נגישות
נגישות

אגמון מרקט: מתחם קולינרי חדש בגליל העליון

פטיסרי צרפתי, גבינות מקומיות, דוכן של אביב משה ועוד הרבה הפתעות בדרך - אחרי המתנה של יותר משנתיים, מתחם האוכל "אגמון מרקט", מתעורר בשעה טובה לחיים. ועוד איזה חיים!

חדשות האוכל חדשות מהצלחת
עודד פשטצקי
תאריך פרסום: 21/08/2018, 14:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

באביב 2016, נפתח מתחם התיירות הגדול ביותר בצפון, הלא הוא ה"גליליון": 90 דונמים (מתוכם 15,000 מ"ר שטח בנוי) הכוללים בין היתר מלון בן 120 חדרים וסוויטות, ספא מרהיב הכולל חמאם טורקי, בית יין ייחודי ועוד אינספור אטרקציות גליליות. בימים אלה נפתח במקום להרצה אחרי ציפייה ממושכת, מתחם קולינרי שמשלים את החוויה, העונה לשם "אגמון מרקט". במתחם הקולינרי העצום, המשתרע על שטח של 4000 מ"ר, הושקעו כ-40 מיליון שקלים. לפי התחזיות, עם פתיחתו הרשמית, יהווה המתחם אבן שואבת לפודיז מכל רחבי הארץ.

מעפולה עד מטולה: 13 מסעדות מומלצות בצפון
זה פישי: מסעדות דגים שוות במיוחד בכל הארץ

פלאפל פינת גורמה: בתי אוכל מומלצים בחיפה
לנשנש בסטייל: מסעדות מומלצות באזור קיסריה

אגמון מרקט (צילום: ברק אוחיון) מתחם עצום של קולינריה. אגמון מרקט (צילום: ברק אוחיון)

אז מה בתפריט?
קברניטי המתחם עוד לא חשפו את כל שמות המסעדות והדוכנים שעתידים להיפתח במתחם. יחד עם זאת, שיטוט קצר בחלל העצום וסריקה מהירה של המקומות שכבר החלו לעבוד, מבהירים שבהחלט יש למה לצפות. לצד דוכנים סטנדרטיים יותר או פחות, פועלים כבר היום במתחם מספר דוכנים יוצאי דופן. בין היתר מדובר ב"פיקניקים", דוכן עופות צלויים המתפקד גם על תקן חנות המציעה סלי פיקניק חמים וקרים הנמכרים במארז מהודר או בצידנית רכה (תודו שזה קונספט פשוט גאוני) ו-"וונדרלנד", פטיסרי צרפתי מבית היוצר של הקונדיטורית המוכשרת אושרת סולימני.  לא רחוק מוונדרלנד, תמצאו את "לה שקשוק", דוכן השקשוקות של השף מורן ארינובסקי, בהמשך את "בת הרים – גבינות של טעם", פרומז'רי המציעה את מיטב התוצרת של מחלבת בת הרים (קיבוץ מלכיה) ואפילו השף אביב משה תקע יתד במתחם החדשני. בבסטה הירושלמית שלו, חוזר משה למטעמים עליהם גדל בבית אימא ומגיש אותם בפיתה עם המון אהבה. אגמון מרקט יפעל מדי יום מתשע בבוקר ועד תשע בערב, למעט העסקים הכשרים כמובן.

פטיסרי וונדרלנד במתחם אגמון מרקט (צילום: רותם גולן) יש גם פטיסרי בניחוח אירופאי. וונדרלנד (צילום: רותם גולן)

עם הפנים לעתיד
נכון להיום פועלות במתחם חנויות קולינריות לצד דוכני מזון מהיר (ואיכותי) אך בקרוב מאוד עתידים להיפתח בקומה השנייה של המתחם בתי עסק נוספים. ציפור קטנה לחשה לנו שלמשל כבר בשבועות הקרובים ייפתח במקום חלל הופעות ובנוסף שמבשלת ברוהאוס (מבשלת הגולן) צפויה לפתוח במקום סניף גלילי ראשון (נכון לכתיבת שורות אלה, המבשלה הוותיקה מפעילה במתחם סניף אקספרס בלבד).

בת הרים באגמון מרקט (צילום: רותם גולן) לכל דוכן אופי ייחודי. בת הרים באגמון מרקט (צילום: רותם גולן)

לכל דוכן וחנות במקום יש אופי ייחודי וכל כך נעים לראות שלא מדובר בעוד מתחם הנשלט בידי רשתות ענק אלא בכזה שבו שולטת רוח חלוצית. עבור חלק מהיזמים מדובר למעשה בדריסת הרגל הראשונה שלהם בעולם העסקים וההתרגשות בפירוש ניכרת באוויר. החוט המקשר את כל העסקים במתחם הוא ההקפדה על שימוש בחומרי גלם מקומיים, מוטיב שלפי ההבטחות יישמר גם בהמשך הדרך. אז אם אתם רוצים להכיר מתחם קולינרי חדש לפני כולם ולגרום לחברים בבית לקנא, תנו קפיצה ל"אגמון מרקט" בביקור הבא שלכם בצפון. ושיהיה בתיאבון.

אגמון מרקט - מתחם גליליון, כביש 90 (סמוך לאגמון החולה)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
נוף במסעדת ביאנקיני (צילום: איתמר גרינברג)
מוקפץ אסיאתי עם חלומי בקפה הבימה (צילום: גלעד הר שלג)
מנה במסעדת אלמרסא עכו (צילום: באדיבות המקום)
מטיילים בתיאבון: מסעדות מומלצות על כביש 90
שפים מספרים: על הפער בין המטבח הביתי למקצועי
מה מסתתר במטבחים הביתיים של השפים הגדולים?
מהאדנית לצלחת: הכול על פרחי מאכל
נעים להכיר: האנשים שהונצחו במנות מפורסמות
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
ילדה, סוכר? מה לנויפלד, סוכרתיים ומסעדות? 
גמר מאסטר שף - נבחרת החלומות
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום