כשכולנו חשבנו שהקורונה מאחורינו, היא חזרה בבת-אחת והרעידה תחומים שלמים, ביניהם גם את תחום המסעדנות. נו באמת, הקורונה הזו והשטויות שלה, הייתה חייבת לבוא עכשיו ולהרוס את כל הכיף, בדיוק כשהוא התחיל? שוחחנו עם השף של המסעדה התל אביבית הלוהטת, בדיוק כשהיא עלתה על הגל.
נחזור לזה בקרוב? מקווים שלא! צילום: שאטרסטוק
תמנע, מסעדת שף תל אביבית מצליחה, בדיוק בפתחה של תקופת הבראנצ'ים הקיציים החדשים. קפצנו לביקור לברר עד כמה בטוח להגיע למסעדה עם העלייה במצב התחלואה, דיברנו על החששות וגם על ההיערכות שלהם לתרחיש שעבורם והאמת שגם עבורנו, חובבי האוכל הרעבים, הוא התרחיש הנורא מכל – סגר רביעי, או חמישי... בתכלס, מי סופר? העיקר שהוא לא יגיע.
צאו לבלות: מסעדות מומלצות בהוד השרון
הבראנצ'ים של ישראל: כל ההמלצות
כמה בטוח עכשיו להתקהל ולאכול בחוץ כאילו הקורונה לא נושפת בעורפנו שוב?
קפצנו לביקור במקום האהוב עלינו, מסעדת תמנע התל אביבית ותפסנו את ניר מסיקה לשיחה קצרה. השאלה הראשונה שעלתה לנו הייתה עד כמה באמת בטוח כרגע להגיע למסעדה?
התשובה שלו הרגיעה אותנו: "אנחנו עובדים לפי תו ירוק למרות שההנחיות מחייבות תו סגול בלבד. כולם עם כפפות ומסכות, יש 50 מקומות ישיבה בחוץ באוויר הפתוח ואנחנו מעבירים לחצר כל מי שמעוניין. גם הישיבה בחלל הפנימי היא מרווחת מאוד והכניסה פנימה היא עם תו ירוק בלבד."
מה התחושות בעקבות מצב התחלואה והאם נערכים לגרוע מכל, או שאתם לא שם?
"החרדות הן בלתי פוסקות, כל כתבה וכל כותרת על הקורונה מאלצת אותנו לחשוב שמונה צעדים קדימה. אם לא תהיה ברירה נחזור לארוחת לאנץ' בוקס במשלוחים – ארוחה ברמה גבוהה לילדים ומארזי צהריים. אנחנו לא רוצים לחזור לזה, ההשקעה כאן בקולינריה ובחומרי הגלם היא אדירה, המחשבה על להכניס את כל זה לקופסת פלסטיק זה פשוט מחשמל אותי. יחד עם זאת אנחנו מוכנים כל רגע עם הרגל על הברקס".
שומרים עכשיו, נהנים אחר כך. צילום: שאטרסטוק
ובתקווה שהכול יישאר שקט ובריא, מה חדש אצלכם מאז החזרה לשגרה?
"בדיוק בשישי הקרוב אנחנו פותחים בראנץ' מרוקאי שכולל קבלת שבת ודיג'יי. נפתח אך נהיה מבוקרים על ההנחיות וננקוט צעדי בטיחות. הולך להיות בראנץ' של העולמות – האווירה תהיה מרוקאית, אנחנו מזמינים לפתיחת שולחן עם מלא מאזטים קטנים ומנה עיקרית יצירתית ומשוגעת לבחירה. ואם תרצי הצצה לבראנץ': בתפריט גם סמבוסק שרימפס, שווארמה תמנונים, ובקיצור יש למה לבוא יהיה בגבוה. הבראנץ' בין השעות 12:00-15:00, רצוי להזמין מקומות מראש".
תמנע - Timna - לילינבלום 24, תל אביב, 053-7105290
כתבות נוספות של עמית ביבר
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת