקלים).
לבונה, עזרא יסודי 1, אשקלון, 053-7102637
k2
מסעדת בשר ויין כשרה. החלל רחב הידיים מעוצב באופן שמשתלב ומשלים את הנוף הקסום של הים התיכון שנשקף מחלונות המסעדה. התפריט כולל מבחר בשרים, המבורגרים, דגים ובר משקאות עשיר.
הצצה לתפריט: חלת בצל בציפוי פריך של בלילת בירה כהה ובליווי איולי צ'ילי פיקנטי (36 שקלים); סלט שורשים עם/בלי עוף - רצועות גזר, סלק, בצל ירוק, מלפפון, נבטים, אפונה ועשבי גינה בוינגרט שומשום (52/42 שקלים); המבורגר עם בצל סגול ופטריות פורטובלו צרובות (62 שקלים); המבורגר צמחוני - קציצת פטריות, עשבי תיבול וקטניות בציפוי פריך עם מריחה של איולי צ'ילי פיקנטי, חסה, בצל, עגבנייה ומלפפון חמוץ (48 שקלים); עופיון מושחם בתיבול פיקנטי ומונח על מצע הום פרייז (72 שקלים); שורט ריבס טלה על העצם - עטוף ברוטב הברביקיו שלנו, מלווה בקוביות בטטה, בצל ירוק וצ'יפס (92 שקלים).
K2, רחבעם זאבי 4, אשקלון, 053-9378502
ריבס
מסעדת בשרים כשרה למהדרין (כשרות בד״צ בית יוסף), המתמחה בבשרים ודגים על האש. מגוון המנות גדול במיוחד ואת החוויה כולה משלימים סלטי הבית הנפלאים והשירות החם והאדיב.
הצצה לתפריט: חומוס אסלי בתוספת גרגרים, שמן זית ועשבי תיבול (24 שקלים); פטה כבד עוף מתקתק, מוגש לצד קונפיטורה בליווי ברוסקטות (36 שקלים); קריספי כנפיים ברוטב אסיאתי (33 שקלים); סיגר עגל וצנוברים בליווי טחינה גלילית (40 שקלים); לברק שלם (92 שקלים); פילה מיניון 250 גרם - מדליוני פילה בקר צלויים בגריל בשילוב פטריות, מוגש לצד קונפי שום וצ'ימיצ'ורי (136 שקלים).
ריבס, יפה נוף 5, אשקלון, 053-9381187
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת