אחד המטבחים שתפסו תאוצה ופופולאריות בקרב הישראלים בעשור האחרון, הוא ללא ספק המטבח התאילנדי. הסוד טמון ככל הנראה בחיבה שלנו למדינה הצבעונית, בטעם שזורק את הראש ברגע אחד לחופשה המושלמת ההיא, או פשוט בעובדה שמדובר במטבח שמח, עשיר בחומרי גלם, מרקמים וסגנונות. כמעט בכל מסעדה מהז'אנר תפגשו באגף הראשונות נבחרת סלטים ארומטית, ובה שימוש רחב בירקות פריכים, חריפות ממכרת ותוספות לפי העדפתכם. אחת המסעדות המפורסמות, שמאכילה מדי יום עשרות מבקרים רעבים שחפצים בקצת אוכל עם תעוזה, היא מסעדת טייגר לילי ממתחם שרונה ורמת החייל. טייגר לילי מנגישה לקהל הסועדים שלה אותנטיות עם התאמה מידתית לחך הישראלי - מה שהופך אותה לבחירה כיפית וקלילה לארוחת צהריים מעוררת או לערב משפחתי. אם בכל זאת נשארתם בבית ואתם חולמים על סלט מרענן וקליל, נסו את המתכון של שף המקום יניר גרין. אפשר ליהנות מהסלט כמנה בפני עצמה או לשלב עם קצת סטיקי רייס ולקבל ארוחה של ממש.
להזמנת שולחן בטייגר לילי רמת החייל
להזמנת שולחן בטייגר לילי מתחם שרונה
ד"ש מהמזרח: 13 אסיאתיות מומלצות ברחבי הארץ
המוסדות שעיצבו את תרבות הקולינריה בתל אביב
מחפשים מתכון יצירתי לראש השנה?
סלט ים וון סאן עוף
מצרכים
לרוטב:
4 כפות רוטב דגים
4 כפות רוטב צילי חריף/ סרירצ'ה
4 כפות מיץ ליים או לימון
2 כפות סוכר דקלים, קצוץ דק מאוד
המנה החדשה שלכם בתפריט הבישולים. ים וון סאן של טייגר לילי (צילום: דניאל לילה)
לסלט:
¼ חבילת אטריות שעועית
½ כוס סלרי אמריקאי, פרוס דק
½ כוס עגבניות שרי חצויות
¼ כוס בצל סגול, חתוך לחצי ופרוס דק
¼ כוס עלי כוסברה, קצוצים
¼ כוס בצל ירוק, חתוך לטבעות דקות
¼ כוס עלי נענע, קצוצים
חופן בוטנים קלופים ומטוגנים
½ כוס חזה עוף, קצוץ דק וחלוט במים רותחים
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב עד שסוכר הדקלים נמס.
2. משרים את אטריות השעועית במים חמים עד שהן מתרככות. מסננים וחותכים את האטריה לחצי.
3. בקערת ערבוב מוסיפים את אטריות השעועית המרוככות, יחד עם הירקות, העוף והרוטב.
4. מערבבים את היטב את הסלט ומעבירים לצלחת הגשה. מומלץ להגיש עם סטיקי רייס.
טייגר לילי מתחם שרונה - אלוף קלמן מגן 3, תל אביב, 053-9380556
טייגר לילי רמת החייל - הברזל 32, תל אביב, 053-8096525
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת