נגישות
נגישות

טום קרוז, מאחוריך: מתכונים לקוקטיילים עם טקילה

יום הטקילה הבינלאומי, שמצוין מדי שנה ב-24 ביולי, הוא תירוץ נהדר לשתות לתת כבוד לאלכוהול השובב ועל הדרך גם ללמוד איך להשתמש בו כמו מקצוענים

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
חן בן יוסף
תאריך פרסום: 22/07/2018, 15:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

רבים מהאנשים שתשאלו אותם על טקילה, ישלפו בוודאי זיכרון נוסטלגי שכולל פלאשבקים מתקופת התיכון, ושאטים צבעוניים שנדפקים על השולחן עם שואו מביך לכל הדעות. איזה מזל שגדלנו מאז, ולמדנו דבר או שניים על שתייה נכונה בסטייל, ומותגים משובחים שעושים את זה הכי טוב שאפשר. לכבוד יום הטקילה הבינלאומי, שמצוין מדי שנה ב-24 ביולי, אספנו עבורכם מתכונים פשוטים שיעזרו לכם להרכיב את הדרינק המושלם מבלי לצאת מהבית. ברב המתכונים לא תצטרכו דבר מלבד כלי מדידה, אבל אם כבר התעוררנו בוייב של מקצוענים – ננצל את ההזדמנות לסגור אתכם על הציוד הבסיסי שכל בר ביתי חייב שיהיה בו: שייקר, מסננת, כפית ארוכה, קוביות קרח שבטוחות בעצמן וג'יגר (שזה כלי מדידה במ"ל, אבל הז'רגון חשוב לא פחות מהפאסון). אז תרימו טלפון לחברים ותתכוננו לערב משוקשק ושמח במיוחד.

סועדים בגבוה: מסעדות שכיף לשבת בהן על הבר
מקבץ מנצח: המסעדות הכי טובות של ירושלים
מסעדות כשרות מומלצות בכל הארץ
זה פישי: מסעדות הדגים המובילות ברחבי הארץ

Sauza Bloody Maria

קוקטייל עשיר בטעמים ומרכיבים, שקורץ לבלאדי מרי המוכר (כאן על בסיס טקילה, במקום על בסיס וודקה). ניתן להוסיף או למתן את כמות התבלינים והרכיבים ובכך לשלוט על מידת החריפות והחוזק המועדף עליכם.

מצרכים:
45 מ"ל סאוזה גולד
90 מ"ל מיץ עגבניות
15 מ"ל מיץ ליים
קמצוץ מלח
קמצוץ פלפל שחור טחון
מעט טבסקו
1/2 כפית רוטב חזרת
2 קמצוצים רוטב ווסטרשייר
קישוט – גבעול סלרי

אופן הכנה:
1. מוסיפים את הטקילה לכוס גבוהה עם קרח. את שארית הכוס ממלאים ביתר הנוזלים.
2. לאחר שמזגנו את כל הנוזלים מוסיפים את יתר המרכיבים היבשים ומערבבים היטב עם כפית ארוכה.
3. מקשטים בגבעול סלרי ומגישים לצד קמצוץ פלפל שחור – עבור אלו שרוצים לחזק טעמים.

קצת על סאוזה:
Sauza הייתה הטקילה הראשונה שיוצאה מחוץ למקסיקו והייתה המותג הראשון שהחל לקטלג את סוגי הטקילות בהתאם לאיכותן ורמת היישון שלהן. בנוסף חשוב לדעת שסאוזה היו הראשונים שהעניקו למשקה את שמו "טקילה" על שם על שם העיירה בה התגורר דון סנוביו – ראש המשפחה ואבי המותג.

Sauza Bloody Maria (צילום: באדיבות Sauza)גרסה לטינית לקוקטייל הקלאסי. Sauza Bloody Maria (צילום: באדיבות Sauza)


El Jimador Authentic Palom

קוקטייל קופצני במיוחד שנותן לטעמי הקטילה לתפוס את הבמה. מתאים עבור מי שחפץ בדרינק חזק במידה, מלווה בטעמים מרירים-מתוקים.

מצרכים:
60 מ"ל אל חימדור סילבר
150 מ"ל סודה אשכוליות
מעט מיץ לימון טרי
קמצוץ מלח
קישוט – פרוסות לימון ונענע

אופן הכנה:
1. ממלאים כוס בקרח ומוסיפים ראשית את הטקילה.
2. על הטקילה מוסיפים את סודה אשכוליות, מיץ לימון טרי ואת המלח.
3. מערבבים בעדינות עם כפית עם ומקשטים עם פרוסת ליים ונענע.

קצת על אל חימדור:
El Jimador היא הטקילה הנמכרת ביותר במקסיקו שעשויה מ- 100% אגבה. המותג הושק לראשונה בשנת 1994, ונוצר על מנת לכבד את אומנות ומסורת החימדורים – אנשי צמח האגבה שעובדים בשדות וקוצרים את הצמחים. כל משקאות El Jimador מיוצרים מ- 100% אגבה הגדל בשטח המזקקה.

קוקטייל El Jimador Authentic Palom (צילום: באדיבות Jimador)מריר-מתוק ומרענן ביותר. קוקטייל El Jimador Authentic Palom (צילום: באדיבות Jimador)


Herradura Brisa

קוקטייל קליל ומרענן, בשילוב לימונדה ומיץ רימונים – מתאים למי שמעדיף טעמים עדינים ומתקתקים ללא נוכחות חזקה במיוחד של טעמי אלכוהול.

מצרכים:
45 מ"ל הרדורה פלטה
60 מ"ל לימונדה
30 מ"ל מיץ רימונים
קישוט - פרוסת לימון

אופן הכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים לשייקר, מוסיפים קרח ומשקשקים היטב.
2. לוקחים כוס וממלאים בה קרח נקי וטרי – אליה מסננים את הנוזל ששיקשקנו.
3. מקשטים בפרוסת לימון ומגישים.

קצת על הרדורה:
טקילה Herradura מיוצרת באדיקות באותו הליך ייצור מסורתי מאז הקמתה בשנת 1870. מתוך שאיפה להכין את הטקילה הטובה בעולם, עדיין קוצרים ביד את צמחי האגבה המשמשים להכנת הטקילה (המכילה 100% אגבה שגדלה בשטח האחוזה).

קוקטיל Herradura Brisa (צילום: באדיבות Herradura)אל תשכחו לשקשק. קוקטיל Herradura Brisa (צילום: באדיבות Herradura)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
לוקוס עם אורז בר וירקות במסעדת 206 דגים (צילום: אסף גולן)
המבורגרים במסעדת כרמא ירושלים (צילום: גיל אבירם)
צלחת אנטיפסטי באנדלוסיה ירושלים (צילום: דניאל לילה)
סלט מתוך תפריט האביב של משק ברזילי (צילום: שי בן אפרים)
מרק ריבולטה של בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי)
קראמבל תפוחים של הקונדיטורית דיה שטיינגרטן (צילום: באדיבות יח"צ)
סופגניות אשל (צילום: באדיבות נעה עינת)
לביבות חצילים וטופו של המעדנייה משוק צפון (צילום: באדיבות המקום)
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)