נגישות
נגישות

ספיישל ל"ג בעומר: מתכוני תפוחי אדמה

תקראו להם תפוחי אדמה מדורתיים, תקראו להם קרטושקס, העיקר שתקראו להם והם יגיעו. אז אם התכניות שלכם הן להישאר בבית בל"ג בעומר מבלי לוותר על הקומזיץ – כך תעשו זאת! עם תפוחי אדמה כמו בקומזיץ אמיתי, מעט שדרוגים וביס אחד חלומי

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
עמית ביבר
עמית ביבר
תאריך פרסום: 28/04/2021, 0:00 תאריך עדכון: 28/04/2021, 12:17
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לא פירה, לא צ'יפס – תפוחי אדמה, ככה כמו שהם! והכי ל"ג בעומר שיש, בשריון העבה והפריך, בצורתן השלמה והמעושנת שלהם. מחפשים מתכון מדליק וכמה שדרוגים מיוחדים לתפוחי האדמה שלכם? הנה זה כאן. צלמו מסך ושמרו, ל"ג בעומר בפתח.

פויקה במדורה: טיפים בדרך לקומזיץ

 תבואו מוכנים לשטח. צילום: שאטרסטוק

לבסיס – 3 מצרכים וזהו
כדי להכין תפוח אדמה כמו במדורה, מבלי לאסוף אפילו קרש אחד ומבלי לצאת מהבית, כל מה שתצטרכו זה תפוחי אדמה ומלח גס. בחרו בתפוחי האדמה הגדולים והמאורכים ביותר שתמצאו.

איך מכינים?
- מפזרים על תחתית התבנית שכבה של מלח גס, שוטפים את תפוחי האדמה ומניחים אותם על המלח.
- מחממים תנור ל 220 מעלות ומכניסים את תפוחי האדמה
- אופים במשך כ- 50 דקות עד שתפוחי האדמה משחימים מאוד מבחוץ
- מורידים את טמפרטורת התנור ל 200 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות

יש לנו בסיס, עכשיו לשדרוגים!
לאחר שהוצאתם את תפוחי האדמה מהתנור, אפשר עכשיו לחגוג על העובדה שאנחנו בבית, הכל הרבה יותר זמין ונוח ובעצם, למה שלא נתפנק?
תנו לתפוחי האדמה הלוהטים לנוח מחוץ לתנור כרבע שעה ולאחר מכן חרצו אותם לאורך באמצע (לא עד הסוף). מוכנים לפינוקים?

הנה כמה רעיונות שווים:
1. מרחו חמאה על פנים תפוח האדמה הלוהט ופזרו תבלין שום ושמיר
2. הכינו מתפוח האדמה המדורתי תפו-פיצה עם רוטב פיצה, גבינה צהובה מגוררת ותוספות אהובות
3. לכו על הקלאסה האמיתית: הניחו במרכז תפוח האדמה סלמון מעושן, גבינת שמנת ובצל חי
4. הקרמה כמו באגדות עם שמנת פטריות וגבינה צהובה מעל

 ארוחת מלכים מפוחמת. צילום: שאטרסטוק

כל אחת מהאפשרויות תהפוך את תפוח האדמה מתוספת, לארוחת מלכים שווה במיוחד שעושה חשק לעוד ובאותה נשימה גם מפוצצת וממלאת כמו שצריך. רצוי לאכול את המנה טרייה ולא לקרר ולהפשיר. בתיאבון!

בא לכם בכל זאת על הישן והטוב: קרטושקס במדורה?
כל מה שתצטרכו זה תפוחי אדמה ונייר כסף, עזבו את המלח הגס, עזבו לחמם את התנור מראש. רק תשמרו על עצמכם, תוציאו אותם מהמדורה בזהירות ובעדינות לאחר הצלייה. שיהיו עם הטעם המפוחם והמעושן, האמת? בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

רק אל תשכחו לקחת אתכם תוספות שוות ולהכניס לתוך תפוחי האדמה לאחר הצלייה שלהם: גבינה צהובה, תירס, זיתים ובעצם כל מה שרק תרצו. שיהיה בתיאבון!

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של עמית ביבר

איפה אוכלים את הסטייק המושלם בצפון?
קרניבורים אתם כאן? מסעדות בשר מומלצות בצפון
אוכל ביתי מומלץ: תרגישו בבית ותאכלו משהו!
פחמימה של נחמה: כאן תמצאו את המאפה המושלם
ככה פותחים בוקר: ארוחות בוקר משביעות ועשירות
חגיגה טעימה: הכרם - מסעדה לאירועים
חגיגה טעימה: הכרם - מסעדה לאירועים
מצאנו לכם ארבע מסעדות שף כשרות ושוות!
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)