יש אנשים שחייבים שהקינוח שלהם יהיה עמוס בשוקולד ויש את אלו של הטעמים הפירותיים. אנחנו לגמרי חלק מאנשי הפירות. אנחנו מתים על הניצוץ החמצמץ בקינוח שלנו, על הפיניש המתוק והקליל לארוחה ועל הטעם העדין והפירותי הזה.
פירות הדר מסתדרים מעולה עם בצק פריך, עם קינוחי גבינה ואגוזים, כעוגיות מפנקות או כעוגה בחושה ואפילו כרוטב לסלט פירות מטריף. לכבוד ט"ו בשבט, קבלו כמה מתכונים שישאיר אתכם עם טעם לביס מרענן נוסף.
4 קינוחים חגיגיים לכל אירוע
מתוק פלוס: מתכונים עם מלא שוקולד
לקראמבל פיסטוק
חצי כוס קמח – 75 גרם
שליש כוס סוכר – 75 גרם
חצי כוס + כף פיסטוקים – 75 גרם
75 גרם חמאה קרה חתוכה לריבועים
קרם גבינה
250 גרם גבינה לבנה 5%-9%
225 גרם גבינת שמנת של תנובה
250 מ"ל שמנת מתוקה של תנובה
2 כפות מיץ לימון סחוט
גרידה מקליפת לימון שלם
כפית תמצית וניל
6 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
קרם לימון פטנט
1. מכינים כלי ומעליו מסננת גדולה
2. מכניסים לסיר קטן את כל החומרים יחד
המלצה: לטרוף את החלמונים עם הסוכר ראשונים ואחריהם להכניס את השאר)
3. מבשלים הכל יחד בין חמש לעשר דקות על אש קטנה ומערבבים תוך כדי באופן מתמיד, עד להסמכת התערובת.
4. לאחר הסמכה מלאה מסירים מהאש וסננים את התערובת לקערה.
5. מכסים בניילון (צמוד לקרם למניעת היווצרות קרום) ומקררים לפחות 6 שעות, מומלץ להשאיר בקירור לילה שלם.
קראמבל פיסטוק
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית מתאימה לתנור בנייר אפייה
2. מכניסים את הפיסטוק למעבד מזון עד לקבלת פירורים קטנים.
3. מוסיפים למעבד המזון את שאר החומרים לקבלת פירורים אחידים.
4. מסדרים על נייר האפייה בשכבה אחת אחידה ומכניסים לאפייה של 8 עד 10 דקות, לקבלת קראמבל זהוב קלות.
5. מצננים, מפוררים ומעבירים לקופסה אטומה עד השימוש (נשמר עד חודשיים במקפיא).
קרם גבינה
1. מכניסים לקערה גדולה את שתי הגבינות יחד עם מיץ לימון, גרידת לימון, תמצית וניל ו-5 כפות אבקת סוכר וטורפים הכל היטב.
2. מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את השמנת עם כף אבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
3. מוסיפים את הקצפת לקערה עם הגבינה בשלוש פעימות מקפלים עד שהתערובת אחידה.
הרכבה
1. לוקחים כוסות קינוח קטנות ושמים 2 כפות קראמבל בתחתית, 2 כפות קרם לימון, 3 כפות קרם גבינה ומעליו כף גדולה של קרם לימון, מכסים בכפית קראמבל.
2. שומרים בקירור עד לזמן ההגשה.
פירות הדר בטארט אחד. צילום: שאטרסטוק
טארט אשכולית אדומה – מאת עוגיות.נט
מצרכים:
לבצק פריך
150 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות חלב קר
לקרם שקדים ואשכולית
100 גרם חמאה רכה מאוד
100 גרם סוכר
1 ביצה
1 כף מיץ אשכולית אדומה
קליפה מגוררת מ-1/2 אשכולית אדומה
100 גרם שקדים טחונים
1 כפית קמח
לקרם אשכולית אדומה
3 ביצים L
120 גרם סוכר
75 מ"ל מיץ אשכולית אדומה
קליפה מגוררת מאשכולית שלמה
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
מעט צבע מאכל אדום (לא חובה)
למניפת אשכולית
4 אשכוליות אדומות, מפולטות לפלחים דקים
סירופ סוכר ביחס של 1:1 להמתקה
אופן ההכנה:
בצק פריך
1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים חלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים בתנועות קצרות ומשטחים לצורת דיסק.
4. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את הרינג. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהדפנות ישארו גבוהות ולא יצנחו במהלך האפייה.
6. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים במשך כשעה.
7. אפייה עיוורת: מחממים תנור ל-170 מעלות.
8. מרפדים את הקלתית ביריעת ניילון נצמד או נייר אפייה וממלאים בקטניות יבשות או משקולות מיוחדות לאפייה.
9. אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות.
10. מסירים את המשקולות והניילון הנצמד וממשיכים לאפות עוד 2-3 דקות עד שהקלתית מתחילה להזהיב, אך עדיין בהירה.
11. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
קרם שקדים ואשכולית:
פחמימה עם הדר. צילום: שאטרסטוק
עוגיות תפוזים פריכות ממכרות – 10 דקות!
מצרכים:
כוס וחצי קמח לבן – 210 גרם
חצי כפית אבקת אפיה – 3 גרם
חצי כוס סוכר - 100 גרם (ניתן להפחית לשליש כוס)
שליש כוס שמן – 65 גרם
גרידה מתפוז שלם – כ 2 כפות
ביצה
1-3 כפות מיץ תפוזים סחוט טבעי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה
2. מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. את מיץ התפוזים מוסיפים בסוף, בהדרגה ולפי הצורך.
3. מרפדים את משטח העבודה בנייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לעובי כחצי ס"מ (אם הבצק נדבק למערוך אפשר לפרוש נייר אפיה נוסף מעל הבצק ולרדד עליו).
4. קורצים עוגיות בעזרת קורצן או כוס קטנה ומסדרים במרווחים קלים בתבנית על נייר אפיה.
5. אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.
6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר קירור).
כתבות נוספות של עמית ביבר
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת