בואו נדבר על זה רגע, למה פסטות ולזניות חייבות לככב בכל שולחן שבועות? בואו נשאיר את חג הגבינות במסגרת הגבינות, בלי להפוך אותו לחג של בצקים ובלי לסיים את ארוחת החג עם מצפון ושבועיים דיאטה.
אז אם גם אתם שומרים על המשקל ועל תזונה ומתים, אבל מתים! על חלבי, הנה הדרך המושלמת לעבור את החג הזה בכיף: עם סלטים מטורפים ומיוחדים, עם פשטידות בריאות, עם גבינות לא מאוד שמנות והיי, גם עם קצת פסטות, אנחנו בעד שהכל יהיה במידה, אבל חייבים עוד קצת בריאות על השולחן מסביב.
כל המלצה בצבע: סלטים חגיגיים לשבועות
חוטאים במתוק: מתכון פונדו גבינה
כל הצבעים על השולחן. צילום: שאטרסטוק
תכניסו עניין בריא לשולחן: לא כל סלט זה עגבנייה ומלפפון
עזבו את סלטי הירקות המוכרים וצאו מהקופסה, הכינו סלטים מרעננים ומיוחדים, שלבו פירות וגבינות בסלט – זה המקום לשים גבינות שמנות בלי לתת למצפון לתקוף, ליהנות מגבינות כחולות וגבינות פטה, מלא חסות ועלי, עשבי תיבול, תפוח או אגס, או אפילו פלחי פומלה וחגיגה של רוקט ועלי בייבי. יש כל כך הרבה סוגי סלטים, תשאירו את העגבנייה והמלפפון לסלט של הקידוש בשישי.
ואם בא לכם להזמין סלט מעניין, נסו את הסלטים של צ'יז בר בריאות, הכי שבועות, הכי צ'יזי והכי מגוון שיש, עם סלטים מרעננים, סלטים עם גבינות ואיך לא, גם סלטים עם פסטה.
צ'יז בר בריאות - סמילנסקי 8, נתניה, 053-9427622
חוגגים עם הדגים. צילום: שאטרסטוק
שחו נגד הזרם: עזבו את הפשטידות ותוסיפו דגים לשולחן
סלמון הולך מעולה עם ארוחה חלבית, כל סוג של סלמון – סשימי מפנק עם אבוקדו, סלמון מעושן מגולגל מונח במקסימום פאר עם ירקות חתוכים גס בצד, או אצבעות פילה סלמון, העיקר שיהיה עוד גיוון, עוד חלבון לשומרי הבריאות ופחות פחמימה ריקה. ככה כיף לאכול ארוחת חג – שטעים, מפוצץ, מיוחד ולא משמין.
במסעדת בא לי פינגווין שבנהריה, עושים גם משלוחים, ביניהם מנת סלמון מעולה עם עשבי תיבול בתנור, אז אם אין לכם כוח, או זמן להכין, אפשר פשוט להזמין! חתכו את פלחי הלימון וסדרו את הדגים במגש יפה והנה לכם – עוד מנה מעולה ובריאה לארוחת החג.
פינגוין - שד' הגעתון 31, נהריה, 053-9444191
חובה בחג אבל בלי להגזים. מסעדת פרנצ'סקה. צילום: באדיבות המקום
הכל בטעם: פסטה זה מאסט, אבל לא בכל מנה
נו ברור שנגיש פסטה, ברור שגם נאכל ממנה. לא צריך להגזים בכל זאת חג. אבל שימו לב שלא יצא מצב שהארוחה שלכם בנויה מסלט פסטה, פשטידת פסטה, פסטה שמנת ופסטה ברוטב עגבניות. מנה אחת או שתיים מכל האפשרויות אמורה להספיק, תשאירו מקום גם לסלטים ולפשטידות.
ואם כבר פסטות אז של פרנצ'סקה, מסעדה איטלקי מעולה עם תפריט חלבי יוצא מן הכלל, שכולל מנות לדוגמת ארנצ'יני, מנות עם פטריות משלושה סוגים ביניהם כמהין ופורטבלה, מנת לינגוויני עם חמאה ועוד מנות מעולות.
פרנצ'סקה - francheska - ראשון לציון, 053-6234126
להזמנת שולחן בפרנצ'סקה - francheska
כתבות נוספות של עמית ביבר
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת