נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הכנת אוזני המן למשלוח המנות בפורים היא זיכרון ילדות מתוק של רובנו, ויש רבים שממשיכים במסורת האפייה הפורימית בכל שנה, בלי קשר למשלוחי המנות. יש לנו בשבילכם שלושה מתכונים מבית טאטי, מתוקה וביגה עם מילויים שנחשבים קלאסיים, אבל בכל אחד מהם יש טוויסט מעניין, שיהפוך את חוויית האפייה למסקרנת יותר.


אזני המן במילוי פרג וצימוקים / קונדיטוריית מתוקה

של השף קונדיטורית מירי ארזי

מצרכים לבצק:
600 גרם חמאה
150 גרם אבקת סוכר + 1/2 כפית קינמון
1 ביצה גדולה 
1 ק"ג קמח

הוראות הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה ואבקת סוכר. מערבבים עד למשחה אחידה. מוסיפים את הביצה ונותנים לה להיטמע בקרם.
  • מורידים מהירות ומוסיפים את הקמח בהדרגתיות. לשים עד שהכל התחבר והבצק התנתק מדפנות הקערה.
  • אין צורך לקרר. עובדים על הבצק מיד.
  • זורים על השיש כמות נדיבה של קמח, לוקחים גוש מן הבצק ומרדדים לעובי הרצוי (כדאי דק, כ-3 מ"מ).
  • קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
  • מורחים ביצה טרופה על העיגולים וממלאים במלית.

מלית פרג וצימוקים:
100 גרם פרג טחון טרי
50 גרם צימוקים
100 מ"ל (כחצי כוס) חלב
50 גרם (כרבע כוס) סוכר
25 גרם חמאה

הוראות הכנה:

  • מבשלים את הפרג, הצימוקים והחלב.
  • מוסיפים את הסוכר והחמאה ומערבבים עד שמוכן.
  • אחרי שהמלית מוכנה כדאי להוסיף תפוח עץ קטן מגורד דק על פומפייה.

אוזני המן של מתוקה. צילום: יחסי ציבור

אוזני המן במילוי שוקולד ובמילוי פרג / TATTI BAKERY

של השף קונדיטורים יוני פנחסוב ושני שאול

מצרכים לבצק: 
70 גרם אבקת סוכר 
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 
190 גרם קמח לבן 
40 מ"ל שמנת מתוקה 
1/2 גרם אבקת אפיה 
1/4 כף תמצית וניל 
קורט מלח

מצרכים למילוי שוקולד: 
40 גרם ממרח שוקולד לבחירתכם
 20גרם ממרח תמרים 
1 כף אבקת קקאו מנופה 
 1/4כפית ברנדי 
 10 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

  • להכנת הבצק: טוחנים במעבד מזון את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר לפירורים דקים.
  • מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. יש להקפיד לא ללוש את הבצק יותר מדי.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במשך ארבע שעות במקרר.
  • מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס, אותו מוסיפים לאחר ששמים את המילוי במרכז אוזן ההמן.
  • מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
  • ממלאים כל עיגול בכפית מילוי, וזורים מעט שוקולד צ'יפס מעל.
  • מהדקים את קצוות הבצק לצורת משולש ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, או עד שאוזני ההמן מזהיבות.
  • זורים אבקת סוכר על אוזני המן כשהן צוננות.

מצרכים למלית פרג:
150 מ"ל חלב
150 גרם סוכר 
40 גרם חמאה 
150 גרם פרג טחון 
50 גרם אגוזי מלך טחונים 
קורט קינמון
מעט גרידת לימון

אופן ההכנה:

  • ?מערבבים בסיר חלב, חמאה וסוכר ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הפרג וממשיכים לבשל למשך כ-20 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את האגוזים הטחונים והקינמון, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך שעה.
  • מוסיפים את גרידת הלימון.

אוזני ההמן של TATTI. צילום: מיטל ויינברג

מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין / רשת בתי הקפה ביגה

מצרכים לבצק:
300 גרם חמאה
185 גרם אבקת סוכר
60 גרם אבקת שקדים
500 גרם קמח
4.5 גרם מלח
2 ביצים
מצרכים למלית: 
85 גרם שמנת מתוקה
65 גרם דבש
250 גרם סוכר לבן
165 גרם חמאה
40 גרם אגוזי לוז טחונים גס
40 גרם שקד טחון
40 גרם אגוז מלך טחונים גס
5 גרם מלח
155 גרם פקאן קלוי טחון גס
155 גרם בוטנים טחונים גס

אופן הכנת המלית:

  • מבשלים שמנת, סוכר, חמאה ודבש בסיר עד רתיחה.
  • ממשיכים תוך כדי ערבוב עד לקבלת גוון קרמל בהיר ומכבים את האש.
  • מוסיפים את האגוזים שטחונים גס, מערבבים ומורידים מהסיר לתוך כלי נירוסטה או פלסטיק לקירור.
  • לאחר שמתקרר (לפחות 3 שעות), יוצרים כדורים קטנים במשקל של 8 גרם.

אופן הכנת הבצק: 

  • מכניסים את כל החומרים למיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות. צריך להתקבל מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה נספגה.
  • מוסיפים למיקסר את הביצים, תוך כדי ערבוב ולערבב כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
  • נותנים לבצק לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד.
  • מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים של 8 ס"מ (קוטר).
  • ממלאים את העיגולים שקרצנו בכדורי הפלורנטין ומקפלים לאוזן המן.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ-12 דקות.
  • לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
וולנטיין דיי 2024 – מסעדות מומלצות לדייט ראשון
יום הפלאפל הבינלאומי – עשרת הפלאפליות הכי שוות שיש
מנות האורז הכי שוות שאסור לפספס!
פורים 2023 - איפה אוכלים אחרי העדלאידע?