נגישות
נגישות

זמן מסאלה: מתכונים מנחמים מהמטבח ההודי

אוהבים אוכל הודי אבל חוששים להכין בעצמכם? מסעדת אינדירה הוותיקה עם כל הסודות שיעזרו לכם לבשל ארוחה הודית מסורתית כמו מקצוענים, אל דאגה – יש גם מתכון לצ'אי

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 15/08/2018, 11:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יום העצמאות ההודי החל ב -15 באוגוסט מזכיר לנו מדי שנה כמה אנחנו מאוהבים במטבח המרתק. שפע של תבלינים, ניחוחות מגרים שמגבירים את החושים ועומק טעמים ממכר ומענג – תרמו לחיזוק הפופולאריות ולעובדה שיותר ויותר ישראלים מגלים את המטבח ומאמצים את הסגנון. אז נכון שקיימות הרבה מסעדות הודיות שמספקות חוויה אותנטית, אבל מלאכת הבישול והכנת התבשילים היא משימה חוויתית לא פחות ולעיתים אף מספקת הרבה יותר. מסעדת אינדירה הוותיקה ממתחם לונדון מינסטור בתל אביב, משתפת אותנו במתכונים שמשלבים את תערובת התבלינים הידועה הנקראת "מסאלה" (מסאלה בהינדית - תבלינים). לכל אזור וחנות תבלינים בהודו יש את המסאלה שלה, ולעתים אף מספר סוגי מסאלה שונים. ניתן להכין תערובת ביתית לפי ההוראות, או לקנות בחנויות ולשלב במתכונים השונים. כך או כך תוכלו להפיק ארוחה עשירה ומענגת ולהוסיף לתפריט הקבוע שלכם גם תבשיל מהביל מתת היבשת המרהיבה. כנסו למטבח ושלחו לנו טעימה.

מסעדת אינדירה – לכל הפרטים
המסעדות ההודיות הטובות בתל אביב
ד"ש מהמזרח: 13 אסיאתיות מומלצות ברחבי הארץ

מתכון לתערובת גראם מסאלה ביתית

כמות לצנצנת קטנה (מערבבים את כלל התבלינים יחד):

2 כפות פלפל שחור טחון
כף ציפורן טחון
2 כפות קינמון טחון
כף הל טחון
כף זרעי כמון טחונים
כף עלי דפנה כתושים
כפית זרעי כוסברה טחונים

מתכון לפניר מסאלה
תבשיל גבינה הודית ברוטב עגבניות ותבלינים

פניר מסאלה של מסעדת אינדירה (צילום: גיא הכט) טעם שמעלה זכרונות. תבשיל פניר ומסאלה של אינדירה (צילום: גיא הכט)

מצרכים:
250 גרם גבינת פניר הודית חתוכה לקוביות או גבינה רזה חצי קשה אחרת (כמו חלומי) 
2 כוסות מים
3 עגבניות
רבע כפית הל
8 שיני ציפורן
כפית פלפל שחור
3 כפות שמן
כפית מחית ג'ינג'ר-שום
כפית מחית צ'ילי ירוק
חצי כפית כורכום
1 כפית אבקת פלפל צ'ילי אדום
1 כפית זרעי כמון
עלי כוסברה לקישוט
מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:
1. חולטים את העגבניות במים רותחים לכרבע שעה. מסירים מהעגבניות את הקליפה ומועכים עד קבלת מחית אחידה.
2. במחבת מחממים שמן ומטגנים קלות תוך ערבוב את הציפורן, זרעי הכמון, מחית הג'ינג'ר, השום ומחית הצ'ילי הירוק. מוסיפים את אבקת ההל, פלפל שחור, אבקת צ'ילי אדומה, מלח, כורכום ומערבבים היטב עד לספיגת טעמי התבלינים בשמן.
3. . מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. בוחשים מדי פעם עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך. אם צריך, מוסיפים מעט מים.
4. מוסיפים את קוביות גבינת הפניר ומבשלים במשך דקה נוספת. לפני הגשה מקשטים את המנה עם עלי כוסברה קצוצים. מגישים לצד לחם הודי חם (נאן) או אורז.

עוף טיקה מסאלה
תבשיל חזה עוף בתבלינים וחלב קוקוס

טיקה מסאלה של מסעדת אינדירה (צילום: בועז לביא) תרעננו את התפריט המשפחתי. טיקה מסאלה של אינדירה (צילום: בועז לביא)

מצרכים לכ-4 סועדים: 
1 קילו חזה עוף
200 גרם בצל קצוץ
10 גרם פלפל אדום חריף טחון
חצי כוס חלב קוקוס
5 כפיות תערובת גראם מסאלה (לקנות בחנויות התבלינים או להכין לפי המתכון המצורף)
2 כפיות ג'ינג'ר טחון
2 כפיות שום טחון
חצי כפית כמון טחון
4 כפות רסק עגבניות
50 גרם אגוזי קשיו טחונים
שמן זית לטיגון
מעט עלי כוסברה קצוצים

הוראות הכנה:
1.צולים את חזה העוף עוף למשך 2 דקות על כל צד במחבת גריל עם מעט שמן. אין צורך לצלות לגמרי שכן בהמשך העוף מתבשל זמן נוסף ברוטב. מניחים בצד.
2. לרוטב - מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את כל התבלינים היבשים ומטגנים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום הכתוש, הג'ינג'ר והפלפל החריף וממשיכים לערבב. מוסיפים את הקשיו הטחון יחד עם רסק העגבניות ומעט מים לפי הצורך ומערבבים עד קבלת רוטב אחיד.
3. מוסיפים את העוף ומשיכים לבשל למשך כ- 7 דקות נוספות על אש בינונית עד שהעוף מתבשל לגמרי. לא חובה – ניתן להוסיף חלב קוקוס ולבשל למשך כשתי דקות נוספות.
4. לפני הגשה מפזרים חופן נדיב של עלי כוסברה קצוצים. מגישים עם לחם נאן או אורז לבן בסמטי מאודה.

מתכון לצ'אנה מסאלה
גרגירי חומוס ברוטב מסאלה פיקנטי

צ'אנה מסאלה של מסעדת אינדירה (צילום: בועז לביא) תבשיל חרפרף ועשיר. צ'אנה מסאלה של אינדירה (צילום: בועז לביא)

מצרכים:
כוס חומוסים שהושרו לילה במים
1 בצל קצוץ
1 עגבנייה קצוצה
1 צ'ילי ירוק פרוס
2 שיני שום כתושות
כפית ג'ינג'ר
2-3 עלי דפנה
כפית צ'ילי אדום
1.5 כפית כורכום
כפית זרעי כוסברה
כפית גראם מסאלה (לקנות בחנויות התבלינים או להכין לפי המתכון המצורף)
שקיק תה (תיון)
3 כפות שמן צמחי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:
1. מבשלים את החומוסים במים יחד עם התיון עד ריכוך (עלי התה נועדו לצבוע את החומוס) מסירים את התיון ומסננים.
2. טוחנים יחד בצל, עגבנייה, צ'ילי ירוק, ג'ינג'ר ושום עד שמתקבל ממרח חלק.
3. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את עלי הדפנה כ- 30 שניות. מוסיפים את ממרח העגבניות ומטגנים עד להזהבה.
4. מוסיפים אבקת צ'ילי אדום, כורכום, זרעי כוסברה, תערובת גראם מסאלה וממשיכים לטגן.
5. מוסיפים מעט מים (כחצי כוס) כך שתתקבל תערובת סמיכה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החומוס שבושל, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית למשך כ-10 דקות. מקשטים בעלי כוסברה טרייה קצוצים.

מתכון לצ'אי מסאלה
משקה תה וחלב עם תערובת תבלינים

מתוקים של מסעדת אינדירה (צילום: גיא הכט) גם בקיץ. צ'אי מסאלה ומתוקים הודים באינדירה (צילום: גיא הכט)

במכתש ועילי כותשים יחדיו עד קבלת תערובת אחידה:
ס"מ שורש ג'ינג'ר
כפית זרעי הל
רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
קמצוץ ציפורן
חצי כפית גרגירי פלפל אנגלי
חצי כפית קינמון
רבע כפית פלפל שחור גרוס
2 תיונים רגילים

הוראות הכנה:
1. מבשלים את כל התבלינים בקומקום גדול יחד עם כ- 3 כוסות מים.
2. לאחר רתיחה של כ- 3 דקות מוסיפים כוס אחת של חלב בתוספת 2 שקיות תה.
3. מוסיפים בין 4-8 כפיות סוכר (לפי הטעם) ומכבים את האש.
4. מסננים ומוזגים לכוסות אישיות.

אינדירה - שדרות שאול המלך 4, תל אביב  053-9441101 

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
אינדירה בתל אביב
053-9441101

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)