אחת מעשר. מנה של מאסה (צילום: באדיבות המקום)
במהלך 2019, שזה עתה הגיעה לקיצה, הזמנו את גולשי אתר זאפ רסט לדרג את המסעדות החיפאיות החביבות עליהם. נראה כי הקהל החיפאי נאמן מאין כמוהו, שכן שבע מתוך עשר המסעדות המופיעות ברשימה שלפניכם, הופיעו גם ברשימה שפורסמה בשנה שעברה. מחפשים מסעדה חיפאית מצוינת שמצדיקה ביקור מיוחד בעיר שעל הכרמל? קבלו עשרה רעיונות מוצלחים במיוחד.
בי פי כשר ביסטרו
BP החיפאית, שחגגה השנה עשור וחצי של פעילות, היא מהמסעדות היותר מצליחות בעיר. אי לכך, אף גבה לא הורמה במערכת כשגילינו שגם השנה, בדיוק כמו בשנתיים האחרונות, היא דורגה במקום הראשון ברשימה. המחירים ההוגנים, התפריט המגוון בצורה יוצאת דופן והשירות המתוקתק והידידותי, הם מסימני ההיכר של המסעדה שהפכה זה מכבר למוסד קולינרי חיפאי ראוי לשמו. בעקבות ההצלחה של הסניף החיפאי, נפתח סניף נוסף בנתניה ולפי השמועות בעתיד הקרוב צפויים להיפתח שלושה סניפים חדשים. יש למה לחכות!
טעימות מהתפריט: מוס כבד עוף (זילוף מוס כבדי עוף בליווי צנימים וריבת בצל – 44 שקלים), כבד אווז (150 גרם כבד אווז מוגש על ברוסקטות בליווי ריבת בצל – 119 שקלים) ושניצלונים (250 גרם נתחי חזה עוף מתובלים בתערובת ביתית, מוגשים עם תוספת לבחירה – 63 שקלים).
בי פי כשר ביסטרו, שדרות ההסתדרות 157, חיפה. 053-9442310 (משלוחים: 053-9375070)
בי פי ביסטרו כשר (צילום ניב מוסמן)
הנמל 24
בחירה נוספת שלא הפתיעה איש, היא מסעדת הנמל 24, מסעדת השף הבולטת והחשובה ביותר בעיר. היא נפתחה בשנת 2006 על ידי השף היצירתי רן ראש, שמאז ועד היום מוביל אותה בבטחה למחוזות קולינריים מרתקים. הנמל 24 הייתה למעשה הסנונית הראשונה שבישרה את הרנסנס של אזור העיר התחתית ולמרות התהפוכות הרבות שעברו על האזור, הצליחה לשמור על מעמדה ולשמר את קהל הלקוחות הנאמן שלה. את החוויה הקולינרית שמציעה הנמל 24, משלים עיצוב הפנים הייחודי של המקום, עליו חתום האדריכל נתן פייביש, המתכתב עם הפיאצות הציוריות בטוסקנה.
טעימות מהתפריט: ריזוטו זעפרן (בקרם קוקוס, ערמונים ואספרגוס – 88 שקלים), סלט ארטישוק (לבבות חסה, ארוגולה, צנונית, שקדים מקורמלים ופרמז'ן – 42 שקלים) ומרק קרם בצלים מוקצף (שמן ריחן וקצפת כמהין – 38 שקלים).
הנמל 24, הנמל 24, חיפה. 053-9442262
מנה של הנמל 24 (צילום: ניב מוסמן)
שטרודל, המושבה הגרמנית
מסעדת שטרודל, הפועלת במבנה טמפלרי בן יותר מ-150 שנה, קטפה השנה את המקום החמישי ברשימת ההמלצות של גולשי אתר זאפ רסט וזאת אחרי שבשנה שעברה, דורגה במקום התשיעי. שמה של המסעדה המצליחה אמנם מגיע מאוסטריה, אבל התפריט של שטרודל כולל בעיקר מנות מהמטבח הערבי האותנטי, עם נגיעות צרפתיות ואיטלקיות. המסעדה מתהדרת במטבח פתוח ומרשים עם טאבון ענק במרכז, וריהוט וינטג' נדיר בכל חלל המסעדה שנאסף ממדינות שונות מכל העולם. כך בתפריט העשיר של המסעדה החיפאית גרות להן בכפיפה אחת מנות כמו דג לברק בטאבון על מצע עולש וגרגרי חומוס; שיח' אלמחשי, קישואים ממולאים בבשר עגל מוגש עם יוגורט עיזים; סלט שנקליש מוגש עם פריקי וגבינת שנקליש ומיוצר במקום; וגלילות סאג עם פיתה במילוי מחאמר עוף.
שטרודל, שדרות בן גוריון 39, המושבה הגרמנית. 053-9344986
פתיחת שולחן בשטרודל (צילום: באדיבות המקום)
איטליאנו דה לה קוסטה
את מסעדת איטליאנו דה לה קוסטה, פתח השף חמודי עוקלה בשנת 2016, בחלל שבו פעלה בעבר מסעדת יטבתה בעיר. למרות שהמסעדה פועלת הרחק ממתחמי הבילוי המרכזיים של העיר, תוך חודשים ספורים הצליחה ליצור לעצמה עדת מעריצים נלהבת ולמתג את עצמה כאחת המסעדות העמוסות ביותר בעיר. באיטליאנו דה לה קוסטה מצליח עוקלה לשלב בין המטבח הגלילי למטבח האיטלקי ולהביא לעולם מנות ייחודיות כמו פיצה סינייה טלה, הכוללת ראגו טלה גלילי, סלסה עגבניות, טחינה גולמית, בצל סגול, ארוגולה, פטרוזיליה וצנוברים (79 שקלים).
טעימות מהתפריט: בייגלה ירושלמי וחוויה גלילית (מוגש עם חמישה מטבלים – 48 שקלים), פיצה פפרוני עגל (קרם חלפיניו, מוצרלה פרסקה ובצל סגול צלוי – 73 שקלים) ורביולי גבינות (רוטב בשמל כמהין, תרד טורקי ואגוזי מלך – 69 שקלים).
איטליאנו דה לה קוסטה, העליה השניה 96, חיפה. 053-4247175 (משלוחים: 053-8093302)
איטליאנו דה לה קוסטה (צילום: באדיבות המקום)
רפאלו
מסעדת רפאלו שבקניון קסטרא, האחות האמצעית של רפאלו עין שמר ורפאלו קריית ביאליק (האחות הבכורה במשפחה), היא מסעדה איטלקית לתפארת ארץ המגף. על הפן הקולינרי של הסניף החיפאי, בדומה לשאר סניפי הרשת, אחראי השף רועי הלוי, שהגיע למקום השני בעונה השלישית של משחקי השף. בספטמבר האחרון (2019), ציין הסניף החיפאי שבע שנות פעילות בארוחה חגיגית שבה שיתף הלוי פעולה עם השף יוסי שטרית ובהזדמנות הזו נאחל לקברניטי המקום עוד שנים רבות של הצלחה.
טעימות מהתפריט: ארנצ'יני (כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה, מנצ'גו וכמהין, מוגשים על מצע קרם פרש, שמן זית, סלסת עגבניות, זיתי קלמטה ופרמז'ן – 44 שקלים), פיצה פטריות וכמהין (רוטב עגבניות, מוצרלה מגורדת, מחית כמהין, תערובת פטריות ועלי רוקט – 59 שקלים) וקנולי (במילוי קרם מסקרפונה, דובדבני אמרנה, פקאן מסוכר ופירות יער – 41 שקלים).
רפאלו, פלימן משה 8, קניון קסטרא, חיפה. 053-8093571
ארוחה ברפאלו (צילום: ניב מוסמן)
Ewar
מסעדת Ewar נפתחה בשלהי 2018 וכבשה חיש מהר את לב הקהל המקומי, לא מעט בזכות מנות הטאבון, הזרב והטאג'ין. למעשה ב-Ewar מגישים לא מעט מנות שנדיר עד בלתי אפשרי למצוא במקומות אחרים הפועלים בעיר והכוונה היא למשל לפוכארה שרימפס ג'מבו בטאבון (100 שקלים) ולכתף הכבש (מנה ל-4 סועדים – 450 שקלים). בנוסף למנות מושקעות ועיצוב יוקרתי, מציעים ב-Ewar גם נרגילות במבחר טעמים, שתענוג ללוות איתם את הארוחה.
טעימות מהתפריט: פוכארה בשר בטאבון (110 שקלים), צלעות כבש (140 שקלים), דניס (90 שקלים) וכנאפה בתוספת גלידה (30 שקלים).
Ewar, דוד אלעזר 10, חיפה. 053-9415294
החגיגה של Ewar (צילום: גלעד הר שלג)
מאסה
מסעדת מאסה, המסעדה הצעירה ביותר ברשימה, נפתחה בחלל שבו פעלו בעבר מוסדות חיפאיים מוכרים כמו קפה 29 ומסעדת פסטו. על הצד הקולינרי של מאסה אחראי השף היצירתי דודי קדם, המקפיד להחליף את התפריט במקום מדי שלושה חודשים. כמו כן ניכרת הקפדה רבה על נראות המנות, שישמחו את ליבו של כל אינסטגרמר באשר הוא. עוד נציין שמדי יום מוצעות במקום עסקיות משתלמות הכוללות מנת פתיחה, עיקרית ולימונדה או תפוזים במחיר העיקרית.
טעימות מהתפריט: כבדים בטריאקי (כבדי עוף על הפלאנצ'ה בטריאקי, פטריות חורש, בצלי פנינה וכוסברה על מצע פירה בטטות סגולות – 60 שקלים), סינטה עדשים שחורות (נתחי סינטה עגלה צרובים בחמאה חומה על מצע קרם בטטה סגולה – 140 שקלים) ובוראטה (טריו עגבניות תמר, עלי רוקט, גבינת בוראטה, זיתי טאסוס, נגיעות של נענע, בלסמי וגרעיני דלעת וחמנייה – 58 שקלים).
מאסה, שדרות מוריה 29, חיפה. 053-9378328 (משלוחים: 053-9368202)
בוראטה של מסעדת מאסה (צילום: באדיבות המקום)
סטקיית הבוקרים
סטקיית הבוקרים היא דוגמה מצוינת למקום ותיק שלא מפסיק להתפתח ולהשתדרג. כך לדוגמה בשנים האחרונות החלו להתמחות במקום בנתחי בשר גדולים כמו טומהוק, ריב איי וניו יורק, שחיזקו אף יותר את המוניטין האיכותי של המסעדה בעיני קרניבורים מכל רחבי הארץ. בנוסף תמצאו בתפריט העשיר של המקום שפיצח את טעם הקהל החיפאי, המבורגרים מושחתים לצד סלטי בריאות, חומוס משובח לצד קרפצ'יו פילה עגל ופיש אנד צ'יפס לונדוני לצד פנקוטה איטלקית וקרם ברולה פריזאי.
טעימות מהתפריט: סלט בורגול (בורגול, עגבנייה, מלפפון, בצל, עשבי תיבול – 28 שקלים), אמפנדס מוצ'ולרוס (במילוי בשר עגל, 4 יח' – 34 שקלים), שניצל מבשר עגל בפרורית זהובה (כ-300 גרם – 64 שקלים).
סטקיית הבוקרים, קדושי יאסי 1, חיפה. 053-4294059
יאן-יאן
יאן יאן היא בין השרידים האחרונים של גל המסעדות הסיניות ששטף את חיפה בשנות ה-80 של המאה הקודמת. היא נפתחה ב-1984 על ידי משפחה שעלתה לישראל מסין בשנות ה-70 ונמצאת כיום בבעלות ובניהול בני הדור השני של מקימי המסעדה. המנות בתפריט העשיר של המסעדה מככבות במגוון אירועים פרטיים ועסקיים בכל רחבי חיפה. זאת הודות לעובדה שביאן יאן מספקים שירותי קייטרינג לאירועים בהיקף של עד 400 סועדים.
טעימות מהתפריט: כנפי עוף בדבש (28 שקלים), סלט מלפפון בסגנון סיני (24 שקלים), ספריבס מאודה (89 שקלים) וברווז עם פטריות שחורות (מוגש עם אורז - 75 שקלים).
יאן-יאן, דרך יפו 26, חיפה. 053-9441208 (משלוחים: 053-8092880)
דים סאם של יאן יאן (צילום: באדיבות המקום)
ליבירה
את רשימת ההמלצות חותמת מסעדה מיוחדת במינה, הנמצאת כיום בגלגולה השלישי במספר: היא החלה את דרכה כמבשלה זעירה בשנת 2007, ב-2010 המותג התרחב עם פתיחתו של פאב קטן ברחוב הנאמנים שבעיר התחתית ובעקבות ההצלחה המסחררת, הועתקה הפעילות לרחוב הנמל, לחלל העצום שבו פועלת המסעדה היום.
מלבד אווירה חיפאית למהדרין ובירות משובחות ביותר, תמצאו בליבירה תפריט אוכל ייחודי עליו חתום השף המוכשר רועי אברהם. בין היתר כולל התפריט העשיר מספר מנות שבהכנתן נעשה שימוש בבירות המקומיות. הכוונה היא למשל לטבעות בצל בבצק בירה, כריך כתף צלויה בבירה וברביקיו, לחמניית בירה המוגשת עם חמאת אנשובי ואפילו קרם ברולה סטאוט.
טעימות מהתפריט: ליבירה בורגר (עם בייקון טלה, אמנטל, צ'ימיצ'ורי וטבעת בצל בבצק בירה – 72 שקלים), גרבלקס (סלמון כבוש, קרם פרש וסירופ וואסבי – 38/22 שקלים) וכריך פטריות (פטריות מוקפצות עם בצל, ירקות טריים וצ'ימיצ'ורי – 46 שקלים).
ליבירה, הנמל 26, חיפה. 053-9380940
המבורגר של ליבירה (צילום: באדיבות המקום)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת