נגישות
נגישות

לאכול ולקנות הביתה: 5 מסעדות עם מעדניות

הגל המבורך של מעדניות הצמודות למסעדות הולך ומתחזק, ואנו יכולים לקנות הביתה חומרי גלם משובחים שמשתמשים בהם השפים. חוץ מגבינות, ממרחים, רטבים ועוד מוצרי מדף - יש גם מאכלים מוכנים, ירקות ובשרים טריים. קבלו חמש אפשרויות מעולות בתל אביב ובמרכז

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 05/06/2018, 13:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אחרי ארוחה טובה במסעדה הכי כיף לקחת מעט מהחוויה הביתה. בין אם מדובר באוכל מוכן או בחומרי גלם שעושים חשק להיכנס למטבח ולבשל – יותר ויותר מסעדות רוכבות על הגל ומצמידות לפלור מעדנייה מדוגמת. אז לפני שאתם יוצאים מהבית הצטיידו בסל - כי מי יודע עם מה תחזרו. קבלו 5 מסעדות משובחות שתוכלו לצאת מהן חמושים בכל טוב.

מנות הקובה הטובות ביותר בארץ
מסעדות הטאפאס המומלצות
מדריך למעדניות ברחבי הארץ

חוות צוק - המעדנייה
במסעדה שבצפון תל אביב פועלת כבר שנים רבות מעדנייה במתכונת מצומצמת, שלא איפשרה לשותפים, תומר צוק והשף אסף שנער, להציג את המגוון הרחב של חומרי הגלם שהם עובדים איתם וגאים בהם. בגרסה החדשה של המעדניה, שנמצאת ממש מעבר לפינה, אפשר למצוא גבינות, נתחי בשר ועוף אורגני, ירקות עונתיים מהחווה, רטבים, דבש, יין ועוד מעדנים שהיו במעדניה הישנה, ומעכשיו גם אוכל מוכן לקחת הביתה: ממולאים, מאפים בוכרים במילוי בשר, מרקים, סלטים, תבשילים, שניצלים וקציצות. הכל מוצג בצורה אסתטית מופלאה, רק להניח בצלחת ולהתענג.
שעות פתיחה: ראשון-שישי ראשון - שישי 8:00-20:00 
חוות צוק, פרלוק 5, רמת אביב החדשה, תל אביב, 077-5155905
חוות צוק - המעדנייה. צילום: נתנאל ישראל

דליקטסן
לא נחטא לאמת – או לפחות לא יותר מדי – אם נאמר שהדליקטסן היא אם כל המסעדות שצמודה אליהן מעדנייה. בחלל היפהפה בבניין בסגנון העיר ה
לבנה פזורים שולחנות בקומת הקרקע ובקומה העליונה, אבל למעדנייה יש תפקיד חשוב לא פחות בתמהיל של המקום. שמני זית, חומצים, רטבים, יינות ישראלים ומיובאים, שימורים, פסטות, גבינות ונקניקים ומגשי אירוח, וגם אוכל מוכן – מנות ראשונות וסלטים, מנות עיקריות, תוספות וכל מה שצריך כדי להרכיב ארוחה מבלי להתאמץ. מתנורי הבייקרי, המאפייה של בעלת המקום קבוצת R2M (שכוללת בנוסף את הבראסרי, הוטל מונטיפיורי, הקופי בר והרצל 16 שנפתח לפני כמה חודשים ברחוב הרצל במקום רוטשילד 12), מגיעים יום יום לחמים, עוגות ומאפים טריים. חוויה חושנית ואסתטית במלוא מובן המילה, שבטלפון אחד מגיעה במשלוח עד הבית. 
שעות פתיחה: ראשון-חמישי 7:30-20:00, שישי 7:30-17:00, שבת 8:00-17:00
דליקטסן, יהודה הלוי 79 תל אביב, 03-9681010
 דליקטסן. צילום: אנטולי מיכאלו
משק ברזילי - המעדנייה
מי שביקר במשק ברזילי בגלגול הקודם, עוד לפני המעבר לתל אביב, זוכר בוודאי את המסעדה שעמדה ממש באמצע הטבע, מוקפת בשדות מניבים. בפנים הייתה חנות של ירקות ופירות, לחמים ומוצרי מזון בריאים, מקומיים ואורגניים. החזון הזה נשאר עם הבעלים מרב ברזילי לאורך כל השנים, וכעת הוא הפך למציאות: מעדנייה טבעונית ואורגנית שבה נמכר אוכל מוכן לקחת הביתה כמו מוסקה ולזניה טבעוניות, חריימה טופו, גולאש סייטן, טבולה כרובית RAW עם עשבי תיבול וצנוברים ועוד. על המדפים מוצגים מוצרי מזון אורגניים מיצרניים מקומיים (החנות מתמקדת ביצרנים מקומיים איכותיים בלבד כגון נאות סמדר, טבע האדם, עינת'ס – יצרנית גבינות טבעוניות ועוד, ללא מוצרים מיובאים), משקאות, פירות וירקות אורגניים, עוגות ומוצרי קונדיטוריה. בשביל הנשמה והסטיילינג נמכרים במקום גם כלי בית ופרחים, שישלימו כל ארוחה לחווייה כמעט כמו במסעדה עצמה. 
שעות פתיחה: ראשון-חמישי 8:00-18:00 , שישי 8:00-17:00, שבת 9:00-17:00
משק ברזילי, אחד העם 8, תל אביב. 053-9443886
 מעדניית משק ברזילי. צילום: אנטולי מיכאלו
דלי האסיאתי
המסעדה האסיאתית בהוד השרון מושכת אורחים שלא רוצים להגביל את עצמם לסגנון מסוים. לכן בתפריט מופיעות מנות בהשראה תאילנדית, יפנית, סינית ווייטנאמית: לחמניות מאודות (באנז) במילוי עוף, דגים, בשר או טבעוני, גיוזות, מרק ראמן וטום יאם, סלטים ומנות נודלס ואורז. מי שחושק דווקא בסושי יקבל את מבוקשו מדגים וירקות שמוצגים בוויטרינה אסתטית. במקרר ועל המדפים תמצאו בירות ומשקאות קלים מהמזרח, רטבים, סאקה, מיצים סחוטים, קינוחים בצנצנת (רובם מערביים כדי לא לאתגר את החיך הישראלי יותר מדי) וגם כלי הגשה מקרמיקה בסגנון יפני מאופק. 
שעות פתיחה: ראשון-שבת 11:00-23:00
דלי האסייאתי, הבנים 15 הוד השרון. 053-6130817
 הדלי האסיאתי. צילום: אנטולי מיכאלו
קנקון
חברת קנקון מתמחה בייבוא בשר, דגים ופירות ים, ומכאן קצרה הדרך לפתוח מקום שיגיש את חומרי הגלם ללא פערי תיווך – מהמקרר או המדף ישר לצלחת. במעדנייה שנפתחיה באשדוד לפני מספר חודשים יש בר גדול שמקיף מטבח פתוח, שבו הטבחים מקפיצים שרימפס, מטגנים דגים וצולים נתחי בשר מיוחדים. חובבי לובסטרים יוכלו לבחור לובסטר מאקווריום ענק שבנוי במרכז המקום ולקבל אותו לאחר כמה דקות בצלחת, ממש כמו בחו"ל. המעדניה עצמה היא ארץ פלאות לכל בשלן כי יש בה כל מה שאפשר לרצות: ממוצרים קפואים (כולל פירות יער) דרך עופות ובשר בקצבייה ועד שוקולד ואלכוהול. תאווה לעין ולא פחות מכך – לחיך.
שעות פתיחה: ראשון-חמישי 9:00-20:00, שישי 8:30-17:00, שבת 8:30-18:00
קנקון, האורגים 19 אשדוד. 08-6677699
קנקון אשדוד. צילום: טל אבישר

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)