למרות שרבים מאתנו נוטים להשקיע מחשבה דווקא במנות העיקריות, ראוי להכיר באמת הטעימה, ששלב הסלטים הוא לפעמים הכיף הגדול – התיאבון בשיאו, המבחר עשיר ומבלבל והסבתא מפצירה בכולם לא להתמלא (מה שרק מעודד לקחת עוד ביס ולהשאיר את הסלט האהוב ברדיוס נגיש). מחפשים סלטים מקוריים שיחמיאו לטעמי ראש השנה וירעננו את האווירה? המתכונים הבאים הם בשבילכם.
חוגגים בחוץ: ערב ראש השנה 2018 במסעדות
איפה קונים אוכל מוכן לחג?
מתכונים עם בשר לארוחת ראש השנה
מתכון מנצח לעוגת דבש טבעונית שכולם יאהבו
סלט קולורבי ורוקט
באדיבות לחם יין יהוד
בלי הרבה תיבול. סלט קולורבי ורוקט של לחם יין (צילום: כרמל זילברמן)
מצרכים:
1-2 יחידות קולורבי (200 גרם)
200 גרם קולורבי חתוך לג'וליאנים
50 גרם עלי רוקט
20 גרם שקדים
15 מ''ל שמן זית
מיץ מחצי לימון
הוראות הכנה:
1. שוטפים היטב את הרוקט ומייבשים מנוזלים
2. חותכים את הקולורבי לג'וליאנים יפים וקוצצים את השקדים.
3. מערבבים יחדיו את הז'וליאנים עם עלי הרוקט, השקדים הקצוצים ושמן הזית. מומלץ להוסיף רק מעט מיץ לימון שיחמיא לטעם הטבעי של הקולורבי. בתיאבון.
סלט אנדיב ותפוח ירוק
באדיבות קבוצת המסעדות רוסטיקו
חגיגה של חסות ותפוח לכבוד החג. סלט אנדיב ברוסטיקו (צילום: ארז מילר)
מצרכים לסלט:
2 יחידות אנדיב
1/2 חסה עגולה, או כמה עלים של חסה רגילה
1 תפוח ירוק סמית חתוך לפרוסות
חופן עלי אורוגולה
2 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות
חופן אגוזי לוז
גבינת גורגנזולה (לא חובה)
מצרכים לרוטב:
כפית חרדל גרגרים
כפית דבש
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח דק
20 מ"ל חומץ בן יין
30 מ"ל שמן זית
20 מ"ל שמן חמניות
הוראות הכנה:
1. מפרקים את האנדיב לעלים, וקורעים את החסה לחתיכות. מערבבים עם שאר מרכיבי הסלט.
2. מכינים את הויניגרט: בצנצנת אטומה או כלי מיועד מכניסים את כלל הרכיבים ומשקשקים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד סמיך וקטיפתי. בודקים ומתקנים תיבול.
3. מוסיפים את הרוטב לסלט בסמוך להגשה ומקפלים בעדינות, כך שהרוטב יכסה היטב את כל העלים. בתיאבון
סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס
באדיבות סבינה ולדמן לטיב טעם
דורש קצת השקעה, אבל שווה כל ביס. סלט אנדיב ורימונים במתכון של סבינה ולדמן (צילום: חיים יוסף)
מצרכים:
לאסקבש דניס (דג כבוש בתחמיץ חם):
4 נתחי פילה דניס ללא העור, חתוכים לרצועות ארוכות בעובי 2 ס”מ
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כוס חומץ בן יין לבן
1 שן שום מעוכה
2 עלי דפנה
1/4 כוס שמן זית
לסלט:
1 כוס מיץ גזר
4 אנדיב חתוכים לרבעים
2 חסה סלנובה חתוכה לרבעים
1 בצל סגול קטן פרוס לטבעות
20 עלי פטרוזיליה
4 כפות גדושות גרגירי רימון
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
1. מכינים אסקבש: מניחים בקערה רצועות פילה דניס ומתבלים במלח ופלפל.
2. מביאים לרתיחה חומץ, שום, עלי דפנה ושמן זית ויוצקים את הנוזל הרותח על רצועות הדניס. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה לפחות ועד יומיים. ככל שההשריה תהיה ארוכה יותר כך הדג יהיה כבוש יותר.
2. מכינים רוטב גזר: מביאים לרתיחה בסיר קטן מיץ גזר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד שנותרת רבע מהכמות המקורית. מצננים.
3. מרכיבים ומגישים: מסדרים בצלחת הגשה גדולה אנדיב וחסה. מניחים מעל את רצועות הדג הכבוש, פרוסות בצל, עלי פטרוזיליה וגרגירי רימון. מזלפים שמן זית ומיץ גזר מצומצם. מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת