נגישות
נגישות

עולים צפונה: מסעדות מומלצות בטבריה והסביבה

מנת אסאדו שנמסה בפה, בופה בוקר מול נוף הכנרת או אוכל ביתי ומנחם שתרצו לקחת איתכם הביתה - שש מסעדות שאסור לכם לפספס בביקור הבא בטבריה

מסעדות בצפון חדשות מהצלחת
עודד פשטצקי
תאריך פרסום: 01/07/2018, 12:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לא יפתיע אתכם לקרוא שככול הנראה הבשורה הקולינרית הבאה לא תגיע מטבריה. אבל זה עדיין לא אומר שאין בעיר הגלילית מסעדות איכותיות. בכתבה שלפניכם קיבצנו את כל המסעדות הטברייניות שכדאי לכם לשים לב אליהן בפעם הבאה שאתם קופצים לבקר.

זה פישי: מסעדות דגים מומלצות בכל הארץ
13 מסעדות מומלצות בצפון
המסעדות הכשרות הטובות בישראל
המדריך למסעדות איטלקיות מומלצות

טבריה הקטנה

טבריה הקטנה היא מהמוסדות הוותיקים ביותר בעיר. היא הוקמה ב-1977 על ידי רפאל אודיז, בימים שבהם כל המי ומי של תל אביב היו נוהגים לצאת לבלות בטבריה. בתחילת הדרך היא פעלה כסטקייה ומאוחר יותר הפכה לפאב-מסעדה שהגיש מנות איטלקיות עם נגיעות מזרחיות. בתחילת המילניום הנוכחי, עם התרחבות המקום, הפכה טבריה הקטנה למסעדה צרפתית עם נגיעות ים-תיכוניות. נכון להיום השף של טבריה הקטנה, הוא דודו אודיז, בנו של רפאל, שממשיך את המסורת המכובדת שהתחיל אביו לפני יותר מארבעה עשורים.
אסור לפספס: מנה ראשונה של נתחי שייטל על הפלאנצ'ה ברוטב אוכמניות. ככה פותחים ארוחה!
טבריה הקטנה, הקישון, במדרחוב, טבריה. טלפון: 053-9369262

צרפתית עם נגיעות ים-תיכוניות. טבריה הקטנה (צילום: באדיבות המקום)

אל ראנצ'ו

אל ראנצ'ו היא מסעדה ותיקה נוספת, הפועלת בטבריה כבר יותר מארבעה עשורים. במסעדה הדרום-אמריקאית, מתמחים בבשרים מעושנים ובמנות דגים ובשר על הגריל. מבנה הבזלת המקסים שבו שוכנת אל ראנצ'ו, מוסיף קסם מיוחד לכל ארוחה, במיוחד לאחר מתיחת הפנים הנרחבת שעבר לאחרונה. עוד נציין שהמסעדה כשרה ושניתן לערוך במקום כנסים ואירועים פרטיים ועסקיים מכל הסוגים, בהיקף של עד 200 סועדים.
אסור לפספס: לקרניבורים נמליץ להזמין מנה של אסאדו עגל חלב, שפשוט נמסה בפה. לחובבי הדגים, נמליץ על מנה נהדרת שעונה לשם פלטת דגי כנרת.
אל ראנצ'ו, הקישון 1, טבריה. טלפון: 053-9441736

קסם מיוחד בכל ארוחה. אל ראנצ'ו (צילום: באדיבות המקום)

טוראנס

מסעדת טוראנס פועלת במלון הבוטיק האקסקלוסיבי ביותר בצפון, הלא הוא המלון הסקוטי. וליתר דיוק, המסעדה ממוקמת במבנה ששימש בעבר כבית היולדות של בית החולים הסקוטי. המטבח של טוראנס מסתמך על חומרי גלם מקומיים, כשבין היתר מדובר ביינות מיקבי בוטיק גליליים, עשבי תיבול הגדלים בגינת המלון, דגה מאזור הכנרת וגבינות משובחות ממשקי האזור. טוראנס מיישרת קו עם הסטנדרטים הגבוהים של המלון ומספקת לסועדים חוויה קולינרית גלילית יוצאת דופן באיכותה.
אסור לפספס: הבופה העשיר שמוגש מדי יום בין 10:30-7:00, נחשב בעיני רבים ל"גולד סטנדרט" של מזוני הבופה.
טוראנס, דרך גדוד ברק 1, טבריה. טלפון: 053-9344995
להזמנת שולחן בטוראנס

חוויה קולינרית גלילית. טוראנס (צילום: באדיבות המקום)

הפתיליה של נינה

הפתיליה של נינה נהנית מפיצול אישיות משובח: מראשון עד חמישי (בין 17:00-11:00) היא מתפקדת כמסעדה ביתית באווירה טבריינית אותנטית ובימי שישי (בין 15:00-8:00) היא משנה את פניה ומספקת שירותי קייטרינג לפי משקל. אז מה תמצאו בתפריט העשיר של הפתיליה של נינה? האמת היא שקצרה היריעה מלהכיל, אבל אם חשקה נפשכם בקובות איכותיות מכל הסוגים, קוסקוס ביתי אסלי, עלי גפן חלומיים או בשר צלי משובח עם פטריות, קחו את עצמכם לפתיליה של נינה ומלאו את בטנכם או לחילופין, הכינו את מטבחכם לסופ"ש הקרוב.
אסור לפספס: קציצות דגים ברוטב אדום עם גרגירי חומוס. לזה אנחנו קוראים אוכל מנחם באמת.
הפתיליה של נינה, העמקים 13, טבריה. טלפון: 053-9369611

אל תפספסו את הקציצות. הפתיליה של נינה (צילום: באדיבות המקום)


דקס

מסעדת דקס הטבריינית, היא לא פחות מגן עדן לקרניבורים, בדגש על שומרי המצוות שבהם אך לא רק (המקום כשר). כך לדוגמה הברווזים, הבקר והטלאים, מגודלים במיוחד עבור המסעדה ונצלים בשיטות צלייה עתיקות, סביב מדורה של עצי זית, הדר ואגוז. המסעדה עצמה ממוקמת על מעין חצי אי ומוקפת במי הכנרת ממזרח, צפון ודרום. השילוב של הנוף המרגיע של הכנרת הנשקף מכל עבר עם המנות המרגשות שבצלחות, יוצר חוויה טבריינית מיוחדת במינה, שאין שנייה לה.
אסור לפספס: אם תיזכרו רק להזמין אותה שלוש שעות מראש, תוכלו להתענג על מנה בלתי נשכחת של ספייריבס טלה עם ירקות שורש בקדרה.
דקס, דרך גדוד ברק 13 (חוף לידו), טבריה. טלפון: 053-9374872

הפגודה

מסעדה נוספת במתחם הלידו היא מסעדת הפגודה הנושקת לכנרת. המסעדה הפכה בשלושת העשורים שחלפו מאז שנפתחה, לחלק אינטגרלי מהנוף הקולינרי של טבריה. בתחילת הדרך הגישה בעיקר אוכל סיני, אך עם השנים התפריט התרחב והשתדרג וכיום אפשר ליהנות בה גם ממגוון רחב של מנות מהמטבח התאילנדי וכן ממנות סושי איכותיות. המוני הלקוחות הנאמנים של המסעדה מגיעים פעם אחר פעם כדי ליהנות בין השאר מהטונה הטרייה שמגיעה מהים התיכון, מהשירות המוקפד ומהנוף הציורי של הכנרת.
אסור לפספס: מנת היקיטורי המורכבת משלושה שיפודי בקר על גריל עצים במרינדת סצ'ואן. מנה שתעשה לכם את השבוע.
הפגודה, דרך גדוד ברק (חוף לידו), טבריה, טלפון: 04-6710800

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
נוף במסעדת ביאנקיני (צילום: איתמר גרינברג)
מוקפץ אסיאתי עם חלומי בקפה הבימה (צילום: גלעד הר שלג)
מנה במסעדת אלמרסא עכו (צילום: באדיבות המקום)
מטיילים בתיאבון: מסעדות מומלצות על כביש 90
שפים מספרים: על הפער בין המטבח הביתי למקצועי
מה מסתתר במטבחים הביתיים של השפים הגדולים?
מהאדנית לצלחת: הכול על פרחי מאכל
נעים להכיר: האנשים שהונצחו במנות מפורסמות
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי