כבר פתחנו יומנים וחיכינו לרגע הפתיחה ביום ראשון הקרוב ה7.3, הרגע שמסמן בצורה הטובה ביותר את צאת התקופה המשוגעת הזאת ומבשר על חזרה לשגרה. אבל השגרה ככל הנראה תיאלץ לחכות, כי כותרות סוף השבוע מבשרות על המלצת דחייה של שלב ההקלות הבא, זה שכולל גם את פתיחת עולם הקולינריה שחיכינו לה כל-כך.
מוכנים לרגע הגדול. צילום: שאטרסטוק
חזרה לשגרה – מה זה אומר?
בואו נעשה סדר - מתווה החזרה לשגרה כולל פתיחה מבוקרת של עולם המסעדנות על פי תכנית ירוקה שכוללת את התו הסגול בבתי קפה ומסעדות, שמירה על ריחוק וסטריליות וכמובן בכפוף לכללים החדשים של התו הירוק.
התו הירוק מוענק על ידי משרד הבריאות לכל מי שהתחסן שני חיסונים ועברו 7 ימים מהחיסון השני, או מי שברשותו תעודת החלמה שקיבל מקופת החולים. בדומה למופעי תרבות וחדרי כושר שכבר נפתחו בשבוע החולף, ומאפשרים כניסה בטוחה לבעלי תו ירוק בלבד.
מעבר למגבלת הכניסה, גם במסעדות ובחללי בתי הקפה יחולו הגבלות שונות בהתאם לתו הסגול המוכר לנו בשנה האחרונה מהקניונים כמו מגבלת כמות הסועדים במקומות סגורים ופתוחים, הצהרת בריאות, חבישת מסיכה בשטח המסעדה וכמובן שמירה על מרחק. הקורונה עוד כאן והכללים המתבקשים עוד איתנו לתקופה ארוכה.
תו ירוק ששומר עלינו בבטחה מהנגיף. צילום: שאטרסטוק
עוד חוזר הניגון..?
אבל תכניות לחוד, מעשים לחוד. בעקבות עלייה של מקדם ההדבקה בימים האחרונים וצפי לעליה נוספת בעקבות אירועי פורים ההמוניים בכל הארץ, במשרד הבריאות יצאו בהצהרה שכוללת המלצה לממשלה לחכות עוד עם שלב ההקלות הבא ולא לפתוח את המסעדות וגני האירועים כמתוכנן, את החינוך כן. הממשלה תתכנס ביום שני (1.3) ותקבל החלטה סופית לגבי הפעימה הבאה. נקווה לבשורות טובות.
צעד אחד קדימה, שני צעדים אחורה
הבשורה המשמחת על פתיחת המסעדות לפני מעל שבוע עוררה אצל כולם ציפייה, גם בצד של ההמון שמתגעגע לחופש, שגרה ואווירה חגיגית של ערב מהנה ומפואר במסעדה ואפילו עוד יותר מצד המסעדנים ואנשי הענף שסגורים כבר כמעט שנה ועובדים במתכונת מצומצמת מאוד.
אנחנו הסועדים כבר תכננו את הכול - ידענו בדיוק לאן נצא, מה נלבש, אם נשב על הבר או בחוץ ומה נזמין לראשונה, לעיקרית ואפילו לקינוח. כבר הצלחנו לדמיין את הרגע הזה והנה זה שוב עלול להתפוצץ. ואם חשבנו שזו בשורה מרה, אז דמיינו מה זה עורר אצל המסעדנים שנערכו לרגע, הזמינו מחדש מלאים והכינו סידור עבודה בהתרגשות.
מתי כל זה יהיה פתוח? צילום: שאטרסטוק
"אם זה ימשיך ככה זו תהיה בעיה, זו מלחמה בשיניים"
כל עולם הקולינריה ספג מכה קשה בתקופה הזו. הסיפורים קשים והחודשים האחרונים הם מלחמה הישרדותית של ממש.
"המשלוחים והטייק אווי לא משתלמים אבל אנחנו ממשיכים איתם כמה שניתן, העמלות עצומות והרווח קטן אבל זה מה ששומר על הקשר עם הלקוחות שלנו. חיכיתי ל-3.7 כמו לא יודע מה... זה אסון. הענף שלנו הכי נפגע, ההפסד הוא עצום". כך ארנסטו מרקריה, הבעלים של מסעדת ארנסטו האיטלקית שמצליחה מאוד והומה בלקוחות בימים בריאים של שגרה.
לצידו של ארנסטו, עוד קהל מסעדנים גדול שמחכה בציפייה לפתיחה ומחזיק אצבעות שההמלצה לדחיית ההקלות תבוטל והכל ייפתח כמתוכנן ביום ראשון הקרוב, ה-7.3. אמן.
כתבות נוספות של עמית ביבר
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת