ארוחת מלכים של איטלקיה בתחנה, תל אביב. צילום: באדיבות המקום
מה מכריע בין כל הסוגים ומכתיר את הפסטה למושלמת? קודם כל שילוב התוספות והטעמים ברוטב, אם תשאלו אותנו הם חייבים להיות מיוחדים ומסקרנים, שהמנה לא תשעמם אחרי כמה ביסים ונהפוך הוא, שהיא תגמר תפוצץ אותנו עד שובע ובכל זאת תשאיר לנו בפה טעם של עוד.
יצאנו למצוד אחר הפסטה המושלמת ומצאנו את שאהבה נפשנו, פסטות בטעמים אמאל'ה, ברטבים אבאל'ה ובשילוב סופר מיוחדים. כל ביס חגיגה לחך, בואו לטעום איתנו מחגיגת הפסטות המנצחות שלנו.
הפסטות של חיפה. איטליאנו דה לה קוסטה. צילום: באדיבות המקום
פסטות בהכנה מקומית עם תפריט מגוון בטירוף: איטליאנו דה לה קוסטה
התפריט של איטליאנו דה לה קוסטה עשיר במנות איטלקיות מעולות שמתיישבות מדהים על שבועות, פיצות משוגעות ומשגעות, פסטות במגוון טעמים ורטבים, פסטות ממולאות, רביולי בטעמים שונים ואנילוטי תרד וגבינות. כל מנה כאן היא מנה מנצחת.
הפסטה המושלמת: אנחנו הכתרנו את הפפרדלה סלמון לפסטה המושלמת. קודם כל, אנחנו מתים על הפפרדלה! זו פסטה ארוכה, דקה בעובי ורחבה והיא פשוט טובה. הפפרדלה שלהם בהכנה ביתית והיא מגיעה עם סלמון על הפלנצ'ה, פסטה תרד, שרי, ערמונים, שמנת כמהין ופרמז'ן. אם זה לא השילוב המנצח, אז מה כן?
איטליאנו דה לה קוסטה - Eataliano - העליה השניה 96, חיפה, 053-4247175
להזמנת שולחן באיטליאנו דה לה קוסטה - Eataliano
הרבה הרבה יותר מפסטה. אל דנטה. צילום: באדיבות המקום
שלא תגידו שלא הזהרנו, הבחירה מהתפריט קשה: אל דנטה
במסעדת אל דנטה כל הפסטות מיוחדות, החל מרביולי סלק עם חמאה ומרווה, דרך טורטיליני פטריות וכמהין עם קונפי שאלוט ושמנת ועד פגטי א-לה נורמה עם שום, חצילים, זיתים, צלפים וריקוטה צאן שכמעט ובחרנו אותו לפסטה המושלמת.
הפסטה המושלמת: טליאטלה ורדה, מגיע עם חמאה, צנוברים, קשיו, תרד, פסטו, מסקרפונה ואגוז מוסקט. ביס חלבי שכולו שבועות אבל מרענן וירוק במיוחד.
אל דנטה - AL DENTE - אוסישקין 50, ירושלים, 053-7103169
להזמנת שולחן באל דנטה - AL DENTE
בואו לתחנה לאכול איטליה. צילום: באדיבות המקום
המיקום כפרי ומשגע והאוכל עוד יותר: איטלקיה בתחנה
במתחם התחנה בתל אביב שמעוצב בסגנון אירופאי עתיק ומפואר, במיקום מהמם ששווה לעצור לעשות תמונה לסטורי, נמצאת מסעדת איטלקיה בתחנה. המסעדה מציעה תפריט פסטות משובח עם טעמים שיהפכו את חג השבועות לאיטלקי במיוחד. כל פסטה בצבע, אפילו פסטת הרוזה שלהם מיוחדת וכוללת ממרח עגבניות מיובשות וטעמי חמאה. התפריט כולל גם קרבונרה, רביולי גבינות ופטריות כמהין שחורות ועוד הפתעות.
הפסטה המושלמת: רביולי די קאזה, כי היא מסקרנת, מיוחדת, חד פעמית ומשתנה מדי יום לפי בחירת השף. בגדול, מדובר בפסטה טרייה תוצרת המקום במילוי וברוטב משתנה מיום ליום לפי בחירת השף.
איטלקיה בתחנה - מתחם התחנה, תל אביב, 053-4293949
להזמנת שולחן באיטלקיה בתחנה
כתבות נוספות של עמית ביבר
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת