כולם ירצו לבוא להתארח. קוקטייל וודקה ועשבי תבלין (צילום: באדיבות מותג פינלנדיה)
לא שאנחנו צריכים תירוץ כדי לשמוח ולצאת במחולות, אבל פורים זאת יופי של הזדמנות להתחבר לצד השטותי של כולנו, ואם זאת מצווה גדולה לשתות לשוכרה – אנחנו הראשונים להתייצב! פורים מתקיים הפעם לשמחת כולנו בדיוק בסוף השבוע – עוד סיבה מצוינת לנצל את המומנטום ולשחרר את הצ'קרות שהיו עסוקות בשגרת החיים המעייפת של כולנו. בין אם אתם בדרך למסיבה, או בין אם חברים מגיעים אליכם להתארח, ודאי קיים הצורך ללגום מדרינק קריר וטוב שיכניס למוד ויספק את האווירה הנכונה. אספנו עבורכם כמה מתכונים סופר פשוטים לקוקטיילים מלאים בסטייל, שתוכלו להכין בקלות במטבח הביתי רגע לפני היציאה או סתם לערב חברים נעים. כל מה שצריך זה ציוד בסיסי שכולל שייקר פשוט ומד מדידה של נוזלים שיעזור לכם לדייק בכמויות. רק תזכרו לשתות באחריות ועל בטן מלאה. פורים שמח!
לה פורטונה
קוקטייל מתקתק וחזק במידה, על בסיס טקילה הרדורה, נקטר אגבה ומיץ רימונים מרענן. ניתן לשלוט על רמת המתיקות באמצעות נקטר האגבה ולהוסיף לפי טעמכם האישי.
טקילה עם מתיקות מעודנת. קוקטייל לה פורטונה (צילום: באדיבות מותג הרדורה)
מרכיבים:
60 מ"ל הרדורה סילבר
30 מ"ל מיץ ליים/לימון
15-22.5 מ"ל נקטר אגבה (לפי הטעם)
30 מ"ל מיץ רימונים
איך מכינים?
1. מוסיפים את כל המרכיבים לשייקר מלא בקרח. שימו לב לא לתת למרכיבים לשבת זמן מיותר בתוך הקרח על מנת שהנוזל לא יהיה מדולל יתר על מידה.
2. משקשקים היטב את השייקר לזמן קצר.
3. ממלאים כוס בקרח טרי ומסננים את המשקה מהשייקר לתוך הכוס.
4. מקשטים בפרוסת ליים/לימון ומגישים.
Martini & Tonic
קוקטייל פשוט בקלי קלות, על בסיס מרטיני ביאנקו או רוסו – התוצאה מתקתקה, קלה ונעימה מאוד לשתייה.
הכי פשוט, הכי קולע. קוקטייל מרטיני וטוניק (צילום: באדיבות מותג מרטיני)
מרכיבים:
מרטיני ביאנקו / רוסו
מי טוניק
איך מכינים?
1. ממלאים כוס בקרח טרי ומוזגים אליה 50% מרטיני ו- 50% מי טוניק .
2. מקשטים בפרוסת תפוז או לימון ומגישים.
Herbarium
קוקטייל בועט וארומטי על בסיס וודקה פינלנדיה, עם טוויסט של מלח להגברת הטעמים ונגיעות של צמחי תבלין לפי העדפתכם האישית.
מרכיבים:
60 מ"ל וודקה פינלנדיה
45 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל מי סוכר
קורט מלח
מעט עשבי תבלין לפי בחירה (נענע, טימין, בזיליקום, מרווה וכדומה)
איך מכינים?
1. מוסיפים את כל המרכיבים לשייקר מלא בקרח. שימו לב לא לתת למרכיבים לשבת זמן מיותר בתוך הקרח על מנת שהנוזל לא יהיה מדולל יתר על מידה.
2. משקשקים את הקוקטייל היטב לזמן קצר.
3. מסננים לכוס הייבול מלאה בקרח בטרי.
4. מקשטים בטוויסט לימון וכמה עלי תבלין.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת