נגישות
נגישות

בשעה טובה: מה חדש בעולם המסעדות?

ארוחות שף וערבי בשר שיתופיים, ארוחת גבינות ויין ומעדנייה יוונית לוהטת בתל אביב – כל מה שחדש, כל מה שלא היה לנו כמעט שנה וכל העדכונים של עולם הקולינריה שמתחיל להתעורר לחיים מחודשים

חדשות האוכל חדשות מהצלחת
יעקב גולדברג
תאריך פרסום: 25/03/2021, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אחרי שנה ארוכה של חוסר וודאות ומינימום פעילות, המסעדות ובתי הקפה חזרו לפעילות כמעט מלאה. עדיין עם הגבלות וכללים אבל עם תקווה שהפעם הכול כאן, כדי להישאר ולהמשיך. אם האתגר של המסעדות הוא להחזיר את העובדים מהחל"ת הארוך והמפנק, אז מה שנדרש מאיתנו, זה להתלבש יפה, להזמין מקום ולהיפטר מהרגלי צריכת הפוד של השנה האחרונה.. הטייק אווי זז הצידה, המשלוחים מוצו לעת עתה וכעת אלו הן שעתן היפות של המסעדות, העיצוב והאווירה.

סקירה חגיגית ומלאה באווירה של התחדשות עם כל מסעדות השף שחזרו סוף סוף, מנות דגל שכבר כמעט ושכחנו, תפריטים חדשים ומסקרנים, מיזמים קולינריים שחוזרים לצבור תאוצה, כל הדילים שירככו לנו את החזרה ושעות פתיחה מעודכנות.

מה אוכלים באביב? המלצות בצבעים
חוזרים לסטייל: מסעדות בים המלח

 נגיעות יפניות והמון אסתטיקה. המקדש. צילום: באדיבות המקום

מסעדת המקדש עם טוויסט יפני וארוחות שף

מקדש הבשרים הכשרים, של השף לירן בלו, היווה תמיד מרחב של חדשנות וטכניקות בישול שמדגישות את הטעמים ושומרות על הערכים התזונתיים של הנתחים. כעת אחרי הסגרי, הוא חוזר למקורות שלו, יפן. לירן גר ובישל בעבר ביפן ואת הידע והניסיון הוא משלב בנגיעות אלגנטיות של בישול יפני. ואם כבר מזרח, אז עד הסוף – יש במסעדה אבני לבה מיוחדות מיפן שמחוממות בחום גבוה במיוחד של 700 מעלות ומוגשות לשולחן לצריבה אישית של הבשרים.

מה חדש: אחרי הקורונה מבצע ערב של מנה ראשונה עיקרית וקינוח במחיר של 169 שקלים. ארוחת שף מיוחדת פעם בשבועיים ל-10 משתתפים הכוללת 12 מנות לכל סועד בערב של געגועים לבישול עילי ומוקפד.
שעות פתיחה מעודכנות: א-ה: 12:00 – 22:30. שבת: 19:00 – 22:30.
התגעגענו ל: לשון בקר מבושלת 24 שעות ומעושנת בעצי חרוב על דמי גלאס וקציפת סלק; ספרייבס טלה מעושן קלות על קארי צהוב וחמאת בוטנים; מרק שובו שובו על בסיס ציר דשי וכרוב סיני.

המקדש - עתיר ידע 4, קניון אושילנד, כפר סבא, 053-9384393
להזמנת שולחן בהמקדש

 קפלטי מנגולד של סרפינה. צילום: באדיבות המקום

השקת עונת האביב עם סרפינה התל אביבית

מסעדת סרפינה האיטלקית ברמת אביב חוזרת לחיים עם מקומות ישיבה בפנים ובחוץ ובהתאם לתו הסגול והירוק כמובן, ועם תפריט מקפיץ של מנות קלילות, חדשות ואביביות. בול למזג האוויר ולחופש המתקרב.

שעות פתיחה מעודכנות: 18:00 – 24:00. בקרוב חוזרים לפעילות מלאה בשעות 13:00 – 24:00.

חדש ואביבי: לינגוויני אלי אוליו עם ארטישוק רומאי, שום, צ'ילי, שמן זית, צנובר קלוי ואורגנו; קפלטי מנגולד בבישול ארוך עם חמאת לימון, שום קונפי וגבינת מסקרפונה; סלמון אקווה פאצ'ה עם ניוקי תפו"א, פטרוזיליה, עגבניות שרי מנומרות, צלפים ושום; פיצה לומברדיה עם קרם תירס טרי, ריקוטה פרסקה, פטריות ירדן ופורטבלו, אספרגוס, מוצרלה ופרמז'ן.

סרפינה - serafina - איינשטיין 10, צפון תל אביב, 053-6113054

 פסח חגיגי בגרקו. צילום: אסף קרלה

מביאים את יוון לכאן באדיבות גרקו דלי

המעדנייה היוונית מבית מסעדת גרקו נפתחה במאי האחרון בעיצומה של הקורונה והשתלבה במהירות בתוך טרנד המעדניות ששטף אותנו בתקופה האחרונה. אפשר למצוא כאן כל מה שטוב ביוון, מחומרי גלם ועד מנות מוכנות. מארזי פיקניק מרעננים, זוגיים או משפחתיים שבאים בול לאביב. כמובן שהכול יכול לבוא אליכם במשלוח כולל כל המזטים, הסלטים והגבינות המיוחדות עבודת יד.

לרגל חג הפסח מציעה המעדנייה תפריט חגיגי בסגנון יווני ים תיכוני, מבוסס קלאסיקות של חג כמו חזרת יוונית, גפילטע פיש יווני, עם שפע של חומרי גלם אביביים וכמובן אוזו, קוקטיילים ואלכוהול יווני משובח.

שעות פתיחה מעודכנות: 8:00 – 23:00. אפשר לבצע הזמנות ומשלוחים דרך האתר.
מנות לחג: מרק דגים צח וקניידלך דגים; מינה – מאפה מצות עם תפו"א ומנגולד; תבשיל דגים ירוק עם תרד, בצל, שומר ואנשובי באוזו יווני.

גרקו תל אביב - Greco - אורי צבי גרינברג 25, צפון תל אביב, 053-9367941

 חוזרים לאכול ולאכול. בישיק. צילום: באדיבות המקום

אכול כפי יכולתך במסעדת בישיק, משמר איילון

מבשלת בישיק במשמר איילון חוזרת סוף סוף לקונספט שהכי מזוהה איתה של 'אכול כפי יכולתך'. משלמים 250 שקלים ומקבלים ארוחת שחיתות כשרה של בשרים מעושנים ונימוחים, 4 סוגי בירות בוטיק מהמבשלה הצמודה, סלטים, שתייה וקינוחים. את החוויה והקצב של בישיק אי אפשר להמיר בשום משלוח ביתי, מפנק ככל שיהיה, ועם הנוף הכפרי שיש במסעדה, זה המקום שכל קרניבור שמכבד את עצמו צריך להגיע אחרי הקורונה.

שעות פתיחה מעודכנות: שני – חמישי: החל מ-20:00. בהזמנה מראש. בקרוב בראנץ' בימי שישי.
התגעגענו ל: פלטת המעושנים של בישיק עם בריסקט, אסאדו, עוף מעושן, בפאיבס טלה וחזה אווז מעושן.

בישיקיו - BishiQ - האלון 26, משמר איילון, 053-9369663
להזמנת שולחן בבישיקיו - BishiQ

 הצצה צבעונית לתפריט החדש של נילי בית יין, זכרון יעקב. צילום: באדיבות המקום

מטיילים בצפון ועוצרים במסעדת נילי זכרון יעקב

מסעדת נילי בית יין, שוכנת במדרחוב הציורי של זכרון יעקב עם תפריט בוקר וערב שמשלב מנות מהמטבח הישראלי, הצרפתי והאיטלקי. בנוסף, במסעדה קיים בר סושי נפרד, לצד מבחר ענק של יינות, מיקבים ייחודים בארץ ומאירופה. לקראת הפתיחה המחודשת, משיקים במסעדה תפריט חדש ומגוון, וגם בתפריט הסושי יש לצפות להפתעות.

דיל של אחרי סגר: מבצעים צ'ק אין במסעדה בפייסבוק או באינסטגרם ומקבלים בתמורה כוס יין שווה.
שעות פתיחה מעודכנות: א-ה: 8:00 – 22:30. יום שישי: עד 13:30.
טעימה מהמנות החדשות: סלט קפרזה, סיגר טוניסאי, רביולי ערמונים, ניוקי סלק וגבינות, בוראטה, וסשימי סלמון.

נילי בית יין - המייסדים 43, זכרון יעקב, 053-9440618

 מסעדת אדום במתחם התחנה, ירושלים. צילום: באדיבות המקום

אדום: חגיגה ים תיכונית במתחם התחנה ירושלים

מתחם התחנה בעיר הבירה חוזר לפעילות שוקקת חיים, צבעים וטעמים. ירידים, מופעים ותערוכות משתנות באוויר הפתוח, מתחם קפסולות חדשני ומגוון רחב של למעלה מ-20 מסעדות ודוכני אוכל.

מסעדת 'אדום' ממוקמת במתחם התחנה שנים רבות ומשלבת חוויה קולינרית ים תיכונית של מסעדה ובר יין, עם אפשרות לישיבה בפנים או בחלל הפתוח. לרגל הפתיחה המחודשת, יש תפריט חדש עם דגש על מנות מבוססות פרודוקטים טריים מהשוק המקומי. אין מה להילחץ, כי המשלוחים והטייק אווי ממשיכים לפעול גם הם בכל המרץ.

שעות פתיחה מעודכנות: אמצע שבוע: 18:00 – אחרון הלקוחות. סופ"ש: מ-12:00 בצהריים.
התגעגענו ל: שיפוד פילה ושקדי עגל עם עדשים שחורות וציר בקר; אוסובוקו טלה בבישול ארוך עם יין אדום, ירקות שורש ופירה; עוגת גבינה באסקית עם דובדבני אמרנה.

אדום - דוד רמז 4, מתחם התחנה ירושלים, 053-4275330

 מנת מנסף לכבוד החג. טייסט פרום דה ווסט. צילום: באדיבות המקום

ערב של בשר עם טייסט פרום דה ווסט

מתגעגעים לבשרים מעושנים? מיזם הארוחות השיתופיות של שחר אורן, זכה וזוכה לפופולריות עצומה. הלו"ז כאן צפוף, חודש מרץ התמלא במהירות ואם אתם רוצים לבוא באפריל תעשו את זה ממש עכשיו.

מנה עיקרית לחג: לכבוד האביב בכלל, וחג הפסח בפרט שימו לב למנה חגיגית ומרשימה, המנסף. המנה מורכבת מכתף וצוואר טלה המעושנות שעות ארוכות עד לרכות הבשר שנופל מהעצם. הבשר מוגש מעל מג'דרה (לאוכלי קטניות) ופוקאצ'ה מהטאבון (לא בפסח). כל זה עם שילוב של טחינה חמצמצה ומיקס של פיסטוקים, שקדים וצנוברים קלויים במעשנה. איסוף עצמי בשעות הבוקר בערב החג.
שעות פתיחה מעודכנות: ברישום מראש ובעלות של 220 שקלים לאדם.

טייסט פרום דה ווסט - Taste From The West - עזריאל, 053-9386548

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
סרפינה בתל אביב
הזמנת שולחן
053-6113054
נילי בית יין בזכרון יעקב
053-9440618
אדום בירושלים
053-7103142
המקדש בפתח תקווה
055-4338403
גרקו הכשרה בתל אביב
053-9367941

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
4 מסעדות מומלצות ליד יער בן שמן
בילוי קולינרי בתל אביב: בר מסעדה בעיר הגדולה
לבלות ולאכול בכפכפים: 6 מסעדות חוף באילת
מסעדות בניר דוד והסביבה למטיילים בעמק המעיינות
רבקה סול: פיצה כשרה בנמל תל אביב
בורגר לג'נדס בחדרה מחזירים את האגדות לחיים
אור גינסברג מארח: סלאס בפשפשים עולה שלב
התיאבון נפתח: ברים עם אוכל טוב
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
ילדה, סוכר? מה לנויפלד, סוכרתיים ומסעדות? 
גמר מאסטר שף - נבחרת החלומות
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום