נראה תמים, מרגיש - אווו.. פאד תאי חזה עוף של BP (צילום: באדיבות המקום)
די, די עם הסטיגמות. נכון, עדות המזרח הכניסו לנו חזק לתפריט את הפלפל החריף, אבל להעמיד פנים שהאשכנזים שבינינו לא אסירי תודה על זה, יהיה כפיות טובה מוחלטת. ב-2020, אין כבר אשכנזי אחד שלא ישמח לנגב מנת חריימה בוערת עם חלה. גם לאשכנזים היה ויהיה חריף משלהם בתפריט (שלום חזרת, ומי שלא טעם אותך טרייה היישר מהאדמה לא יודע מה זה לבכות בלי אפשרות לעצור), והיכולות שלהם להעביר את הקיבה מבפנים חזקות ממה שנדמה.
אוהבים חריף? לכל המסעדות המרוקאיות
מנות החצילים הכי שוות במסעדות
החיסרון המשמעותי בחריף האשכנזי הוא, ובכן, האוכל שאיתו הוא מגיע. מנה סגולה ויפה של חזרת, (סליחה מכל הדודות, הסבתות והאימהות שטרחו על הגפילטע) למה את מגיעה לצד קציצת דג אפורה שגזר רוטט על ראשה? לא חראם? הקיץ חם, העולם מתחמם ואי אפשר לדעת מתי יעצור, קרחונים נמסים, שריפות משתוללות באמזונס, ולא נותר לנו אלא להיכנע ולהתחיל להבעיר את עצמנו גם כן. אם בתור מחאה, אם בתור כניעה למצב, הזדהות או סתם רצון פשוט וטוב להרגיש שחם לנו בלב ושהנשמה שלנו בוערת. איפה תאכלו אוכל חריף?
פריך וחריף. יאם פלה הנג של בית תאילנדי (צילום: באדיבות המקום)
בית תאילנדי
בכל מה שקשור לאוכל חריף, התאילנדים משאירים את כולם הרחק מאחור. המטבח התאילנדי מפרגן בחריפות כמעט בכל מנה. למרות שמסעדות רבות בארץ טורחות להביא לנו מנות מסורתיות ממנו, כל שף שתשאלו אותו בכנות יענה לכם שהחך הישראלי, חזק ככל שיהיה, לא מסוגל לשאת את החריפות המקורית שבמנות, ושאלו עוברות תהליך עידון בדרך אל הצלחות שלנו.
למרות זאת, גם בארץ האוכל התאילנדי מתכבד ברמת חריפות גבוהה. מסעדת ״בית תאילנדי״, בניצוחם של השף יריב מלילי ואשתו התאלינדית לק, היא אחת המסעדות העסוקות בארץ, ושם תוכלו למצוא מספר מנות שמלבד הטעמים העשירים והאותנטיים ישאירו אתכם עם לשון לוהטת.
חלב קוקוס וקארי אדום. גנג נומאי נאה של בית תאילנדי (צילום: באדיבות המקום)
מה בתפריט?
״גנג נומאי נאה״: תבשיל חלב קוקוס מתובל בקארי אדום עם פרוסות בקר, נצרי במבוק, פטריות, לוביה (בעונה) ובזיליקום. 58 שקלים.
רמת חריפות: שלושה פלפלים מתוך חמש
עוד מנות שישרפו לכם:
"קוי נאה": טרטר מ"איסאן" עשוי משפיץ שייטל קצוץ בסכין, אורז קלוי, רוטב דגים, כוסברה, נענע, בצל ירוק והרבה חריף. 58 שקלים.
רמת חריפות: ארבעה פלפלים מתוך חמש
״יאם פלה הנג״: מליטות מיובשות פריכות ב"שמש אחת" בסלט עם בצל, סלרי ופלפל חריף. 68 שקלים.
רמת חריפות: ארבעה פלפלים מתוך חמש
בית תאילנדי תל אביב - בוגרשוב 8, תל אביב, 053-9438959
טרטר 'קוי נאה' של בית תאילנדי (צילום: באדיבות המקום)
אווה סאפי
חושבים חריף? חושבים מרוקאי. בני העדה המרוקאית ידועים בהתניות המרובות שיש להם כלפי מזון. דבר ראשון, נדיר שמרוקאי או מרוקאית בכלל יסכימו לאכול מזון שהכנתם, אם אתם לא אמא שלהם. ואם התבשיל שלכם עבר לילה במקרר, את מבט הבוז והזעזוע שתקבלו מהם לא תשכחו לעולם. אין מה לעשות, סולחים להם. התבלינים הטריים, הריחות, הצבעים והשווקים של מרוקו זורמים להם בדם. ׳אווה סאפי׳ היא מסעדה עם מטבח מרוקאי עשיר ואיכותי, שכל מנה בו עשויה בתשומת לב מוקפדת על סף האובססיה. מסורת זו מסורת.
שקדי עגל בתבלינים של אווה סאפי (צילום: באדיבות המקום)
מה בתפריט?
קציצות דגים של שישי: דניס ומוסר ים ברוטב מרוקאי מסורתי, פפריקה אדומה, פלפל שאטה, שום וכוסברה טרייה. מוגש עם לחמנייה מתוקה של שישי. 52 שקלים.
רמת חריפות: למרוקאים: שני פלפלים מתוך חמישה. לכל השאר: לפחות שלושה
עוד מנות שישרפו לכם:
שקדי עגל בתבלינים: טאג'ין תבשיל שקדי עגל פינקטיים עם קוסקוס עבודת יד. 138 שקלים.
רמת חריפות: ארבעה פלפלים מתוך חמישה
מוח - לחכמים בלבד: ממנות הדגל של המטבח המרוקאי - תבשיל מוח ברוטב אדום חריף אש, כוסברה, עגבניות חלוטות ותיבול מרוקאי מסורתי. מוגש לצד לחמניה מתוקה. 89 שקלים.
רמת חריפות: אללה יסתור
אם עוד לא אכלנו לכם את המוח (חה) ועוד נשאר בכם אוויר לנשימה אחרי הטעימה, ואתם רוצים לשחזר בבית (ברור שרוצים), לא יאמן אבל קיבלנו את המתכון. בהתאם לרוח המקום, ״קיבלנו על הראש״ מספר הדגשות:
תבשיל מוח חריף אש של אווה סאפי (צילום: באדיבות המקום)
מתכון לתבשיל מוח של מסעדת ׳אווה סאפי׳:
מצרכים:
חצי קילו מוח בקר
3 כפות שמן
2 שיני שום פרוסות
1 פלפל אדום חתוך לרבעים
1 פלפל ירוק חריף (לצורך מינון רמת החריפות, אפשר לשים כמות קטנה יותר של פלפל ירוק חריף לפי הטעם)
2 עגבניות חלוטות ומנוקות מקליפה ומזרעים
חופן של עלי כוסברה
מלח
כמון
פפריקה מתוקה
1 ליטר ציר בקר (אפשר להחליף במים)
אופן ההכנה:
1. מרתיחים סיר מים, וחולטים את המוח כ-12 דקות. מוציאים ומעבירים מיידית לקערת מי קרח לעצירת הבישול.
2. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים קלות את השום, הפלפלים האדום והירוק ואת העגבניות.
3. מוסיפים את המוח והכוסברה ומטגנים הכל דקה נוספת על חום נמוך.
4. מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את הפפריקה, הכמון והמלח ומביאים שוב לרתיחה.
6. לאחר הרתיחה, מבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה, תוך כדי שיפור טעמים כגון: מלח, פפריקה וכו'.
אווה סאפי - EWA SAFI - השחר 8, נווה צדק, תל אביב, 053-6112129
BP
מסעדת BP הוקמה לפני כ-15 שנים בחיפה. מאז הפכה לרשת, עם סניף אחד נוסף בחיפה ואחד בנתניה. בתחילת הדרך, תפריט המסעדה הורכב כולו מהמבורגרים, אבל מאז לבקשת הלקוחות התפריט מתחדש ומתרענן אחת לכמה חודשים. התפריטים קצת שונים מסניף לסניף, בהתאם לאופי של המקום והלקוחות. גם בחיפה וגם בנתניה תוכלו למצוא מנות חריפות, על בסיס חומרים טריים ואיכותיים. אבל, שימו לב, בסניף נתניה תוכלו למצוא את ההמבורגר החריף שבשבילו סיפרנו לכם את כל זה.
שניצל חריף של BP (צילום: באדיבות המקום)
מה בתפריט?
ספייסי המבורגר חריף: 220 גרם בשר עסיסי, פלפל חריף מהגריל וספייסי מיונז, צלוי לפי בקשת הלקוח. 65 שקלים.
רמת חריפות: ארבעה פלפלים מתוך חמישה.
עוד מנות שישרפו לכם:
פאד תאי חזה עוף: אטריות אורז מוקפצות עם נבטים, כוסברה, ג׳ינג׳ר, גזר, בצל לבן וירוק, ביצה ובוטנים ברוטב אסייאתי פיקנטי ונתחי עוף. 56 שקלים.
רמת חריפות: שלושה פלפלים מתוך חמישה
כריך שניצל של בית: חומוס, מרדומה, פלפל קלוי, בצל מטוגן, פטרוזיליה וחסה סלנובה. 47 שקלים
רמת חריפות: שני פלפלים מתוך חמישה
טפאו
מדברים על חריף, ואי אפשר שלא להביא גם מנה אחת של שתייה חריפה. אמנם כל מנת אלכוהול נכנסת תחת הביטוי, אבל במסעדת טפאו התל אביבית תמצאו קוקטייל שיגדיר לכם מחדש את המושג.
מה בתפריט?
המטבח של טפאו מציע מנות טאפאס מספרד וסביצ'ה מדרום אמריקה, אבל הקוקטייל החריף להחריד שלהם הוא מה שאתם באמת חייבים להזמין:Spicy Passion עם אלטוס, פלטה, מזקל, צ'ילי, פסיפלורה וטבסקו. 58 שקלים
רמת חריפות: ארבעה פלפלים מתוך חמישה.
שתו בזהירות!
טפאו - TAPEO - הארבעה 16, תל אביב, 053-9345541
*המערכת אינה אחראית לתוצאות המפגש עם המנות ומדובר בהמלצות בלבד*
כתבות נוספות של נעם הופמן
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת