לא פירה, לא צ'יפס – תפוחי אדמה, ככה כמו שהם! והכי ל"ג בעומר שיש, בשריון העבה והפריך, בצורתן השלמה והמעושנת שלהם. מחפשים מתכון מדליק וכמה שדרוגים מיוחדים לתפוחי האדמה שלכם? הנה זה כאן. צלמו מסך ושמרו, ל"ג בעומר בפתח.
פויקה במדורה: טיפים בדרך לקומזיץ
תבואו מוכנים לשטח. צילום: שאטרסטוק
לבסיס – 3 מצרכים וזהו
כדי להכין תפוח אדמה כמו במדורה, מבלי לאסוף אפילו קרש אחד ומבלי לצאת מהבית, כל מה שתצטרכו זה תפוחי אדמה ומלח גס. בחרו בתפוחי האדמה הגדולים והמאורכים ביותר שתמצאו.
איך מכינים?
- מפזרים על תחתית התבנית שכבה של מלח גס, שוטפים את תפוחי האדמה ומניחים אותם על המלח.
- מחממים תנור ל 220 מעלות ומכניסים את תפוחי האדמה
- אופים במשך כ- 50 דקות עד שתפוחי האדמה משחימים מאוד מבחוץ
- מורידים את טמפרטורת התנור ל 200 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות
יש לנו בסיס, עכשיו לשדרוגים!
לאחר שהוצאתם את תפוחי האדמה מהתנור, אפשר עכשיו לחגוג על העובדה שאנחנו בבית, הכל הרבה יותר זמין ונוח ובעצם, למה שלא נתפנק?
תנו לתפוחי האדמה הלוהטים לנוח מחוץ לתנור כרבע שעה ולאחר מכן חרצו אותם לאורך באמצע (לא עד הסוף). מוכנים לפינוקים?
הנה כמה רעיונות שווים:
1. מרחו חמאה על פנים תפוח האדמה הלוהט ופזרו תבלין שום ושמיר
2. הכינו מתפוח האדמה המדורתי תפו-פיצה עם רוטב פיצה, גבינה צהובה מגוררת ותוספות אהובות
3. לכו על הקלאסה האמיתית: הניחו במרכז תפוח האדמה סלמון מעושן, גבינת שמנת ובצל חי
4. הקרמה כמו באגדות עם שמנת פטריות וגבינה צהובה מעל
ארוחת מלכים מפוחמת. צילום: שאטרסטוק
כל אחת מהאפשרויות תהפוך את תפוח האדמה מתוספת, לארוחת מלכים שווה במיוחד שעושה חשק לעוד ובאותה נשימה גם מפוצצת וממלאת כמו שצריך. רצוי לאכול את המנה טרייה ולא לקרר ולהפשיר. בתיאבון!
בא לכם בכל זאת על הישן והטוב: קרטושקס במדורה?
כל מה שתצטרכו זה תפוחי אדמה ונייר כסף, עזבו את המלח הגס, עזבו לחמם את התנור מראש. רק תשמרו על עצמכם, תוציאו אותם מהמדורה בזהירות ובעדינות לאחר הצלייה. שיהיו עם הטעם המפוחם והמעושן, האמת? בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.
רק אל תשכחו לקחת אתכם תוספות שוות ולהכניס לתוך תפוחי האדמה לאחר הצלייה שלהם: גבינה צהובה, תירס, זיתים ובעצם כל מה שרק תרצו. שיהיה בתיאבון!
כתבות נוספות של עמית ביבר
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת