בתי קפה לא חסרים פה בארץ, אבל רשת בית קפה שפותחת גם מסעדות בשריות זה כבר משהו חדש בגזרה.
רשת בתי הקפה גרג החליטה לצאת מהקופסה ולעשות מעשה: לפתוח רשת מסעדות בשם קיטשן ביי גרג. מדובר ברשת מסעדות ביסטרו כשרות עם רצון עז להתפרש על כל הארץ, וכמו שאנחנו מכירים את גרג – לא תהיה להם בעיה לעשות את זה. החלום התחיל לפני כשנה בסניף בחיפה שנפתח כסניף פיילוט לא כשר, והמשיך עם פתיחת סניף כשר במתחם שרונה תל אביב ועוד אחד במתחם G ביבנה. הרשת ממשיכה להתרחב עם סניף מתוכנן במתחם ביג בפורייה ועוד 4 סניפים שצפוים להיפתח עד סוף 2017 במקומות שונים ברחבי הארץ.
קיץ בשרונה
את הספתח שלנו ברשת הבשרית פתחנו במתחם שרונה בתל אביב. המסעדה ממוקמת במבנה טמפלרי משוחזר, ובה אזור ישיבה חמים ונעים בפנים ומתחם גדול בחוץ. התיישבנו בחוץ לעת ערב סופגות אווירה קייצית תל אביבית והתחלנו להתעמק בתפריט. המסעדה מציעה תפריט ביסטרו בשרי עם מגוון רחב של מנות פתיחה ראשונות, עיקריות וכמובן קינוחים.
התחלנו עם מנות ראשונות. ראשונה הגיעה מנת פטה כבדי עוף עם ריבת בצל ואגס ביין אדום בליווי טוסטונים (39 שקלים), חלת בצל המורכבת מטבעות בצל מטוגנות בציפוי פריך, מוגשת לצד צ'ילי מתוק ואיולי עשבי תיבול (36 שקלים) ופסטייה עוף - עלי סיגר מטוגנים וממולאים בעוף, אריסה ועשבי תיבול, לצד גלדי בצל צלוי, רוטב טחינת עמבה, פלפל חריף וסלט עשבי תיבול חמצמץ בצד (42 שקלים).
מנת פטה כבדי העוף הייתה מעולה, וממש נמסה בפה. מדובר במנה גדולה יחסית, ואפשר בכיף להזמין כמנת SHARING עם סועד נוסף. חלת הבצל היתה ענקית. מדובר במנה קלאסית של חלת בצל פריכה וקראנצ'ית שהשתלבה מצוין עם הרטבים לצידה.
אחרונה חביבה מבין הראשונות הגיעה הפסטייה עוף, שהייתה ממולאת במילוי עדין ומדויק של עוף קצוץ דק, בזיגוג קליל של טחינת עמבה שהעיף והקפיץ את המנה. אל נא תלכו למחוזות של פלאפל או שווארמה. מדובר בשילוב טעמים שלא גורע מהיותה מנת גורמה אמיתית.
אי אפשר בלי קינוח
חלק הפתיחה של המנות הראשונות היה משביע ומספק במיוחד, אבל המשכנו למנות העיקריות והזמנו פילה סלמון שהגיע מוגש לצד פירה ושעועית ירוקה, בטטה צלויה ושקדים קלויים (86 שקלים). מנת הסלמון הוגשה ברמת הצלייה הנכונה של הדג, שנשאר עסיסי וטעים. גם הפירה והירקות הצלויים שהגיעו כתוספת לדג היו נהדרים והשתדכו לדג בקלות.
ולסיום, אי אפשר לסגור ארוחה בלי קינוח, ולכן הזמנו 2 מנות אחרונות: הראשונה - קינוח קלאסי של סופלה שוקולד לצד גלידת וניל. הסופלה היה רך ובמילוי נשפך של שוקולד טעים ואיכותי. המנה השנייה הייתה פאי לימון אישי שהיה עשוי מבצק פריך במיוחד, ועם טעם לימוני עדין ומרנג מעולה.
חשבון בבקשה:
פטה כבד עוף: 39 שקלים
חלת בצל – 36 שקלים
פסטיה עוף: 42 שקלים
פילה סלמון – 86 שקלים
סופלה שוקולד: 32 שקלים
פאי לימון: 32 שקלים
סה"כ: 267 שקלים לארוחה נהדרת לשניים
קיטשן ביי גרג, מתחם שרונה, תל אביב. 053-9375288
* הכותבת הוזמנה כאורחת המקום
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת