נראה לי שסופסוף הבנתי מדוע נפוליאון והאימפריה הצרפתית רצו כל כך לכבוש את עכו. האוכל העכואי!
כחובב קולינריה מושבע, שמחתי לראות דרך הרשתות החברתיות את ארוחת חגיגות 5 השנים למסעדת אלמרסא. המסעדה ממוקמת בנמל עכו, במבנה עתיק ויפה שנבנה בשנת 1210 ושימש את המכס העות'מני. המקום צופה אל מעגן סירות הדייגים של עכו, ומשם מגיעים עיקר חומרי הגלם המשובחים שמרכיבים את המנות שבתפריט המסעדה.
נשיא קבוצת הכדורגל של ריאל מדריד, קבלן העל פלורנטינו פרס, הוא שתבע את המושג "גלקטיקוס" לאיחוד של כוכבי על רבים על אותו מגרש המשחקים באותה קבוצה. כזה בדיוק היה הערב המתוכנן באלמרסא - שילוב של כוכבים מחלקים שונים של המגרש אשר תרמו כל אחד את תרומתו לתפריט המגוון ומשתלב כאחד.
עומר מילר, גיא גמזו, חמודי עוקלה וחברים
השף של אלמרסא, עלאא מוסא, הצליח לחבר שמות גדולים מאוד לטובת יום ההולדת החמישי של מסעדתו. מהסצינה של מרכז הארץ הגיעו עומר מילר (שעוסק כיום בכמה פרויקטים מהמעניינים והנועזים בתחום), כתבת האוכל והבלוגרית מאיה דרין וגיא גמזו - שף ושותף במסעדה ARIA התל אביבית. את הצפון יצגו בכבוד גדול חמודי עוקלה מאיטליאנו דל קוסטה (שגם זכור לרובנו ממשחקי השף) וארז קומרובסקי לייצוג הגליל וההר.
הארוחה החלה במנות פתיחה ששילבו את הסגנונות של משתתפי הארוחה, מהלחם של ארז דרך מטבלים של מאיה, לצידם שום קונפי בשמן של מלוחיה חריפה, כרובית צלויה ורוטב יוגורט כבשים, קרם תירס של קיץ ואיתו פסטו של כוסברה (רעיון נהדר), ולסיום המנות הראשונות - מקדוס אמא של עלאא כי היא התעקשה (השם במקור). ההתעקשות השתלמה! מנה מעולה של חציל בלדי כבוש בשמן זית (מקדוס), מנה המתאימה לערבי הקיץ וכולה טריות, רעננות והפתעה.
המשכנו למנות העיקריות, כאשר קיבל כל שף אחריות על מנה, מה שיצר תוצאות פיוז'ן אקלקטי של מנות שהשתלבו אחת עם השניה, אך גם הדגישו את הייחוד והסגנון של כל שף מאידך.
קיץ גלילי בתפריט
מאיה דרין שילבה בין עכו לבין הקיץ, והוציאה סלט אבטיח, מלפפון בלדי וגבינה ערבית - מנה מרעננת שהיא תמצית הארוחה והקונספט מבחינת המרכיבים והמקום. ארז ייצג את הגליל ועל בסיס התאנים מהגליל הניח אינטיאס מהגלים, מנה ששילבה בין הים להר, והיוותה את הגשר שבין ארז לעלאא.
עומר מילר הכין טרטר עגל, ולצידו אננס מעושן בגריל פחמים ויוגורט עיזים, קאליפסו סטייל (על שם מסעדתו קאליפסו בחוף פרישמן), כמובן שתמונות נוספות אפשר למצוא באינסטגרם של עומר.
גיא גמזו הכין טאטאקי סלמון עם רוטב תמרינדי וקשיו מקורמל, וחמודי הכין שישברק באדמה גלילית, טלה בבישול איטי עם ראס אל חנות, מנה אשר הקפיצה אותי למזרח טורקיה.
בלאגן מהשוק
בחוד החנית המנות העיקריות עמדה ספינת הדגל של עלאא - בלאגן משוק עכו, ריזוטו פריקי לוביה מוקפצת עם המון ירקות, ועל כולם מנצח דג מוסר טרי שיצא מהים באותו היום. המנה של עלאא שילבה את כל טעמי עכו, והיוותה החוט המקשר של כל הארוחה, השפים וחגיגות היומולדת של המסעדה.
מנה מעולה שעזרה לנו להבין איך המסעדה מצליחה כבר 5 שנים: השילוב של מרכיבים טריים מהים, ירקות עונתיים ובישול המשלב את המטבח של אמא עם הניסיון של עלאא במסעדות בעלות כוכבי מישלן בשוודיה.
סיימנו את החגיגה באלמרסא בקינוח שוקולד איטליאנו סטייל. את הערב ליוו יינות של יקב הרי גליל ויקבי רמת הגולן. שתינו לצד הארוחה יין קיצי ופירותי, בלנד של ויוניה וסובינון בלאן, היין היה קריר, פירותי ועם סיומת ארוכה.
קינחנו גם באיחולים לעלאא ש-5 השנים הבאות יהיו מוצלחות לא פחות. הערב עצמו היה מרשים, מדויק וטעים. שילוב נהדר של שפים, כל אחד וירטואוז בתחומו. המנות נעשו בקפידה ובמחשבה רבה. ערבי קונספט שהולכים ונעשים מקובלים בקולינריה המקומית הם דרך מצוינת עבור הסועדים להכיר שפים ושילובים חדשים.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת