לפעמים, מה לעשות, החיים תופסים אותנו עם המכנסיים למטה. לפעמים יש נסיבות קודמות, ולפעמים זה פשוט קורה סתם כך: אתה או את יושבים על הספה, לא ידועה לכם כלל מה השעה, אבל דבר אחד ברור, והוא שאתם חייבים לאכול משהו ממש טוב, ועכשיו. אתם הולכים למקרר, פותחים אותו, מסתכלים, הוא מסתכל עליכם בחזרה. הוא ריק. אתם הופכים את הארון של הקטניות ומחפשים חטיף. אין לכם כלום. מיונז וחבילת פסטה עתיקה לא עוזרים לכם. אתם בבעיה.
אל חרדה! יש לכם מזל. אספנו לכם כמה מקומות שאפשר תמיד לסמוך עליהם במצבי לחץ קיצוניים:
הגל הראשון מאחורינו: איפה חייבים לבקר עכשיו?
חוגגים עצמאות עם אמריקה: המלצות מושחתות במיוחד
זה שפתוח כל הלילה
תגידו שלום ל״אבולעפיה״. כבר עשרות שנים שהמוסד הוותיק עומד איתן כמו חומה בצורה אל מול המוני מורעבי הלילה של תל אביב, ומאז הספיק לפתוח עוד מספר סניפים ברחבי הארץ. הסניף המקורי נמצא בכיכר השעון של יפו במרחק של שתי דקות הליכה מהים והוא מספק מגוון בצקים משובחים שיוצאים הישר מתוך טאבון לוהט. את כולם, ללא יוצא מן הכלל, אתם תשמחו מאד לפגוש בשעת רעב קיצוני.
סמבוסק פיצה. אתה חמוד. אבולעפיה. (צילום: אנה ברדיבקוב)
מאחורי ויטרינת הזכוכית העצומה יעמוד הצוות של אבולעפיה, מוכן ומזומן לספק לכם מה שתבחרו: בורקסים וסמבוסקים במילויים שונים כמו הפיצה הקלאסי (אל תוסיפו לו ביצה! זה לא עובד), בולגרית וזיתים (תוסיפו ביצה! זה מושלם), פטריות ועוד. אתם תמיד יכולים להוסיף פנימה מה שתרצו לפני שהם חוזרים אל הטאבון לסיבוב אחרון. הכול יוצא אליכם לוהט, טרי וטעים נורא. יש גם קישים ושמבורכים. אם אתם לא יודעים מה זה שמבורכים, הגיע הזמן שתלכו לבדוק.
סמבוסק בולגרית זיתים. גם אתה נאה מאד ואנחנו רוכשים לך הערכה רבה. (צילום: אנה ברדיבקוב)
יש גם מתוק. ברור שיש גם מתוק. יש שם הררים של חלווה ושל רחת לוקום, אבל לפני כן - יש להם סמבוסק נוטלה, ושם עמוק בפנים, הלב שלנו מונח.
אבולעפיה, תל אביב - כל הפרטים
לכל הסניפים של אבולעפיה
זה שמושחת בקטע מלוח
השף גיא גמזו מכה שנית, ועושה לכם ״נונונו״. אל תיבהלו. במסעדה החדשה שלו תמצאו מגוון מובחר של מנות שכולן וריאציה מחודשת למנות שחיתות מוכרות. לחמניה עם מק אנד צ׳יז, רטבים הום-מייד ונקניקיה שתגרום לכם להתמכר, כולם נכנסים עמוק לתוך לחם שהוא שילוב מדהים בין חלת שבת של ויז׳ניץ ובריוש צרפתי.
״שיקאגו סטייל״: נקניקיית עוף, חרדל חריף, כרוב כבוש, רליש מלפפון חמוץ ובצל מקורמל. (צילום: O'LALA)
את כל המוצרים ״נונונו״ מכינים במקום, וזה מורגש. הבשרים מורכבים ועשויים היטב, הרטבים מיוחדים ומפתיעים והחמוצים מושלמים למנה. הרבה מחשבות טובות עומדות מאחורי המנות האלו.
נונונו - הרצל 16, תל אביב, 053-6111997
זה שמושחת בקטע מתוק
בוקר טוב במיוחד מתחיל עם ״בית הפנקייק״. החדשות המרגשות הן שחלק מהסניפים שלהם פתוחים גם הם לאורך כל הלילה, וגם אלו שלא - פתוחים עד מאוחר. מעבר לפנקייקים הקלאסיים, אתם יכולים למצוא שם מנות מיוחדות כמו ה״פנשמלו״ - רוטב שוקולד לבן ומיני מרשמלו צרוב, פנקייק בננה-לוטוס ופנקייק בואנו - רוטב בואנו עם אצבעות קינדר מעל.
שולחן HAPPY HOUR: שילוב של מספר מנות יחד. אנחנו רוצים. בית הפנקייק (צילום: נטלי שרון)
ההמבורגר
הנטייה הטבעית במצבי לחץ היא לגשת אל ההמבורגר התעשייתי הקרוב. אנחנו מפצירים בכם לזכור שכיום, המבורגר טוב הוא לא נדיר ולא משאלה רחוקה אלא זמין מאד. ״ממפיס״, רשת המבורגרים עם סניפים במספר ערים, מציעה לכם קציצה נהדרת שעשויה במקום על בסיס מתכון פרטי, עם רוטב אחד ומיוחד, לחמניה קלויה היטב וצ׳יפס מעולה. מנה אחת פלוס צ׳יפס ואתם מסודרים ומאושרים.
סוגר את הפינה בסטייל. המבורגר של ממפיס (צילום: באדיבות המקום)
והכי חשוב, שיהיה בתיאבון!
כתבות נוספות של נעם הופמן
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת