נגישות
נגישות

ל"ג בעומר מתוק: מתכון מרשמלו ביתי

מרשמלו ביתי! כיף להכנה, דורש מעט סבלנות ואהבה אמיתית למרשמלו ולמטבח אבל פשוט שווה את זה, מוצלח וטעים. ואם זה פחות הקטע שלכם, אז נסו לשדרג את הקינוח שלכם במרשמלו (אפילו קנוי): בקינוחי כוסות, מוחבא בבראוניז או אפילו מסודר יפה מעל הטארט שוקולד

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
עמית ביבר
עמית ביבר
תאריך פרסום: 28/04/2021, 0:00 תאריך עדכון: 28/04/2021, 12:18
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הכי ל"ג בעומר, הכי טעים והכי זיכרון ילדות שיש זה שיפוד מרשמלו מסודר לפי צבעים – אחד ורוד, אחד לבן ועוד ורוד, צרוב מעל המדורה ובמרקם כזה שאי אפשר לסרב לביס. מצאנו את המתכון למרשמלו המושלם תוצרת בית וגם כמה רעיונות לקינוחים עם כוכב הקומזיץ הורדרד.

על האש: המדריך לסיר הפויקה המושלם
איך מכינים תפוחי אדמה מושלמים למדורה?

 עוד אחד ודי.. צילום: שאטרסטוק

מרשמלו תוצרת בית: מתכון של שמח במטבח
זה באמת שמח במטבח! איך לא חשבנו על זה עד עכשיו? להכין את המרשמלו בעצמנו, גאוני. אז ניסינו את המתכון של שמח במטבח והתאהבנו בקוביות המרשמלו של עצמנו. כך תכינו אותן בעצמכם.

החומרים:

20 גרם ג'לטין
120 + 90 מ"ל מים
350 גרם סוכר
130 גרם גלוקוזה
110 גרם סוכר אינוורטי או דבש
3 טיפות תמצית טעם (לא חובה)
1-2 טיפות צבע מאכל על בסיס טבעי (לא חובה)
חצי כוס אבקת סוכר וחצי כוס קורנפלור מעורבבים יחד

הוראות הכנה:

-שמים את הג'לטין בקערה ומוסיפים 120 מ"ל מים.
-מערבבים היטב ומניחים לג'לטין להיספג (כ 10 דקות) עד קבלת גוש צהבהב.
-מניחים סיר על משקל לשקילת כל החומרים, או מכינים כל חומר בקערה מראש.
-נשפוך את הסוכר ואחריו את הגלוקוזה בהדרגתיות.
-לאחר מכן נוסיף לסיר את הסוכר האינוורטי/הדבש ואת יתרת המים (90 מ"ל).
-נניח הכל יחד על הגז ונבשל.
-נמתין עד שהיא תגיע לטמפרטורה של 122 מעלות ונוריד את התערבות מהאש.
-מעבירים (בזהירות!!) לקערת המיקסר ומחכים 5 דקות עד שהתערבות תתקרר מעט.
-בינתיים ממיסים במיקרו את הג'לטין שהכנו.
-מחממים עשר שניות, בודקים אם הוא נמס ואם לא, מחממים 10 שניות נוספות.
-מתחילים להקציף את התערובת החמה במהירות נמוכה כ 2-3 דקות, לאחר מכן נוסיף את הג'לטין.
-נקציף הכל יחד כ 5-6 דקות נוספות ולאחר מכן נגביר את מהירות המיקסר למקסימום.
-כשהתערובת נראית תפוחה, בהירה וגבוהה נוסיף תמצית טעם ונגיעה קלה של צבע מאכל.
*כך נדע שהמרשמלו מוכן: ניקח מעט מרשמלו בין 2 אצבעות ונפריד ביניהן. אם התערובת נמתחת – המרשמלו מוכן.
-נעביר אותו לתבנית משומנת ונניח לו למשך 24 שעות במקום מוצל מבלי לכסות את התבנית.
-לאחר יממה נפזר אבקת סוכר, נעביר לקרש חיתוך ונחתוך את המרשמלו לקוביות עליהן נפזר את אבקת הסוכר והקורנפלור.

 שידוך מושלם של שחיתות. צילום: שאטרסטוק

מה עושים עם מרשמלו, חוץ משיפודים טעימים?
אם בא לכם להתפרע עם המרשמלו וללכת עם הקינוח צעד אחד קדימה, אם אתם מתארחים אצל חברים, עושים על האש, או שסתם רוח ל"ג בעומר עוררה אצלכם חשק למרשמלו על צורותיו וטעמיו, לכו על זה!

הכינו קינוחי כוסות גבינתיים, בטעמי וניל או אפילו שוקולדיים בעיטור מרשמלו, או שתוכלו לפתוח במרכז השולחן פונדו שוקולד מפוזר עם מרשמלו לטבילה בסיר הפונדו. האמת? שמרשמלו בא בטוב עם כל קינוח ובכל צורה, אפילו בבראוניז או בטארט שוקולד עם עיטורי מרשמלו!

אז שיהיה בתיאבון ול"ג שמח

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של עמית ביבר

איפה אוכלים את הסטייק המושלם בצפון?
קרניבורים אתם כאן? מסעדות בשר מומלצות בצפון
אוכל ביתי מומלץ: תרגישו בבית ותאכלו משהו!
פחמימה של נחמה: כאן תמצאו את המאפה המושלם
ככה פותחים בוקר: ארוחות בוקר משביעות ועשירות
חגיגה טעימה: הכרם - מסעדה לאירועים
חגיגה טעימה: הכרם - מסעדה לאירועים
מצאנו לכם ארבע מסעדות שף כשרות ושוות!
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל