פרונטו של רפי אדר עברה כבר את חצי היובל. במיקום המעולה שלה על רחוב הרצל פינת שדרות רוטשילד, השף דייויד פרנקל מנצח על המטבח הפתוח, אליו אנחנו מסתכלים בחצי עין לאורך כל הארוחה, ונפעמים מהמנגינה הקולינרית שבוקעת משם.
את הארוחה התחלנו עם כוס יין לבן דונה פוגאטה "סור סור". טעמנו, אהבנו את המתיקות העדינה שלו והזמנו שתי כוסות. פתיחה נהדרת לערב קיץ, כשבחוץ מהביל וכאן בפרונטו קריר ושמח.
אנחנו יושבות על הבר, מפטפטות. מאחורינו דיוקנאות מרשימים של הצייר אורי ליפשיץ ז"ל. מאיר אריאל שם, גם אריק איינשטיין ועוד אייקוני תרבות ישראליים. עיצוב ותאורה חמים משלימים את האווירה בעזרתה של מוסיקה שקטה ברקע.
ברמן מקצוען, שמצליח גם ללמוד רפואה במקביל, מציע לנו להתחיל מהקל אל הכבד. אז לקחנו פתיחה מרשימה של סשימי אינטיאס טרי, שחגג על הצלחת עם גבעולי ברוקולי, גרניטה יוגורט, למון גראס, שמן עירית וג'ינג'ר. חרפרף, רענן, טעמים עדינים של יוגורט וזיקוק טעם בעזרתו של שמן העירית.
רשמנו הצלחה כבירה עם מנה מדויקת, והמשכנו עם רביולי תירס ואספרגוס. כאן הטעמים עוברים לאגף ה'מנחמים'. התירס החם עם קריצה אל הסתיו, בצק רביולי דק ועדין במיוחד, שמרקמו מחליק אל תוך הפה ונמס שם חיש קל. הרביולי נעשה בתוך חמאת לימון ושמן זיתים שחורים. הצלחת היפהפייה הזו, עם האספרגוסים הירוקים-ירוקים, היא יצירת אמנות. מנה קלאסית ואהובה על קהל הסועדים, שיצאה מהתפריט וחזרה אליו, לשמחתנו.
המנה הבאה שהזמנו היא האנילוטי גורגונזולה. אנילוטי אווריריים עם קרם וישיסואז (כרישה, בצל, שומר ותפוחי אדמה), קרמבל פרושוטו ושמן פיסטוק. מנה עם טעמים עדינים וטוויסט נהדר של הקרמבל פרושוטו. איטלקי למהדרין.
את הסקאלופ שמרנו לסוף. הם הגיעו צרובים, עם כרישה בגריל, קרם בטטה ומולים אסקביצ'ה (בכבישה עדינה). הסקאלופס היו שמנמנים ועדינים. השתלבו נהדר עם הכרישה וקרם הבטטה, ומעט חמצמצות בטעמם של המולים השלימה את טעמי המנה.
התחייבנו לעצמנו להפסיק בשיא, אך כששמענו שטארט הדבש התפריט, שינינו כיוון והזמנו מתוק לסוף.
אז כן – טארט דבש מלוח, שלא נמצא כאן כדרך קבע בתפריט. אם תתפסו את היום שבו הוא נמצא – בבקשה אל תחמיצו. אחד הקינוחים הטעימים ביותר שיצא לי לטעום.
פרונטו, הרצל 4 פינת שדרות רוטשילד, תל אביב. 053-9429656
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת