בזמן שהרבה מהשפים המוכרים בארץ עסוקים בפרויקטים והקמות הרחק ממסעדות האם - את אוראל קמחי, תמצאו סביר להניח עמוק במטבח הלוהט של המסעדה שלו פופינה בנווה צדק. השף הצעיר יחסית, כבר הספיק ליצור לעצמו רזומה מרשים, ואם תשאלו את הפודיז המקומיים – רבים יענו שהיעדר מניירות וצניעות הן כנראה חלק מהסיבות לכך. היום, 5 שנים מאז הוקמה, מסעדת פופינה לא מורידה רגל מהגז, והמטבח ממשיך לייצר חידושים ולהפתיע את חך הסועדים מדי יום. שאלנו את קמחי כמה שאלות קצרות על החיים כשף המקום, וחזרנו עם חשק לקמפג'ין.
מסעדת פופינה - לכל הפרטים
שף מדבר אוכל: הסיפורים מאחורי המנות של פופינה
מתכון לפילה מוסר מושלם של השף אוראל קמחי
בפעולה. אוראל קמחי במטסח של פופינה (צילום: אמיר מנחם)
שם מלא
אוראל מאיר קמחי
צבע סינר השף שלך
לבן.
עבודת המטבח הראשונה שלך
טבח בוקר בתקופת ההקמה של "סלטבר".
הדבר הכי הזוי שביקשו ממך לעשות במטבח
להכין אוכל לכלב של השף.
הסרוויס הכי נוראי שחווית
סרוויס יום חמישי עמוס במיוחד כשפתאום קופץ החשמל של כל שכונת נווה צדק, סיוט.
חומר גלם שבלעדיו המטבח שלך לא שלם
דגים. אני פשוט לא יכול בלעדיהם.
חומר גלם שלעולם לא יכנס אליך למטבח ומדוע?
אין כזה דבר.
כשאתה חייב לתפוס פס, איפה נמצא אותך? (פס קר, מחבתות, גריל)
פס קר, במיוחד בגלל האהבה שלי לדגים נאים.
לאן אתה יוצא כשבא לך ארוחת ערב טובה?
מסעדת אואזיס של השפית המוכשרת רימה אוליברה.
השף המקומי המוערך ביותר בעיניך
השף שלום קדוש
מנה שאכלת והתעצבנת שלא אתה המצאת אותה
רביולי במילוי דלעת אפויה במסעדת פסקטורה באיטליה. מלמעלה הניחו מעט פרמזן שמיושן 36 חודשים, שמן זית וזהו. בלי רוטב, בלי שטיקים, בלי כלום. פשוט חומרי גלם מדהימים נטו.
הארוחה הכי מטורפת שיצא לך לחוות בעולם
מסעדת נומה של השף רנה רדזפי בקופנהגן. פשוט משהו אחר לגמרי מכל מה שראיתי.
המאנץ' הלילי שלך אחרי משמרת כשאיש לא מסתכל
הכי פשוט - פיצה, שווארמה או המבורגר, ואין לי שום בעיה שיסתכלו.
באיזה מטבח אתה לא שולט מספיק והיית רוצה להתמחות?
המטבח הביתי של הסבתות שלי משני הצדדים. עד לפני שנה וחצי היה לי פחד גדול אפילו להתקרב אליו, אבל ככל שאני מעמיק וחוקר בו אני מגלה שהוא אפילו מדהים יותר ממה שחשבתי עליו , ובו בזמן מבין כמה אני יודע עליו מעט.
הקינוח האולטימטיבי בעיניך
אפוגטו.
הצ'ייסר הקבוע שלך
קמפג'ין (קמפרי +ג'ין).
מה מגישים בבופה החלומות שלך?
הרבה סוגים של ביצים, קאוויר, פנקייקס, שמפניה טובה וכו.
אם היית תבלין – מה היית ולמה?
מלח, כי בלעדיו אין טעם.
האו יו לייק יור אגז?
כמה שיותר חיות.
גז או אינדוקציה?
גז.
קפה שחור או אספרסו?
שחור.
כפולה או משמרת מוצ"ש?
מוצ"ש כמובן.
ולסיום סיומת - מה החלום/היעד הקולינרי הבא שלך?
בדרך כלל אוהב לשמור חלומות לעצמי ולקרובים אלי, אבל אני מניח שזה משהו שקשור לשאלה 14.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת