רבים מהאנשים שתשאלו אותם על טקילה, ישלפו בוודאי זיכרון נוסטלגי שכולל פלאשבקים מתקופת התיכון, ושאטים צבעוניים שנדפקים על השולחן עם שואו מביך לכל הדעות. איזה מזל שגדלנו מאז, ולמדנו דבר או שניים על שתייה נכונה בסטייל, ומותגים משובחים שעושים את זה הכי טוב שאפשר. לכבוד יום הטקילה הבינלאומי, שמצוין מדי שנה ב-24 ביולי, אספנו עבורכם מתכונים פשוטים שיעזרו לכם להרכיב את הדרינק המושלם מבלי לצאת מהבית. ברב המתכונים לא תצטרכו דבר מלבד כלי מדידה, אבל אם כבר התעוררנו בוייב של מקצוענים – ננצל את ההזדמנות לסגור אתכם על הציוד הבסיסי שכל בר ביתי חייב שיהיה בו: שייקר, מסננת, כפית ארוכה, קוביות קרח שבטוחות בעצמן וג'יגר (שזה כלי מדידה במ"ל, אבל הז'רגון חשוב לא פחות מהפאסון). אז תרימו טלפון לחברים ותתכוננו לערב משוקשק ושמח במיוחד.
סועדים בגבוה: מסעדות שכיף לשבת בהן על הבר
מקבץ מנצח: המסעדות הכי טובות של ירושלים
מסעדות כשרות מומלצות בכל הארץ
זה פישי: מסעדות הדגים המובילות ברחבי הארץ
Sauza Bloody Maria
קוקטייל עשיר בטעמים ומרכיבים, שקורץ לבלאדי מרי המוכר (כאן על בסיס טקילה, במקום על בסיס וודקה). ניתן להוסיף או למתן את כמות התבלינים והרכיבים ובכך לשלוט על מידת החריפות והחוזק המועדף עליכם.
מצרכים:
45 מ"ל סאוזה גולד
90 מ"ל מיץ עגבניות
15 מ"ל מיץ ליים
קמצוץ מלח
קמצוץ פלפל שחור טחון
מעט טבסקו
1/2 כפית רוטב חזרת
2 קמצוצים רוטב ווסטרשייר
קישוט – גבעול סלרי
אופן הכנה:
1. מוסיפים את הטקילה לכוס גבוהה עם קרח. את שארית הכוס ממלאים ביתר הנוזלים.
2. לאחר שמזגנו את כל הנוזלים מוסיפים את יתר המרכיבים היבשים ומערבבים היטב עם כפית ארוכה.
3. מקשטים בגבעול סלרי ומגישים לצד קמצוץ פלפל שחור – עבור אלו שרוצים לחזק טעמים.
קצת על סאוזה:
Sauza הייתה הטקילה הראשונה שיוצאה מחוץ למקסיקו והייתה המותג הראשון שהחל לקטלג את סוגי הטקילות בהתאם לאיכותן ורמת היישון שלהן. בנוסף חשוב לדעת שסאוזה היו הראשונים שהעניקו למשקה את שמו "טקילה" על שם על שם העיירה בה התגורר דון סנוביו – ראש המשפחה ואבי המותג.
גרסה לטינית לקוקטייל הקלאסי. Sauza Bloody Maria (צילום: באדיבות Sauza)
El Jimador Authentic Palom
קוקטייל קופצני במיוחד שנותן לטעמי הקטילה לתפוס את הבמה. מתאים עבור מי שחפץ בדרינק חזק במידה, מלווה בטעמים מרירים-מתוקים.
מצרכים:
60 מ"ל אל חימדור סילבר
150 מ"ל סודה אשכוליות
מעט מיץ לימון טרי
קמצוץ מלח
קישוט – פרוסות לימון ונענע
אופן הכנה:
1. ממלאים כוס בקרח ומוסיפים ראשית את הטקילה.
2. על הטקילה מוסיפים את סודה אשכוליות, מיץ לימון טרי ואת המלח.
3. מערבבים בעדינות עם כפית עם ומקשטים עם פרוסת ליים ונענע.
קצת על אל חימדור:
El Jimador היא הטקילה הנמכרת ביותר במקסיקו שעשויה מ- 100% אגבה. המותג הושק לראשונה בשנת 1994, ונוצר על מנת לכבד את אומנות ומסורת החימדורים – אנשי צמח האגבה שעובדים בשדות וקוצרים את הצמחים. כל משקאות El Jimador מיוצרים מ- 100% אגבה הגדל בשטח המזקקה.
מריר-מתוק ומרענן ביותר. קוקטייל El Jimador Authentic Palom (צילום: באדיבות Jimador)
Herradura Brisa
קוקטייל קליל ומרענן, בשילוב לימונדה ומיץ רימונים – מתאים למי שמעדיף טעמים עדינים ומתקתקים ללא נוכחות חזקה במיוחד של טעמי אלכוהול.
מצרכים:
45 מ"ל הרדורה פלטה
60 מ"ל לימונדה
30 מ"ל מיץ רימונים
קישוט - פרוסת לימון
אופן הכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים לשייקר, מוסיפים קרח ומשקשקים היטב.
2. לוקחים כוס וממלאים בה קרח נקי וטרי – אליה מסננים את הנוזל ששיקשקנו.
3. מקשטים בפרוסת לימון ומגישים.
קצת על הרדורה:
טקילה Herradura מיוצרת באדיקות באותו הליך ייצור מסורתי מאז הקמתה בשנת 1870. מתוך שאיפה להכין את הטקילה הטובה בעולם, עדיין קוצרים ביד את צמחי האגבה המשמשים להכנת הטקילה (המכילה 100% אגבה שגדלה בשטח האחוזה).
אל תשכחו לשקשק. קוקטיל Herradura Brisa (צילום: באדיבות Herradura)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת