הם משדרגים כל כוס תה, הם מכניסים טעמים ואופי לארוחה והם צובעים את החלון בצבעי ירוק טריים ויפים. הכירו את צמחי התבלין שכל-כך קל לגדל בבית שזה פשוט נפלא! עם טיפים לגידול הצמחים ובאילו ארוחות ניתן לשלב כל אחד מהם. חורף בריא ומלבלב.
מתכונים חגיגיים עם פירות הדר
עונת האבוקדו: טיפים והמלצות בירוק
תוספת שובבה לכל קנקן או סלט. נענע. צילום: שאטרסטוק
נענע
אין כיף מרענן כמו נענע טרייה! מה עושים כדי לגדל אותה נכון?
טוב לדעת: נענע היא צמח שתלטן, היא תופסת בעלות על צמחים ששותלים איתה ולכן מומלץ לשתול אותה לבד. היא גם גודלת במהירות ולכן כדאי לבחור לה אדנית מרווחת וגדולה.
מה מכינים עם נענע? הוסיפו אותה לקנקן המים שלכם, לתה או אפילו לכוס קולה. מעבר לשתייה, נענע מעולה למתבלים תוצרת בית, או בסלטים מרעננים כמו קפרזה, כרוב לבן, או סלט ירוק. היא מוסיפה טוויסט טרי, שובב, טעים ומפתיע.
קוקטייל בטעמים חזקים. בזיליקום. צילום: שאטרסטוק
בזיליקום
צמח תבלין מעולה לתבשילים אדומים, צמח בריא מאוד וטעים גם בתוך כוס מים או קוקטיילים מיוחדים.
טוב לדעת: חיי הבזיליקום קצרים יחסית, השתמשו בו חופשי כל עוד הוא טרי.
מה מכינים עם בזיליקום? ראשית, שימו לב שמדובר בטעמים דומיננטיים מאוד ומומלץ להשתמש בכמות מבוקרת וקטנה יחסית, עלים בודדים עושים את העבודה.
הוא מוסיף טעם מעולה לתבשילים אדומים, פסטה ברוטב עגבניות, שקשוקה ועוד. הוא גם קונטרה משגעת לקוקטיילים אלכוהוליים מתוקים, הבזיליקום מסתדר מעולה בכוס המשקה ביחד עם טעמי אבטיח או תות.
תוספת מעולה לכל קדירה. אורגנו. צילום: שאטרסטוק
אורגנו
אתם בטח נוטים להשתמש בו בצורתו כתבלין מיובש, אך יש לו טעם אותנטי דומיננטי ומטריף כשמשתמשים בו בצורתו הטבעית.
טוב לדעת: קל מאוד לעורר את גידולו המחודש של האורגנו על ידי גיזום. שתיל אורגנו שמטופל נכון יכול לשרוד על אדן החלון גם למשך שנתיים.
מה מכינים עם אורגנו? השימוש המתבקש ביותר של האורגנו הוא כתבלין לפיצה. אך יש מאכלים רבים נוספים שעובדים איתו מעולה, למשל תפוחי אדמה בתנור, אנטיפסטי, תבשילי קדירה ועוד.
משדרג דגים מקצועי. מרווה. צילום: שאטרסטוק
מרווה
מדובר בצמח תבלין נפלא ואצילי עם טעמים יוקרתיים, מעבר לטעם הנפלא, צמח המרווה משרה רוגע ושלווה ומעולה להורדת לחץ וסטרס.
טוב לדעת: אם בחרתם לגדל מרווה, עדיף לבחור בזן ננסי שמגיע לשליש מגודלה של מרוות הגינה ומתאים יותר לגידול על אדן החלון.
מה מכינים עם מרווה? אחד הקסמים הוא רוטב חמאה ומרווה שמסתדר בול עם פסטה ומרשים בטעמו. היא מעולה גם עם דגים בתנור ומשדרגת כל מנת דג.
מרק מנצח תמיד עם שמיר. צילום: שאטרסטוק
שמיר
צמח תבלין אהוב שגדל מעולה בתוך בית ומכניס למטבח ארומות נהדרות.
טוב לדעת: על מנת שהשמיר ישגשג, הניחו את העציץ במיקום עשיר בשמש מלאה. שמרו על ריווח של כעשרה ס"מ בין זרעי השמיר בעת השתילה.
מה מכינים עם שמיר? הטעם של השמיר מכניס רעננות קיצית לכל מנה, הוא מעולה עם יוגורט, או בסלטים וגם במנות חמות כמו אורז ומרקים.
כתבות נוספות של עמית ביבר
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת