נגישות
נגישות

הפתעה צוננת: מתכון למרק סלמורחו קר של ויקטור גלוגר

זה קריר, צונן ומתוחכם בדיוק במידה – ויקטור גלוגר חולק איתנו את המתכון הסודי שלו למרק עגבניות קר בגרסה ספרדית - לא תאמינו כמה זה פשוט

שפים חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 22/07/2018, 13:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לאיטלקים יש הגספצ'ו – מרק עגבניות קר, עשיר יחסית במרכיבים ותוספות, ולספרדים יש הסלמורחו – גרסה אולי "פשוטה" יותר לז'אנר, אבל יש שיגידו שטעימה, חכמה ומענגת בהרבה. הגרסה הספרדית הומצאה אי שם באזור קורדובה, ומאופיינת במרקם חלק וסמיך, שמתקבל בעיקר משילוב לחם ומרכיבים מעטים נוספים.

5 מנות עם סיפור במסעדת הולה
שאלון של טעם עם השף ויקטור גלוגר
מסעדת הולה - לפרטים נוספים

ויקטור גלוגר, השף של מסעדת הולה ואחד מוותיקי הסצנה הקולינרית בישראל, חולק איתנו את המתכון שלו למרק המרענן שהולך יופי עם הקיץ הישראלי הלוהט. בהולה מציע גלוגר את המנה כחלק מתפריט הקיץ החדש, ומגיש אותה עם חזה ברווז שמיושן ומעושן במקום (סטייל חמון ספרדי). לפניכם המתכון לבסיס של המרק -אליו תוכלו לשדך פרוסות קרות של בשר, פירות ים, עשבי תיבול ועוד. בקיצור - תרימו טלפון לאורחים ותתכוננו להרשים!

מרק סלמורחו קר של ויקטור גלוגר (צילום: איילת זיו) קלאסי לפתיחת ארוחה. מרק סלמורחו קר במסעדת הולה (צילום: איילת זיו)

מרק סלמורחו קר

מצרכים
500 גרם עגבניות
10 מ"ל חומץ תפוחים
½ שן שום כתוש
80 מ"ל שמן זית
80 מ"ל שמן חמניות
50 גרם לחם לבן (רק החלק הפנימי )
מלח פלפל לפי הטעם
2-3 טיפות טבסקו

סלמורחו קר של מסעדת הולה (צילום: איילת זיו) מנה מרשימה בקלי קלות. סלמורחו קר במסעדת הולה (צילום: איילת זיו)

הוראות הכנה

1. טוחנים את העגבניות עם החומץ, השום והלחם.
2. לאחר הטחינה מוסיפים את השמנים בזילוף איטי תוך כדי ערבוב במטרפה.
3. מוסיפים טבסקו ומלח פלפל לפי הטעם.
4. מכניסים למקרר למשך כשעה ומגישים. בתיאבון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
ריבר באר שבע – להתאהב בטעמים האסיאתיים
מסעדת השף הערבית שאתם לא מכירים
מסעדות שף בתל אביב – גורמה פנומנאלי לסקרנים בלבד
מצאנו לכם ארבע מסעדות שף כשרות ושוות!