היא רכה, נימוחה, פשוטה מאוד לעשייה ובעיקר משדרגת פלאים את הקפה של הבוקר – ראש השנה הגיע, ואיתו עוגת הדבש המסורתית שתופיע בכל מאפיה ובכל בית. משימת ההכנה היא לרב לא דבר מורכב, שכן רב עוגות החג המוכרות מבוססות בעיקר על טכניקה של עוגה בחושה - מה שלא מותיר יותר מדי מרווח לטעויות ותהיות. השנה החלטנו ללמוד את הגרסה של מיץ מרק – רשת מסעדות קלילה שמתמחה באוכל בריא וטרי, ולא עושה שימוש במוצרים מהחי ובחומרים משמרים. יוספה בן כהן ממיץ מרק זרקה לנו כמה טיפים מעולים שיעזרו לכם לדייק ולאפות עוגה עם התוספות האהובות עליכם. במתכון הנוכחי נעשה שימוש בסילאן שתופס את מקומו של הדבש ומומלץ לרכוש סילאן טבעי שאינו מכיל תוספות סוכר.
ערב חג במסעדה? לכל הדילים והמסעדות המארחות
שנהיה לראש: מתכוני דגים לארוחת ראש השנה
על טהרת המתוק: מבשלים דבש עם השפית לירז שדה
המסעדות הטבעוניות הטובות בתל אביב
מתכון לעוגת דבש טבעונית
כמה טיפים לפני שמתחילים: מי שמחפש עוגה בריאותית יותר יכול להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין – רצוי כוסמין לבן או כוסמין 70% כדי שהעוגה תצא פחות דחוסה. שימוש בתה - במתכון משלבים 2 כוסות של תה שחור "רגיל" רותח. מומלץ לחלוט את התה כשמתחילים לשקול את שאר המרכיבים בכדי שהוא עדיין יהיה חם בזמן הוספתו לבלילה. את העוגה יש לבחוש כמה שפחות - לאחר הוספת התה לחומרים היבשים יש לערבב בעדינות עד הרגע בו אין גושים. ערבוב מיותר יוליד עוגה דחוסה וצמיגית יותר. בתוך העוגה אפשר לשלב קצת צימוקים, אגוזים או קוביות תפוחים. במקרה כזה מומלץ לערבב את התוספות עם 2 כפות קמח (ואותן להפחית מהקמח שבמתכון). אם בחרתם להעשיר את העוגה בתפוחים, מומלץ לקלוף אותם, לחתוך לקוביות בינוניות ולהקפיץ במחבת עם מעט סוכר ושתי כפות שמן קוקוס עד שיתרככו. בהצלחה.
בריא יותר, פשוט יותר טעים יותר. עוגת חג טבעונית (צילום: ניסים בן כהן)
מצרכים לעוגה בקוטר 25 ס"מ או 2 תבניות אינגליש
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר חום כהה
1 שקית אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתיה
1 כוס סילאן
1 כפית גדושה של קינמון
¼ כפית ג'ינג'ר טחון
¼ כפית פלפל אנגלי
קורט אגוז מוסקט
קורט ציפורן
קורט מלח
¾ כוס שמן
2 כוסות תה חם
מיץ מלימון אחד
לציפוי שקדים:
¾ כוס שקדים מולבנים או תערובת אגוזים
¼ כוס שמן קוקוס
½ כוס סוכר
½ כוס סילאן
מעט וניל
הציפוי מקפיץ את כל העסק. עוגת דבש טבעונית של מיץ מרק (צילום: ניסים בן כהן)
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל 170 מעלות.
2. מכניסים לקערה את כל החומרים היבשים (ללא המצרכים של הציפוי).
3. חולטים 2 כוסות תה חזק.
4. יוצרים גומה במרכז החומרים בקערה ומכניסים פנימה את הסילאן והשמן.
5. יוצקים מעל הכל את התה החם ומערבבים מעט עד שכמעט ואין גושים.
6. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים מעט.
7. יוצקים לתבנית ששומנה מראש ואופים כ- 40 דקות או עד שיוצא קיסם יבש במרכז העוגה.
8. להכנת הציפוי: מכניסים לסיר קטן את כל הרכיבים למעט האגוזים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את האגוזים ומערבבים. יוצקים על העוגה ומפזרים בזהירות את האגוזים באופן אחיד.
מיץ מרק תל אביב - רח' ארלוזורוב 62 / מיץ מרק גבעתיים - רח' כצנלסון 49 /מיץ מרק ירושלים – רח' הלל 4
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת