רחובותיה היפים של יפו, הנוף אל הים, הבריזה הקלילה וההיסטוריה שניבטת מכל מקום. כל אלה הופכים אותה לאחד היעדים הפופולריים ביותר לבילוי של ערב. קבלו רשימת מסעדות מומלצות ביפו, שיגרמו לכם לחזור אליה שוב ושוב.
קסיס
מסעדה ים תיכונית השוכנת על קו המים בחוף גבעת עליה המרהיב, אל מול נוף קסום, ים כחול וריף טבעי המבצבץ בין הגלים. התפריט מבוסס על חומרי גלם עונתיים ואיכותיים, וכולל דגים ופירות ים טריים המגיעים הישר מהים.
טעימה מהתפריט: ברבוניות - עגבניות ,כוסברה, צ'ילי, שמן זית, שום ולימון (72 שקלים); קלמארי סגול - קרם שעועית בובאס , גלדי בצל אדום, עגבניות שרי צרובות ,ארוגולה , שמן זית וגרידת לימון (64 שקלים); סלמון צרוב - פירה תפוח אדמה, תרד, בצל אדום ושום (104 שקלים); פסטה פירות ים - שרימפס, קלמרי ומולים בציר דגים, עגבניות מיובשות, שום, סלרי, צ'ילי ושמנת (78 שקלים).
קסיס, קדרון 44, יפו, 053-9419228
אבראג'
מסעדת ביסטרו ים תיכונית שוכנת במבנה עות'מאני עתיק בן למעלה מ-100 שנה, בעל קירות אבן חשופים וקשתות טורקיז וממוקמת בכיכר קדומים ביפו העתיקה והציורית, בין שלל גלריות ובסמוך לכנסיית סנט פטרוס. התפריט מגוון וכולל היצע עשיר של דגים ופירות ים, שמגיעים הישר מדייגי הנמל ומהשוק המקומי בכל בוקר.
טעימה מהתפריט: פריטטה ים תיכונית - אומלט משתי ביצים עם פלפל אדום, קוביות תפוחי אדמה, בצל ועשבי תיבול, מוגש עם מבחר ממרחים תוצרת בית וסלט ישראלי (62 שקלים); מרק סרטנים ופירות ים - סרטנים כחולים ישר מהרשת, עם ירקות שורש, שרימפס וקלמרי (79 שקלים); קבב דגי ים - קבב עסיסי מטונה אדומה, לוקוס צעיר ועשבי תיבול מתאים (49 שקלים); לינגוויני פירות ים מפסטה שחורה - שרימפס, קלמרי ומולים, מוקפצים ברוטב שמנת, עגבניות שרי ובזיליקום (78 שקלים); פילה דג בטאג‘ין בדואי - פילה דג אפוי בתנור ברוטב יוגורט ועשבי תיבול (96 שקלים).
אבראג', כיכר קדומים 6, יפו, 053-9345526
באבאי
מסעדת דגים שהוקמה בשנת 1979 על-ידי באבאי הדייג, שאהבתו העזה לים הייתה הבסיס לכל. מטבע הדברים, הוא בחר להתמקם במקום שבו בילה את מרב זמנו – על חוף ימה של יפו. גם כיום ניצבת המסעדה במיקומה המרהיב, מול הים היפהפה, ומתמחה בהכנת מנות דגים ופירות ים – מהים לצלחת.
טעימה מהתפריט: פלאפל חצילים – 5 כדורי פלאפל תוצרת הבית, מוגשים על מצע טחינה ירוקה (35 שקלים); סינייה בורי - פילה בורי אפוי בתנור בליווי טחינה חמה (110 שקלים); מיקס פירות ים - מיקס של שרימפס, קלמארי, מולים וסרטנים מוקפצים ברוטב עגבניות/ חלב קוקוס וג'ינג'ר/ שום ויין (110 שקלים); פלטת בשר זוגית - כוללת צלעות (2 יח'), קבב כבש, סטייק פרגית אנטריקוט (200 גרם (225 שקלים); ניוקי פירות ים - מיקס פירות ים מוקפץ עם ניוקי תפוח אדמה ברוטב שמנת/ עגבניות (109 שקלים).
באבאי, קדם 102, יפו, 053-9380431
שבתאי היפה
מסעדת דגים ופירות ים ותיקה, השוכנת בין סמטאות העיר העתיקה לשוק הפשפשים. התפריט מבוסס על דגה טרייה מהים, בשילוב חומרי גלם המיובאים מיוון ותוצרת מקומית. האווירה היא אווירת טברנה נפלאה ושמחה ובמקום מתנגנת מוזיקה יוונית ושובבה.
טעימה מהתפריט: טירי פטה - גבינת עיזים, מעט אורגנו ושמן זית (20 שקלים); דניס - צ'יפורה (99 שקלים); שרימפס חריימה - על בסיס שמנת, שום ורוטב חריימה (110 שקלים); פרידה (20 שקלים ל 100 גרם); שיפודי פרגיות צלויים על הגריל – 300 גר' (74 שקלים); ביפטקיה - קציצות קבב מבשר בקר טרי בתיבול יווני (74 שקלים).
שבתאי היפה, הצורפים 36, יפו, 053-7931738
הדייגים
הסניף הכשר בנמל יפו של מסעדת הדייגים הוותיקה. התפריט נשען על מסורת מפוארת, שאותה קבעו שני הדייגים המנוסים יעקב ואהרון. המסעדה מעוצבת כמוזיאון דיג, ולכן מעניקה את האווירה המושלמת למאכלי הים שבתפריט.
טעימה מהתפריט: פיש & צ'יפס (80 שקלים); בורי (80 שקלים); בר ים (280 שקלים לקילו); ברבוניה (120 שקלים); קרפצ'יו סלמון (45 שקלים); איקרה לבנה (24 שקלים).
הדייגים, האנגר 1, נמל יפו, 053-9387665
ג'מה
מסעדה איטלקית השוכנת באחת הפינות הקסומות של יפו (ג׳מה באיטלקית: אבן-חן, פנינה). על התפריט המגוון של המסעדה אחראי השף רמי אמינוב, שאותו תכנן בסגנון יומן מסע, אחרי לא מעט מסעות והשתלמויות קולינריות בארץ המגף. הפסטות טריות ומיוצרות מידי יום בעבודת-יד, הפיצות בסגנון נאפוליטני נאפות בטאבון מיוחד שיובא מאיטליה והמסעדה מעוצבת בסגנון נקי ובצבעוניות עדינה, תוך מתן כבוד לבניין העתיק שבו היא ממוקמת.
טעימה מהתפריט: סלקים מהטאבון - סלקים צלויים בטאבון, גבינת עיזים טרייה, פטרוזיליה, בזיליקום, נענע, צ'ילי אדום טרי, שמן זית, לימון ופיסטוקים קלויים (48 שקלים); רדיאטורי סינטה - נתחי סינטה, בצל מקורמל בבלסמי, עגבניות מיובשות בזיליקום, ברוטב ציר בקר (69 שקלים); רדיאטורי בייקון - תרד, פטריות, בייקון, ביצה עלומה וגילופי פרמז‘ן (67 שקלים).
ג'מה, תרצה 14, יפו, 053-9365706
ניסו
בית קפה מעדניה צרפתי, הממוקם בשעריו של הסטודיו למשחק "ניסן נתיב", במשכנו החדש במתחם שוק הפשפשים. השפית אמילי גולדברג מנצחת על התפריט שכולל ארוחות בוקר, שלל כריכים ומיני סנדוויצ'ים של ביס שכולו אושר.
טעימה מהתפריט: מקושקשת פטריות שמפניון וכמהין - על קרואסון חמאה פתוח (39 שקלים); קיש כרישה, עגבניות ורוקפור - מוגש עם סלט ירקות פשוט בויניגרט הדרים (42 שקלים); קרוק קרואסון, גאודה, האם וחמאה (32 שקלים); קממבר אגוזים, טפנד זיתים ורוקט (34 שקלים); קורנביף, ממרח חרדל, חסה, בצל סגול וקורנישון (38 שקלים).
ניסו, נועם 5, שוק הפשפשים, יפו, 053-9366295
פארוק בשוק
ביסטרו בר בלב שוק הפשפשים הצבעוני והמקסים. התפריט עשיר ומורכב ממנות מגוונות ואותנטיות, העשויות ממרכיבים טריים היישר מן השוק. האווירה נעימה ומחוץ למסעדה תמצאו אומנות גרפיטי של אמנים מקומיים וזרים, המעטרת את תריסי חלונות השכנים ומעניקה נופך אומנותי למסעדה.
טעימה מהתפריט: כרובית צלויה על טחינה גולמית - ברוטב שום ולימון עם בצל סגול, עשבים ושקדים (46 שקלים); בורקס פתוח - עם גבינת עיזים, טפנד זעתר, ביצה עלומה וסלסת עגבניות (32 שקלים); קלמארי אפוי - עם תפו״א, עגבניות שרי, בצל סגול, זיתי קלמטה וצ׳ילי (56 שקלים); מסחאן - עוף מפורק, בצל מטוגן, סומק, פטרוזיליה וטחינה בפיתה (43 שקלים).
פארוק בשוק, רבי נחמן 6, שוק הפשפשים, יפו, 053-9367445
טש וטשה
חמארה מסעדה גרוזינית מודרנית השוכנת בבניין אבן ציורי וממוקמת בשוק הפשפשים התוסס. בעלי המסעדה, המוזיקאי מיקי מיראל (טש טש) ובת-זוגתו יפעת טללייבסקי מיראל, יצרו מקום ייחודי שבו כולם מרגישים בבית. בתפריט שלל מאפים גרוזיניים קלאסיים לצד תוספות מיוחדות, מבחר שיפודים על אש חשופה, תבשילים מסורתיים עם טוויסט יצירתי ועוד.
טעימה מהתפריט: משולש פחאלי – 3 ממרחים גרוזינים של תרד, כרוב וסלק עם אגוזים, שום וכוסברה (25 שקלים); אג‘פסנדלי מוקרם - גבינת סוליגוני מוקרמת על סלט ירקות חם (38 שקלים); מרק חרצ'ו - מרק בשר ועשבי תיבול / עם צ'ייסר קפוא של וודקה רוסקי סטנדרט (41/ 48 שקלים); שווארמה גרוזינית - פרגית וטלה בתבלין הפלא הגאורגי חמלי סונלי, על פיתה ביתית וטחינת אגוזי מלך (68 שקלים).
טש וטשה, בית אשל 31, שוק הפשפשים, יפו, 053-4274825
קפה יפו
מסעדה משפחתית בלב שוק הפשפשים. התפריט ים תיכוני וכולל מגוון מנות איטלקיות, מנות דגים, אוכל טבעוני משובח וארוחות בוקר מפנקות. המסעדה מקיימת ערבי הופעות חיות ומוזיקה בסגנונות שונים ועורכת סיורים מודרכים ביפו ובסביבתה.
טעימה מהתפריט: עלי גפן- 5 יחידות עלי גפן חמצמצים במילוי אורז, בדואט רוטב יוגורט וסלסה פלפלים מעושנת (23 שקלים); פריקסה בטטה – בטטה אפויה בתנור לבנים במילוי סלט טונה, עם לימון כבוש, איולי שום, פסטו גרגיר וביצה רכה (36 שקלים); פסטה חצילים פיקנטית – פסטה שחורה בצורת רדיאטורי עם חצילים פלפלים ונגיעה של עגבניות (59 שקלים); חריימה טבעוני- קציצות טופו נימוחות ברוטב פלפלים וכוסברה, מוגש עם אורז (65 שקלים).
קפה יפו, עולי ציון 11, שוק הפשפשים, יפו, 053-9439631
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת