האביב כבר כאן, שיא עונת הפריחה, עולם המסעדנות נפתח ומותר (סליחה, מומלץ...) לצאת לשבת בנעימים בטבע הפתוח וליהנות מכוס יין צונן או מפלטת גבינות בייצור ביתי, בעצם למה לא גם וגם?
ארוחת בריאות בטבע. צילום: שאטרסטוק
איזה כיף שסוף סוף הכול פתוח שוב, המסעדות, היקבים, מרכזי המבקרים... וכמו שאומרים: "אם אלוהים נותן לכם ענבים, תעשו מהם יין", ואנחנו באופן אישי נשמח לטעום ממנו ראשונים! בייחוד כשהוא צונן, ביום קיצי ושמשי, עם פלטת גבינות בצד, פוקאצ'ה טובה, כמה מטבלים ורצוי בסביבה נעימה עם נוף פסטורלי או בפינת חמד עם נוף הררי.
המלצות לבילוי משפחתי במסעדה
יוצאים לטייל: מרכיבים סלסלת פיקניק
בוסתן בין עצי זית וגפנים ובית בד מקסים: יקב אמפורה
מה דעתכם על יום כיף ומשכר בין נופים ציוריים? יקב אמפורה בין נופים ירוקים אין סופיים ועם נשנושים טעימים לאורחים, מציע אירוח מצוין ובלתי נשכח. המארזים של היקב כוללים גבינות, או גבינות טבעוניות, יינות לפי בחירתכם וטעמכם, חמאת כמהין משובחת, ממרחים וזיתים, פירות חתוכים ואגוזים.
שעות פעילות מרכז המבקרים: ימים א'-ש' בין השעות 10:00-18:00, בתיאום מראש בסופי שבוע.
יקב אמפורה, כרם מהר"ל
התגעגענו לקצת פסטורליה. צילום: שאטרסטוק
כחצי שעה מתל אביב, פסטורלי כמו באגדות: יקב ברבדו
יקב ברבדו שבכרמי יוסף, כחצי שעה נסיעה מתל אביב ומירושלים, באווירה מופלאה בין כרמים יפהפיים, היקב משפחתי והביקור בו נעים ואדיב, היינות כשרים וביקור במרכז המבקרים כולל יינות מעולים בליווי נשנושים וכיבוד קל. הביקור כולל סיור נחמד ומעניין שמלווה בהסבר על עשיית היין ועל היקב.
שעות פעילות מרכז המבקרים: א'-ה' 10:00-16:00, ו' 10:00-14:00. בתיאום מראש.
יקב ברבדו, כרמי יוסף
פינות חמד וגבינות תוצרת בית: חנן הגבן
לא רק יקבים, גם מחלבות. במחלבת חנן הגבן ישנו מרחב פתוח ונעים לאירוח ולישיבה. התפריט של חנן הגבן, שכולו על טהרת הגבינות תוצרת המחלבה כמובן, מציע מגוון של טריות, מאפים, ומנות מעולות בליווי יינות משובחים ומגוונים. האווירה במקום מלאה בקסם הטבע והשירות שלהם תמיד נעים ותמיד בחיוך. ניתן לרכוש גבינות ומוצרים במעדנייה המקסימה ומעוררת התיאבון של חנן הגבן.
שעות פעילות: א'-ד' 8:00-15:00, ה' 8:00-19:00, ו' 8:00-14:00
חנן הגבן - חרות, 09-7889990
לבריאות! צילום: שאטרסטוק
רק בשישי, אבל שווה את זה! מחלבת עברי
למחלבת עברי הגענו דרך לא מעט המלצות והיינו חייבים להבין במה מדובר. המחלבה פתוחה למבקרים ומציעה תפריט של מסעדה לישיבה בימי שישי בלבד, אבל זה לגמרי שווה את ההמתנה. המיקום נגיש מאוד ונוח באזור תל אביב, התפריט כולל יינות, מאפים משגעים, מיוחדים מטריפים עם הפתעות וטעמים טובים והקינוחים שווים כל קלוריה.
שעות פעילות: המחלבה פועלת בכל ימות השבוע (לא כולל שבת), הטאבון והתפריט נפתחים בימי שישי בין השעות 8:00-14:00
מחלבת עברי, עזריה
כתבות נוספות של עמית ביבר
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת