יש המייחסים את טרנד פרחי המאכל לעידן המודרני. אך האמת היא שניתן לראות דוגמאות לשימוש בפרחי מאכל במטבחים של מגוון תרבויות עתיקות. בדרך כלל כשמדברים על פרחי מאכל, עולה לראש תמונה של פרחים טריים המונחים בעדינות על הצלחת. ואכן, בין השאר ניתן להשתמש בפרחי המאכל לקישוט של מנות קרות וחמות. עם זאת, במקרים רבים מדובר בהרבה יותר מסתם קישוט וחשוב לציין כי ישנו מגוון רחב של צורות הכנה אחרות.
המלצות וטיפים לתבלינים אסייאתים
לא רק בעציץ. צילום: באדיבות המקום
בפעם הבאה שאתם מכינים אורז למשל, לפני שתוסיפו את המים, ערבבו את כוס האורז בסיר עם כף של פרחי ציפורן החתול (מיובשים וטחונים). בדיוק כך מעלי הוורד, ניתן להכין יופי של ריבת עלי ורדים עם ניחוח אביבי מיוחד במינו. מהעלים הגדולים של כובע הנזיר לעומת זאת, ניתן להכין מרק עשיר ואם יש לכם סבלנות וטיפה מיומנות, תוכלו גם להכין מהם מנת ממולאים לתפארת (בדומה לאופן שבו מכינים אלי גפן ממולאים). אם מתחשק לכם לפנק את האורחים שלכם עם מנות בניחוח אביב, קבלו את כל מה שאתם צריכים לדעת על פרחי המאכל שיככבו בארוחת ערב החג.
אילו פרחי מאכל ניתן להשיג בארץ בקלות?
עוקץ של טעמים על הלחם. צילום: שאטרסטוק
לא אוכלים לפני שבודקים!
חשוב מאוד להימנע מכרסום של פרחים ללא מחשבה וללא ידע מוקדם. זאת כיוון שישנם פרחים שאינם ראויים למאכל אדם ויש לקחת זאת בחשבון לפני הביס הראשון. מעבר לכך, ישנם פרחים שניתן לאכול רק חלקים מסוימים מהצמח אבל לא את כל החלקים כולם. כך גם ישנם פרחים שחלק מהעלים שלהם טעימים בעוד שאחרים, מרים מאוד ומשאירים תחושה לא נעימה בחלל הפה. לכן ההמלצה הראשונה שלנו אליכם היא להכין את שיעורי הבית שלכם במקום ללכת על האפשרות של ניסוי וטעייה.
חשוב מאוד גם להקפיד לצרוך אך ורק פרחים שהמקור שלהם ידוע, תוך מתן עדיפות לפרחים שגידלתם בעצמכם כמובן. מעבר לכל זה, מומלץ בחום לנסות לטעום כמות קטנה מהפרח לפני שמסתערים על המנה, כיוון שיתכן שקיימת אלרגיה לאחר ממרכיבי הצמח שטרם התגלתה.
אסתטיקה בטעמים. צילום: שאטרסטוק
מתכון לעלי ורדים מסוכרים
מצרכים:
אופן ההכנה:
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת