הם צלחו את הקורונה והמציאו עצמם מחדש כדי לקיים את המסעדה שלהם ולשמור על הלקוחות ועכשיו, ניחתה עליהם פצצה חדשה. המערכה הסוערת המתחוללת מעל לראשנו ובתוכנו שוב מציבה את המסעדנים בחזית. משתדלים לשמור על אופטימיות, גרסת הקולינריה:
מתנחמים: מתכון פונדו גבינה לשבועות
שלא יפחדו לחזור לכאן. מסעדת רשל באשקלון. צילום: באדיבות המקום
מסעדת רשל – אשקלון
רשל במרינה הקסומה שבאשקלון מגישה הפתעות קולינריות בהשראת המטבח המרוקאי והים תיכוני באווירה שמחה ושופעת. מנהל המסעדה, עדי כפיר, מספר כי "כבר ביום שני בערב, כשהתחילו ההפגזות – קיבלנו ביטולים והבנו לאן זה הולך. יש לנו מרחב מוגן בצמוד למסעדה, אבל 450 רקטות ביממה הן לא משהו שאפשר לעמוד בו. המרינה התרוקנה ואפילו העובדים שלי לא הצליחו להגיע למסעדה כי כל עשר דקות היתה אזעקה".
"החלטנו לסגור", אומר בכאב עדי כפיר. הוא חושש שייקח זמן לאזור להתאושש. "כרגע, כל המדינה מרגישה שאשקלון זה המקום הכי מסוכן בארץ. ולמרות שתושבי הדרום רגילים לזה, כמות טילים כזו – חריגה גם עבורם". המציאות לא פשוטה. "גם ככה עברנו תקופה משתקת בקורונה ועכשיו זה קורה שוב. מקווה שהמדינה תסייע".
מקווים לזחור במהרה. מסעדת רשל. צילום: באדיבות המקום
כשהמערכה תסתיים, תחזור מסעדת רשל להאכיל אתכם במלוא המרץ. "אנחנו מעניקים לאורחים שלנו את ההנאה והשמחה. כשזה יסתיים אני מקווה שלא יפחדו לבוא לכאן. כי השמחה הזאת, היא מה שאנחנו מחפשים ביום יום. אסור להתרגל לזה. צריך לחזור לחיים".
רשל - הנמל 9, אשקלון, 053-7931533
ממתיקים את הגלולה. באבא יאגה, תל אביב. צילום: באדיבות המקום
באבא יאגה – ת"א
באבא יאגה מציעה בימים כתיקונם חווית פיוז'ן של טעמים אירופאים נוסטלגיים וים תיכוניים מודרניים, משולבים בבריזה מענגת מכיוון הים. קיריל קרטקובסקי – הבעלים ומנהל המסעדה משתף בכך שגם בת"א יש ביטולים אבל "זה לא דרמטי כמו באשקלון". קרטקובסקי לא מיואש. "נכון שאנשים נבהלו. 150 טילים בחמש דקות, זה לא משהו שרגילים אליו בת"א. אבל יש לנו מרחב מוגן ובניגוד לקורונה, זו מערכה שתיקח שבוע או שבועיים ויש לה אופק סיום."
גם לקרטקובסקי יש אתגרים כלכליים, קשה להעריך כמה אוכל להזמין למסעדה. "יש לנו המון הזמנות למשלוחים לסוף השבוע ולשבועות אבל לגבי הישיבה במסעדה אם יהיו לילות קשים, יהיו עוד ביטולים". קרטקובסקי אופטימי. "בתקופת הקורונה היה תחושה שמטפלים לא נכון בענף שלנו. לא היה ייאוש, אבל היתה תחושה קשה. עכשיו זה שונה. יש כמעט קונצנזוס ותחושה שאנחנו צודקים ושזה יעבור. אנחנו עם אחד, וצריך פשוט להמתין".
קרטקובסקי מדגיש כי הניצחון הכי גדול של חמאס יהיה אם נשב בבית ונפחד לצאת, במיוחד בעיר כמו ת"א. "אסור שירגישו שהם משפיעים על החיים שלנו. אז עוברים את האזעקה וחוזרים לבלות. ואנחנו נשמור על החיים ועל אורח החיים גם יחד".
לסיום אומר קרטקובסקי: "אני מחזק את החברים שלי באשקלון ובירושלים. לי, אין שום זכות להתלונן".
מסעדת באבא יאגה - Baba Yaga - הירקון 12, תל אביב, 053-9444039
להזמנת שולחן במסעדת באבא יאגה - Baba Yaga
נמשיך לארח באהבה. הבית של סלווה. צילום: באדיבות המקום
הבית של סלווה – עין נקובא
הבית של סלווה מגישה מסורת ערבית אותנטית וסעודה שם היא חוויה קולינרית אותנטית ומסעירה. נסים עוודאלה, מנהל המסעדה ושף, כואב את המצב.
"כל מי שהזמין, ביטל. הייתה אמורה להיות קבוצה של 45 אנשים והם ביטלו. כבר קניתי סחורה, הזמנתי עובדים." עוודאלה בטוח כי הביטולים הגורפים יותר מאשר המצב הביטחוני הם בשל השתייכות המסעדה למגזר הערבי. "אומרים לא לבוא לאכול כאן כי אנחנו ערבים", מספר עוודאלה בצער. " עין נקובא קיימת עוד מלפני קום המדינה ואנחנו חיים בשלום ובדו קיום אמיתיים עם כל הישובים היהודים במועצת מטה יהודה".
עוודאלה עצמו הוא רכז החינוך הבלתי פורמאלי של המועצה. "מעולם לא הייתה פה אפילו זריקת אבן. חיים יחד בהרמוניה ושיתוף. אין אצלנו דגלי פלסטין ויש אצלנו הרבה אנשים שמתגייסים לצה"ל או לשירות לאומי. אנחנו נאמנים למדינה כבר דורות אחורנית ונעביר את הנאמנות הזו דורות קדימה". ובאמת, כשנכנסים ל"בית של סלווה", התחושה היא כאילו נכנסת לסלון משפחתי שמארח באהבה. אין שם לקוחות אלא אורחים.
"יצאנו מהקורונה שהיתה קשה במיוחד למסעדנים ועכשיו אנחנו צריכים להיות יחד, לחזק זה את זה, לעשות טוב ולעזור. לא להילחם או לשנוא, לא להתעסק בשטויות. הרי בסופו של דבר, אלו שטויות. אנחנו צריכים לחיות ביחד ולשמור אחד על השני. לסלק את שנאת החינם מחיינו".
הבית של סלווה - עין נקובא, 053-7103307
כתבות נוספות של נעמי נתן
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת