אין ילד שלא אוהב לאכול "פיצה על פיתה", פסטה פשוטה עם רוטב שמנת בסיסי וארטיק תעשייתי ומלא סוכר. אבל אם יש לכם טיפה זמן פנוי ומתחשק לכם להכין אוכל איכותי באמת, למה שלא תלכו על פיצה נפוליטנה, פסטה טרייה ושלגון תותי עץ תוצרת בית? מנות בריאות וטעימות באופן מיוחד, וגם, יופי של דרך להעביר יום שלם של בישולים עם הילדים. אז בואו נצא לדרך ושיהיה לכם חג טעים ושמח!
פסטה מתוחכמת וחגיגית. השף רועי הלוי רשת רפאלו (צילום: אנטולי מיכאלו)
רועי הלוי, השף של רשת רפאלו - פסטה ברוטב אלפרדו לילדים
המצרכים הדרושים (8 מנות במשקל 200 גרם)
לפסטה:
- 9 ביצים M
- 1 ק"ג קמח לפסטה (ROSA)
- מעט קמח לרידוד
- 1 כפית שמן זית
לרוטב אלפרדו (הרוטב מתאים למנה אחת במשקל 200 גרם):
- 250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול (42%)
- 2 גרם מלח דק
- 25 גרם חמאה
- 1 גרם אגוז מוסקט (מגורר בפומפייה)
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב:
- שמים את כל המרכיבים במחבת רחבה
- מביאים לרתיחה ומורידים מהאש מיד
מכינים את הבצק:
- שוברים ביצים בקערה וטורפים היטב במטרפה
- שמים קמח במיקסר עם וו לישה ומפעילים על מהירות בינונית
- מוסיפים באופן הדרגתי ובאיטיות ביצים טרופות ושמן זית
- ממשיכים ללוש כ-8 דקות לקבלת בצק אחיד
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח שעה בטמפרטורת החדר
מכינים את הפסטה:
- מרדדים את הבצק לעובי דק מאוד באמצעות מכונת פסטה ידנית או מערוך
- מעבירים את הפסטה למשטח מקומח כדי שלא תידבק (הפסטה עדיין רטובה מעט)
- גוזרים או חותכים את הפסטה לעובי הרצוי (ברוב מכונות הפסטה ישנה אפשרות לחתוך את הפסטה)
- מרתיחים מים בסיר גדול ורחב ומוסיפים מעט מלח
- מעבירים 200 גרם פסטה לסיר ומבשלים כ-3 דקות
מרכיבים את המנה:
- מחממים את הרוטב במחבת ומוסיפים 200 גרם פסטה מבושלת
- מוסיפים למחבת מעט ממי הבישול של הפסטה
- מבשלים כ-2 דקות עד להצטמצמות הרוטב ומגישים
הערות חשובות והצעות לגיוון
- אם הפסטה נקרעת בזמן הרידוד, רוב הסיכויים שהיא יבשה מדי. החזירו את הבצק למיקסר, הוסיפו מעט מים ולושו במשך מספר דקות. אחרי הלישה השנייה, אין צורך לתת לבצק לנוח בטמפרטורת החדר לפני העבודה.
- חשוב מאוד לעבוד עם מנות קטנות. הן בסיר הבישול של הפסטה והן במחבת שבה מכינים את הרוטב, אין לשים יותר מ-200 גרם פסטה. בניגוד למה שקורה עם פסטה יבשה, כמות גדולה מדי של פסטה טרייה בבת אחת, תהפוך לעיסה.
- יש לבשל את הפסטה בהרבה מים: 200 גרם פסטה טרייה מבשלים ב-5 ליטר מים.
- את הרוטב ניתן לשדרג בקלות ולהפוך אותו ל"רוטב של מבוגרים". כל מה שאתם צריכים זה לטגן מעט שום במחבת לפני התחלת הבישול של השמנת ולרוטב עצמו להוסיף טיפונת מחית כמהין וחופן פרמזן מגוררת.
כל משולש בסטייל. פיצה נפוליטנה של פיצה פבריקה (צילום: רונן מלחן)
אורון אמר, השף והבעלים של פיצה פבריקה - פיצה נפוליטנית אמיתית
המצרכים הדרושים (7-6 פיצות אישיות)
לבצק:
- 1 ק"ג קמח 00
- 700 מ"ל מים קרים (8-4 מעלות)
- 1.2 גרם שמרים טריים
- 15 גרם מלח דק
לרוטב:
- פחית שימורים של עגבניות מרוסקות לרוטב פיצה מתוצרת חברת MUTTI
- מספר עלים של בזיליקום טרי
- מעט מלח דק
לפיצה:
- 7 כפיות שמן זית
- 600 גרם מוצרלה
- צרור בזיליקום
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
- שופכים 600 מ"ל מים קרים לקערת המיקסר, מוסיפים את כל הקמח ומתחילים ללוש
- ממשיכים ללוש את הבצק עד שכל הקמח נטמע וחוטים דביקים של בצק נדבקים לדפנות הקערה
- מניחים לבצק לנוח במשך כעשר דקות בטמפרטורת החדר
- מערבבים את השמרים בכוס עם 100 מ"ל מים קרים עד להמסה
- מוזגים את תמיסת המים והשמרים לקערת הבצק ומפעילים את המיקסר
- ממשיכים ללוש עד להטמעת השמרים ומוסיפים מלח
- מכבים את המיקסר כשהבצק אלסטי וניתן למתוח אותו מבלי שייקרע
- מניחים לבצק לנוח כ-30 דקות בקערת המיקסר בטמפרטורת החדר
- מקמחים קלות את משטח העבודה, מרדדים את הבצק ומחלקים אותו לכדורים במשקל 250 גרם
- מניחים את הכדורים בקופסה אטומה ומעבירים למקרר ל-24 שעות. בסיום התהליך הבצק אמור להכפיל את נפחו
מכינים את הרוטב:
- מרוקנים את קופסת השימורים לקערה
- מפזרים מספר עלי בזיליקום ומתבלים במלח לפי הטעם
- טוחנים את הרוטב היטב באמצעות בלנדר מוט
מכינים את הפיצה:
- מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית
- מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר ומניחים להם להגיע לטמפרטורת החדר
- מקמחים מעט את משטח העבודה, מרדדים כדור בצק אחד, מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות ומפזרים בין 100-70 גרם מוצרלה
- מעבירים את הפיצה לתנור ואופים במשך זמן קצר מאוד, עד שהבצק נאפה והמוצרלה מקבלת גוון חום
- הערה חשובה - פיצה נפוליטנית אמיתית נאפית בטמפרטורה של 420 מעלות לכל הפחות. במטבח הביתי לרוב לא ניתן להגיע לטמפרטורות גבוהות שכאלה. לפיכך מומלץ לאפות את הפיצות בטאבון או לכל הפחות להשתמש באבן שמוט. אם אתם אכן משתמשים באבן שמוט, ניתן להוציא את הפיצה תוך שלוש עד חמש דקות לכל היותר. בכל מקרה אין להסיר את המבט מהפיצה בזמן שהיא בתנור כיוון שהיא עשויה להישרף לפני שתרגישו
השף רועי אברהם ממסעדת ליבירה – שלגון עוגת גבינה ותות עץ
הילדים מבקשים שתתנו להם כמה שקלים כדי שיוכלו לקנות ארטיק במכולת השכונתית? יש לנו רעיון הרבה יותר טוב - צאו איתם לקטוף תותי עץ והכינו יחד שלגון משובח לכבוד חג השבועות.
המצרכים הדרושים (6-4 מנות)
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 200 גרם חלב מרוכז ממותק
- 100 גרם גבינת שמנת
- 2-1 כוס תותי עץ
אופן ההכנה
- טוחנים בבלנדר שמנת מתוקה, חלב מרוכז ממותק וגבינת שמנת עד לקבלת מרקם חלק ואחיד
- יוצקים מחצית מהתערובת לתבניות השלגונים
- מעבירים את התבניות למקפיא למשך חצי שעה עד שעה
- שומרים כ-20 תותי עץ בצד ואת השאר טוחנים עם מחצית התערובת שלא הוכנסה למקפיא
- מוציאים את התבניות מהמקפיא ושמים בכל תבנית 3-2 תותי עץ שלמים
- יוצקים מעל התותים בתבניות את שארית התערובת שטחנו עם תותי העץ עד למילוי התבניות
- מעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות (לא לשכוח להכניס לשלגונים מקלות לפני ההקפאה)
הצעות לגיוון
- ניתן לוותר על ההקפאה הראשונה ופשוט לצקת את תערובת התותים מעל התערובת ללא התותים. באופן הזה התהליך יהיה קצר יותר ויתקבלו שלגונים משוישים.
- את תותי העץ ניתן להחליף בפטל, אוכמניות או כל פרי אחר שאוהבים.
- את השמנת המתוקה ניתן להחליף ביוגורט.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת