כשחושבים על זה, אנחנו זורקים המון אוכל!
לא מדובר כאן רק על אוכל שהתקלקל ונשאר במקרר, אלא על חלק מהמצרכים שאנו מתייחסים אליהם כאל פסולת (לעתים עוד בשלב הבישול, ולעתים לאחריו) ובשימוש נכון הם יכולים לשמש לבישול ולשדרוג מאכלים במידה שלא תיארתם לעצמכם!
שגרת אימונים: ארוחות עשירות בחלבון
ציר מנצח! צילום: שאטרסטוק
דוגמאות? בבקשה!
ידוע שציר בקר או ירקות משדרג כל תבשיל, אך לוקח זמן רב להכין אותו. אלא מה? כשמבשלים תבשיל ומתקבלת כמות גדולה של רוטב, בסופו של עניין חלק גדול מהרוטב מוצא את מקומו בכיור, אלא אם כן, נתייחס אליו בסיום הבישול כאל ציר.
במקרה כזה, נסנן אותו ונעביר חלק ממנו לכלי להקפאה (אם יש כמות ממש גדולה, נחלק מראש למספר כלים כדי להפשיר כל אחד מהם בהזדמנות נפרדת) וכשנבשל מרק או תבשיל, נשתמש בציר במקום במים. כך נרוויח גם שדרוג של טעם התבשיל, גם העשרת המרקם והתכולה ואף במקרים מסוימים נקצר את זמן הבישול. לא יודעת מה איתכם, לי זה נראה כמו מצב מנצח!
צליתם בשר שמן? אל תזרקו את השומן שהצטבר במחבת!
ניתן לאסוף אותו, להקפיא אותו (רצוי במנות קטנות) ולהשתמש בו לטיגון או הקפצה בבישול עתידי (חשוב להבהיר כאן כי מדובר על שומן שניגר מהבשר ולא על שמן טיגון). שימוש בשומן מן החי מעשיר את הטעם, עמיד בטיגון, ובריא יותר מחלק מהשמנים שאנו נוהגים להשתמש בהם.
להפוך לימון ללימונדה. צילום: שאטרסטוק
אפטר פארטי לקידוש – מה עושים עם שאריות החלה?
החלה החגיגית והמפוארת של יום שישי איבדה את הקסם ואת המומנטום והשאריות פוזלות לעבר הפח? אל תיתנו להן להגיע לשם, תוכלו ליהנות מהן במספר דרכים.
הפשוטה ביותר היא לחתוך לקוביות, לרסס או למרוח שמן זית ותבלינים (מלח, שום גבישי ומה שאתם אוהבים), לאפות וקיבלתם קרוטונים מצוינים לסלט או מרק. לא לשכוח לשמור אותם לאחר קירור מלא בכלי סגור (אם יישארו לכם...).
אם ממש בא לכם להתפרע (טוב, זה לא באמת התפרעות, אבל זה ממש טעים!) לכו על סלט פנצנלה: סלט ירקות עם דגש מיוחד על עגבניות, בצל סגול, זיתי קלמטה, גבינת מוצרלה, בזיליקום, שמן זית, חומץ בן יין, מלח ופלפל גרוס. עכשיו מגיע המרכיב החשוב ביותר: בוצעים את החלה לחתיכות (הן ממש לא חייבות להיות אחידות) קולים בתנור ב – 150 מעלות, מערבבים היטב ונותנים לכל העסק לנוח כרבע שעה כדי שהלחם יתרכך והטעמים ייספגו. זה כל כך טעים, שלא תבינו איך לא עשיתם את זה קודם...
הקאמבק של הבננות. צילום: שאטרסטוק
ה"שוס" של המחזור": פירות
כן, אלה שהתרככו מדי ואינם מתאימים לאכילה כפירות טריים, יכולים לעשות קאמבק להפוך לכוכבי המנה ובענק! והקליפות של הטריים, לא תאמינו מה אפשר לעשות איתן! פירות בשלים ורכים יכולים לפרוח בבישול או אפיה. בננות רכות ממש מתחננות שנהפוך אותן לעוגת בננות.
מתכונים רבים של עוגות פירות ישמחו לקבל לרשימת המצרכים שלהם פירות רכים, ועל הכנת לפתן, ריבה או קומפוט אנחנו בכלל לא מדברים.
והקליפות, מה איתן? חלק מהקליפות שרובנו נוטים לזרוק יכולות להפוך לחומר גלם מצוין לשימושים רבים. קליפות של פרי הדר (כולל פומלות) יהפכו לקליפות מסוכרות או מצופות בשוקולד מריר. קליפות לימון ישדרגו את טעם שמן הזית שלכם לשמן לימוני, או יהפכו חמאה רגילה כשיחברו אליה עם מלח ועשבי תיבול קצוצים. ואם תוסיפו גרידת לימון לתערובת תבלינים (למשל מלח גס ופלפל גרוס) ותאפו עד ייבוש הגרידה, קיבלתם תערובת לימונית ממכרת. (תזכרו שהזהרתי אתכם).
הפתעות במטבח
בעצם המרכיבים החשובים ביותר כאן הם מודעות ויצירתיות. מכאן השמיים הם הגבול. אז בפעם הבאה שאתם עומדים לזרוק מרכיב כלשהו במטבח, בדקו עם עצמכם מה ניתן לעשות איתו. יתכן ותפתיעו אפילו את עצמכם!
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת