בשנים האחרונות האוכל האתיופי נכנס אל תוך כור ההיתוך השופע של הקולינריה הישראלית, כאשר יותר ויותר סועדים מצאו כי המטבח הזה הוא מופת של בריאות, טעמים עזים וצבעוניות, עם שלל אפשרויות טבעוניות לצד וריאציות בשריות. אתם מוזמנים להקדיש את ארוחת הערב או הצהריים שלכם למאכלים מהיבשת השחורה. הנה כמה מהמסעדות האתיופיות המצליחות ביותר בישראל.
באנו רגועים! גוג'ו. צילום: באדיבות המקום
עושה חיל באזור השפלה: גוג'ו GOJO
במרכז רחוב הרצל ברחובות ישנה מסעדה אחת שמושכת סועדים רבים מהסביבה כולה, הן בזכות האוכל הטעים והבריא והן בזכות האווירה הטובה. הכירו את גוג'ו, מסעדה אתיופית ברחובות שנפתחה לפני שמונה שנים על ידי השפית, בוסנה ביינה, שעושה חיל במקום. אז גם אם השמות טיבס, טיגה פירפיר ומיסיר אליצה לא אומרים לכם שום דבר, אל דאגה, זה רק בגלל שטרם גיליתם את נפלאות המטבח האתיופי של גוג'ו ברחובות.
למנה ראשונה כדאי שתזמינו את ''אטיר אליצה'', תבשיל אפונה צהובה ברוטב מעודן. המנות העיקריות מגוונות מאד אך השתיים המומלצות הן ''טיבס'', קוביות בשר בקר אנטריקוט, מוקפץ בתערובת תבלינים פיקנטית ועשבי תיבול אתיופים טריים או ''סיגה פירפיר'': חתיכות לחם אתיופי אינג'רה מקמח טף, מתובלות ברוטב עגבניות עם בקר.
גוג'ו - מאכלים אתיופים - טלר 32, רחובות, 053-7933517
מגש אינג'רה במסעדת באלינג'רה. צילום: באדיבות המקום
אז מה בא לי היום? באלינג'רה!
אנחנו בטוחים שהבנתם מהשם של המסעדה שבמקום מכינים אוכל אתיופי מסורתי, בריא, טעים ובעיקר עם המון צבע. המנות העיקריות בבאלינג'רה מוגשות על האינג'רה האתיופית, שנאפית במקום מקמח טף ללא גלוטן, ומומלץ לאכול אותן בידיים. הבשורה של המקום היא שלחם הטף מותאם גם לחולי הצליאק מבניכם כך שכבר תוכלו לפתוח את הארוחה שלכם ביד ימין. המקום כשר ומגיש מנות טבעוניות וצמחוניות שהן עיקר התפריט, זאת לצד תבשילי בשר איכותי.
אגב, פירוש המילה ''באלינג'רה'' היא 'חברות' באמהרית והאכילה ביחד היא אחד מהמנהגים של העדה, כאשר מטרתה היא הבעת כבוד לזולת והעשרת חיי החברה.
באלינג'רה - מל"ן 4, תל אביב, 053-9383941
הצניעות עושה את ההבדל: מולוגטיה, חדרה
מסעדת מולוגטיה האתיופית מציגה טעמים ייחודיים ומסקרנים. יש לה שתי תכונות פופולריות ובריאות במיוחד: הראשונה היא הקרבה למטבח הצמחוני והטבעוני, בזכות השימוש הרב בירקות ובקטניות. התכונה השנייה היא השימוש בקמח טף, שהוא ללא גלוטן, כבסיס ללחם האינג'רה, שמוגש במקום עם רטבים, אפונה, עדשים, רוטב עגבניות, חומוס ומרגלד.
מי שטעם, יודע ומי שעדיין לא נחשף לטעמים האתיופים, מומלץ לו להגיע לחדרה, לרחוב שד' רוטשילד 17 ולגלות עולם של טעמים שיזרקו אותו מצד לצד בהנאה גדולה.
מולוגטיה - שד' רוטשילד 17, חדרה, 053-9417287
כתבות נוספות של יניב יוסיף אור
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת