נגישות
נגישות

מתכונים מעולים לסופגניות אשל ודונאטס שכולם אוהבים

איך מכינים סופגניות אשל? ומה הסודות לדונאטס כמו במיטב המאפיות של ניו יורק? שף-קוטנדיטורית נעה עינת עם כל המצרכים ושלבי ההכנה

חגים וימים מיוחדים חדשות מהצלחת
חן בן יוסף
תאריך פרסום: 27/11/2018, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

סופגניות אשל (צילום: באדיבות נעה עינת) כל-כך פשוט, ובלי שמרים. סופגניות אשל (צילום: באדיבות נעה עינת)

חג החנוכה זה תמיד תירוץ נהדר להניח בצד את הדיאטה ולהתעלם לכמה ימים מספירת הקלוריות שרודפת אותנו ביום-יום. אז אם כבר חג שמן וחגיגות של מתוקים, נסו השנה לקחת קצת סיכונים, ובמקום לקפוץ במהירות לקונדיטוריה הקרובה – כנסו למטבח ותראו כמה כיף לרקוח את התענוג המושחת בעצמכם. הפעם קיבלנו את סודות המטבח של נעה עינת – בעלת סטודיו לסדנאות אפייה בגבעתיים ומנהלת מחלקת הקונדיטוריה של וויסקי בר-מוזיאון בשרונה. עינת מגלה לנו כאן אחת ולתמיד איך מכינים סופגניות אשל ללא שמרים? ומה הסודות לדונאטס מוצלחים כמו במיטב המאפיות של ניו יורק? עברו על המתכונים שלב-שלב ותבטיחו חג טעים ומרגש לכל המשפחה.

מתכון לסופגניות אשל ללא שמרים 
מתכון ל25-30 יחידות

מצרכים
1 חבילה קמח תופח (350 גרם)
2 ביצים
2 שמנת חמוצה
40 גרם סוכר (4 כפות)
חצי כפית מחית וניל
קורט מלח
שמן קנולה- לטיגון
אבקת סוכר

הוראות הכנה
1. בקערה טורפים את החומרים הרטובים: ביצים, שמנת חמוצה ומחית הווניל.
2. מוסיפים את שאר החומרים לקערה וטורפים עד למסה חלקה.
3. בסיר גבוה מחממים שמן עד לטמפרטורה של 180 מעלות.
4. בעזרת 2 כפיות יוצרים עיגולים קטנים בזהירות ומניחים אותם בשמן, מטגנים ב-2 הצדדים על להזהבה ועד שהסופגניות צפות.
5. מוציאים לקערה עם נייר סופג.
6. מסדרים על צלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר.

מתכון לדונאטס 
חומרים ל15 יחידות

סופגניות של נעה עינת (צילום באדיבות נעה עינת) חג מתוק, השקעה מתוקה. סופגניות חנוכה (צילום: באדיבות נעה עינת)

מצרכים
5 כוסות קמח (700 גרם)
¾1 כוסות חלב (420 מ"ל)
1 שקית שמרים טריים (50 גרם)
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר (100 גרם )
1 שקית סוכר וניל/ חצי כפית מחית וניל
1 ביצה
1 כפית מלח
שמן קנולה- לטיגון

הוראות ההכנה
1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים.
2. ממיסים את החמאה בנפרד ומוסיפים לה את החלב.
3. לקערת המיקסר מוסיפים את כל החומרים פרט למלח.
4. מתחילים לישה כ-8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק.
5. מוסיפים את המלח ומערבבים 2 דקות נוספות.
6. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה, ניתן אף להתפיח לילה במקרר.
7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ2 ס"מ .
8. קורצים עיגולים בקוטר של 12 ס"מ ובמרכז קורצים עיגול קוטר 4 ס"מ.
9. מתפיחים על נייר אפייה כ-20 דקות נוספות.
10. בסיר גבוה מחממים שמן בטמפרטורה של 180 מעלות.
11. מכניסים את הדונאטס לטיגון, לאחר ההשחמה הופכים לצד השני ולאחר מכן מוציאים.
12. חשוב לשים לב לטמפרטורה של השמן שלא תהיה לא חמה מידי ולא קרה מידי. מבחינת הציפוי אפשר לצפות בכל מה שבא לכם - שוקולד/ריבת חלב ועוד . בתיאבון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
לוקוס עם אורז בר וירקות במסעדת 206 דגים (צילום: אסף גולן)
המבורגרים במסעדת כרמא ירושלים (צילום: גיל אבירם)
צלחת אנטיפסטי באנדלוסיה ירושלים (צילום: דניאל לילה)
סלט מתוך תפריט האביב של משק ברזילי (צילום: שי בן אפרים)
מרק ריבולטה של בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי)
קראמבל תפוחים של הקונדיטורית דיה שטיינגרטן (צילום: באדיבות יח"צ)
לביבות חצילים וטופו של המעדנייה משוק צפון (צילום: באדיבות המקום)
גראנש בלאן יקב ויתקין (צילום: באדיבות המקום)
וולנטיין דיי 2024 – מסעדות מומלצות לדייט ראשון
יום הפלאפל הבינלאומי – עשרת הפלאפליות הכי שוות שיש
שמחה רבה, המסעדה היהודית באה הביתה
מנות האורז הכי שוות שאסור לפספס!